7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823018
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Wiecie co ???

ocenił(a) film na 10

Może zacznijmy oceniać i komentować filmy, a nie ludzi, którzy coś o tych filmach piszą, kłócić się czy to jest arcydziełem czy kiczem. Każdy ma swoją opinię o filmie i zajebiście. Zostańmy przy tym, bo fw zrobi się niedługo lepszy od pudelka czy samosi...

użytkownik usunięty
pasikk

Zgadzam się w zupełności :) Człowiek chce sobie poczytać o tym czy warto obejrzeć jakiś film czy nie, a jedyne co mu tu serwują to przerzucanie się gównem między tymi co uważają film za cudowny a tymi co twierdzą, że zmarnowali na niego swój czas.
Dlatego też, jeśli pozwolicie, skoncentruję się na komentarzu do filmu: nie miałam ochoty na niego iść po zarzutach, że fabuła mdła, że ckliwa, itd. Jestem raczej fanką ambitniejszego kina i niedosłownego przekazu, więc nie miałam ochoty tego oglądać, ale mąż nalegał... Przyznam, że się nie rozczarowałam (może i przez to, że byłam negatywnie nastawiona). Fabuła, moim zdaniem jest ckliwa i mdła, do tego bardzo przewidywalna. Jednak, nic tylko pokazywać ten film dzieciom - pięknie i wyraźnie oddana granica między dobrem a złem, lojalnością a zdradą, dla dzieciaków super pod względem merytorycznym, a poza tym piękna kolorystyka :) A że w każdym z nas siedzi dziecko to nie dziwię się, że wielu ludzi urzekł :) Jak dla mnie za obraz wielki plus, ale fabuła mogła być bardziej dopracowana. W każdym razie intelektualnie nie męczy przez cały czas trwania ;)

użytkownik usunięty
pasikk

Ja też ejstem za. Nie da się jednak tego zrobić, bo są lduzie którzy żyją na tym ze komuś pojadą. niestety....

ocenił(a) film na 10

Taki life niestety, ale to naprawdę jest denerwujące.

użytkownik usunięty
pasikk

Mozemy ich po prostu ignorować i nie odpisywać to im się znudzi bo film póki co na tym traci.