7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823766
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zaraz pojawi się tutaj sporo krzykaczy , którzy będą się nabijać z Avatara że lipa ,że to że tamto ...
Niech się wygadają jak im ulży :)
Oskary nie znaczą teraz praktycznie nic , bo film co miał zarobić to już zarobił i właściwie tylko to się liczy w tym biznesie .

Ja wyszedłem zadowolony z kina , kasa nie została wyrzucona w błoto i to jest dla mnie najwazniejsze ;)

PS. Nie bronię tego filmu , po prostu nie rozumiem jak przez "coś nagrane kamerą" może się szerzyć taka agresja na tym forum ... paranoja jakaś .

No stres , relax please ...

ocenił(a) film na 5
Sztocky

skoro maz to gleboko w De to czemu zabierasz glos??? :D

yossarian3x

bo to forum, a ty zdania swojego nie masz???

ocenił(a) film na 9
yossarian3x

gdzie niby napisałem,że mam to (czyli co?) w d*** ?
Czytaj uważniej zanim coś napiszesz ...

ocenił(a) film na 5
Sztocky

Dobra, dobra; jakby Avatar wygrał, to by się inaczej pisało i chełpiło;]

Sztocky

A gdyby wygrał Avatar uważałbyś Oskary za najważniejsze nagrody w
kinematografii...hipokryta

ocenił(a) film na 9
Californicated_91

a czemu tak twierdzisz ? Jesteś mną czy co ?

ocenił(a) film na 8
Sztocky

Ja jestem jednym z krzykaczy. Lubie sie nabijać z loserów xD

ocenił(a) film na 9
Shinichi

a kto według Ciebie jest tutaj looserem ?
Cameron , który pobił rekord jeśli chodzi o zyski , czy kto ?

ocenił(a) film na 8
Sztocky

Loserem a nie looserem, naucz sie pisac xD
Co mnie obchodzą zyski jakiegoś dziadka, liczy sie to ze komerycjny smiec nie dostał najbardziej komercyjnej nagrody filmowej świata. To jest tak żałosne ze az smieszne xD FAIL

ocenił(a) film na 9
Shinichi

aha ...niezłe problemy masz w życiu . Aż tak bardzo Cie boli to ,że ktoś zrobił film który innym się podoba i zgarnia za to kasę ? :D

ocenił(a) film na 8
Sztocky

Wiem ze mam niezłe problemy, nie boli mnie to tylko śmieszy xD Nie dosc ze masz problemy z czytaniem to jeszcze z przetwarzaniem informacji :D
I jeszcze raz co mnie obchodzi kasa jaka zarobił? Masz kompleksy na tym punkcie?

ocenił(a) film na 9
Shinichi

ty masz kompleksy , gdybyś ich nie miał to byś nawet nie wchodził na stronę o Avatarze ;)

ocenił(a) film na 8
Sztocky

Daruj sobie tania psychologie bo ci nie idzie. Od ciebie konkretnie wali kompleksami, ja tu przyszedłem zeby sie posmiac:D Ojej tak mi przykro ze twoj ukochany film jest najwiekszym przegranym roku xD Ale juz nie placz

ocenił(a) film na 9
Shinichi

możesz się pośmiać zaglądając w lustro , nie musisz do tego mieć włączonego kompa ...

ocenił(a) film na 8
Sztocky

No i rozmawiaj z takim o kompleksach xD Nie wiesz w ogole kim jestem ale wiesz ze wyglądam smiesznie:D:D:D:D Weż umrzyj juz bo nie chce mi sie czytać wypocin zsapanego fana Avatara. Rączki się trzęsa prawda?:D

ocenił(a) film na 9
Shinichi

Twoje zachowanie (maniakalne nabijanie się z ... filmu ! ) nie przysługuje dorosłej poważnej osobie , z którą można prowadzić normalny dialog , dlatego zniżam się do Twojego poziomu ... choć właśnie stwierdziłem ,że to nie ma sensu , bo dzisiejsza młodzież szybko się załamuje i traci chęć do życia ... kto wie co za głupstwo popełnisz dziś w szkole , po tym jak nie uda Ci się dyskusja na forum ;)
Miłego dnia ...

ocenił(a) film na 6
Sztocky

hehe, rekord zysków - dobre. Lady Gaga też pobija rekord zysków. Sprzedaje się najlepiej. Czy to znaczy, że jest lepsza od - dajmy na to - Roisin Murphy?:)

ocenił(a) film na 7
Pike_Bishop

Prorok jaki, czy co?

ocenił(a) film na 10
Sztocky

Cameron powiedział, że jeden Oskar za najlepszy film mu starczy. I nawet pożyczył dobrze swojej b. żonie.

Koniec dyskusji.

Co najwyżej dziwi mnie, że nie dostał w kategorii "aktorstwo".

doktorno

Pewnie 90% hollywood mysli ze tam nie ma zadnych aktorow, i wszystko sie robilo w komputerach. Jeszcze kino nie doroslo do tak kreconych filmow. Poza tym aktorstwo w tym filmie jest dosyc patetyczne, wyniosl, epickie. Prawie wszystkie postacie sa jednoplaszczyznowe. Takie cos raczej nominacji by nie dostalo. :/

Oscar za najlepszy film sie nie nalezal poprostu. Zreszta Hurt Lockerowi tez nie.

Ale za rezyserie sie nalezal. Zarowno od strony technicznej, jak i wizji, ogarniecia tego co sie dzieje na planie, i duzego wkladu pracy aby wszystko doprowadzic do perfekcji.

ocenił(a) film na 10
baryluk

Reżyseria...? hmmm, można powiedzieć, że tak...

A tak poza tym, to "Avatar" jest najlepszym filmem, ale w swoim gatunku, a Akademia musi uwzględnić kino jako jako całość.

Więc bardziej interesują mnie nagrody branżowe w tym zakresie.

doktorno

No, pierwsza sensowana wypowiedz ktora tu widze. Sa jeszcze myslacy ludzie :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
baryluk

Ostatnio forum jest obiektem ataku trolli, i wiele sensownych wątków zleciało w dół.

"Avatar" to solidne SF przygodowe z ciekawymi pomysłami w tle, pozwoliłem sobie na obszerną analizę:

http://doktorno.boo.pl/content/nauka-i-technika-w-avatarze-cz1

http://doktorno.boo.pl/content/nauka-i-technika-w-avatarze-cz2