Widać że fani robią masę kont. Niemożliwe by tyle osób w tak krótkim czasie zagłosowało na ten film. Na dodatek spójrzcie jak mało osób proporcjonalnie do innych filmów z mniejszą liczbą głosów przy ocenie, lubi Avatara. Zaledwie 968. Absurd
Stary tę kwestię poruszaliśmy na tym forum. Sam dałem się zrobić w balona bo te osły chodzą po forach i zaniżają oceny dobrym filmom. Jednak okazuje się, że ci pseudofani to 2-3 osoby z wieloma kontami. Ich działanie nie ma żadnego wpływu na oceny a moderatorzy zabrali się za usuwanie ich głupich wpisów. Jak dobrze pójdzie może usuną ich konta.
Najważniejsze byś nie dał się sprowokować. Nie rób tego samego co oni i wystaw ocenę uczciwą (jeśli zaniżyłeś z powodu prowokacji)
Zauważyłem że wiele filmów np. Imię Róży wypadło z Top100. Porażaka jak ci ''fani'' się dorwali. Przykre to jest bo bronią zawzięcie filmu, który jest słaby poza efektami. Np. taki fan plantum, widać mało filmów obejrzał. Nie ma w ocenach prawie żadnego klasyku oprócz 3 (fight club, godfather i jakiś był trzeci) które ocenił by dopiec tym którym się nie podobał Avatar. Jak tacy ludzie mogą się wypowiadać skoro nie znają kina i wspaniałych ról takich aktorów jak De Niro lub Pacino.
fani czy ich podróbki?
"plantum [...] które ocenił by dopiec tym którym"
odszczekaj to!!!
OC nie oceniam a Fight Club dzierży szóstkę (odpowiednik mojej niegdysiejszej siódemki). I może powiesz mi że to źle?
cos chyba cienki jestes z matematyki co?,,Widać że fani robią masę kont. Niemożliwe by tyle osób w tak krótkim czasie zagłosowało na ten film." A czy nie widzisz ze ocena spada a nie idzie do gory?Fani to raczej pozytywne oceny wiec zastanow sie co piszesz....
Teraz może i spadać, bo fani wystarczająco podbili mu ocenę, a poza tym jak było wspomniane wcześniej moderatorzy kasują niektóre multikonta.
Jesli już mowa o zaniżaniu i podwyższaniu ocen...
Dziwi mnie, że z top 100 wypadły prawie wszystkie animacje Disneya z wyjątkiem "Króla Lwa". Przecież niektóre (jak "WALL-E") to perełki ostatnich 10 lat, do których nawet "Avatar" się nie umywa. Zresztą wystarczy spojrzeć na ranking imdb. Tam "WALL-E" jest bodajże 37, a wiem, że na FW był kiedyś 67.
Jesteś multiokonciarzem, codziennie zakładasz po kilka kont i zawyżasz ocenę avatarowi ale na szczęście to nie skutkuję.