Jednak jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie, Avatar bez głównych nagród
i dzięki bogu! Poza efektami to film wysiada pod każdym względem, zawsze
uważałem że Amerykanie mają spaczony gust, ale dzisiejszym wyborem
udowodnili że tak wcale nie jest. Chwała Oskarom które raz na zawsze
przekreślają "wyjątkowość" AVATARA :)
ty myślisz co piszesz, ważne kto wygrał i chyba aż takiego gustu nie maja :/ widać ze kierujesz się tylko odczuciem nienawiści do samego tytułu niż do ekranizacji
Nie odczuwam nienawiści do Avatara tylko uważam że nie zasłużył sobie na
główne Oskary tj. najlepszy film, scenariusz, reżyser. Decyzja akademii
bardzo dobra za co im dziękuję :)
a co HL zasłużył? gdzie, czym, jak? proszę odpowiedz jeśli tak uważasz. Avatar jest najlepszym filmem 2009 i to jest fakt, świadczą o tym dochody, ilość widzów, a HL co ma? nic, tylko uznanie grupki ludzi co na siłę chcieli żeby Cameron przegrał.
a Harry potter to najlepszy film 2001 czy tez 2002, bo najwięcej zarobił, weż się zastanów człowieku co gadasz.
dochody? ilosc widzow? bo ten film byl non stop w reklamowany juz prawie rok przed wejsciem do kin. a w czerwcu w cinema city, na pol roku przed premiera, wisialy juz wielkie plakaty. katowali nim na kazdym kroku. Najlepszy film Oskarowy nie mial wcale promocji. W wiekszosci krajow, nie bylo go nawet w kinach. bo to nie papka dla nastolatkow. to prawdziwe kino w przeciwnosci do Avatara. i chwala Amerykanskiej Akademii Filmowej ze docenili w tym roku prawdziwe filmy i prawdziwych katorow.
Yes Yes Yes!!
Film uwazany za gowno przez polowe filmwebu zdobyl az 3 Oskary!
A wyjatkowy to jest kazdy film bez wyjatku. Mam nawet na to dowod matematyczny (przez indukcje).
Mozna dyskutowac troche o nagrodzie za rezyserie, bo wydaje sie ze rowniez czynniki poza merytoryczne braly udzial w ocenia akademii.
Z całym szacunkiem dla Kamerunu(ops przepraszam Camerona) ale co było do
reżyserowania, zielone pole przed reżyserem? Nie rozśmieszaj mnie, Avatar
to zwykła papka dla mas która ma na celu zapewnić rozrywkę tylko i
wyłącznie. Wyjątkowy to jest Pulp Fiction, którego nikt nie próbował
podrabiać. Natomiast Avatar będzie miał wielu naśladowców w przyszłości ze
względu na efekty specjalnie.
Aż 3 Oskary? Miało być 15, nagły spadek wartości? :)