7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822964
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Już od dłuższego czasu nurtuje mnie jedno pytanie... otóż dlaczego "AVATAR" nie dostał znaku jakosci portalu FilmWeb? czy został jakoś przez redaktorów niedoceniony? Nie spodobał sie? Podam tutaj przykład filmu "Star Trek" również z 2009r który dostał taki znak. Pytam się czy "AVATAR" według portalu jest słabszy od "Star Treka"? bo dla mnie osobiscie ST nie dorównuje w żadnym stopniu "Avatarowi"... I jeszcze jedna mała "ciekawostka" jeżeli przyjrzycie się tej małej ulotce z kina (reklamującej Avatara) na samym dole, na tym białym pasku zobaczycie znaczek portalu FilmWeb... czy to patron medialny filmu? Co to za patron nie polecający filmu?!

ocenił(a) film na 9
kmil_pl

tjaa.. a ja dalej nie mogę im wybaczyć "filmweb poleca" dla shreka 3. Jak by nie patrzeć avatar prezentuje znaaaacznie wyższy poziom.

ocenił(a) film na 10
kmil_pl

Przyznam, że też się nad tym zastanawiałam... Z reguły polecane są filmy ambitne i takie, które mogą gdzieś tam przepaść w natłoku głośniejszych produkcji... No przyznam, że zdziwiłam się gdy nie zobaczyłam tego znaczka. Byc może film był/jest tak wypromowany, że nie potrzebuje dodatkowej zachęty...mimo, że zasługuje na znak jakości..

ocenił(a) film na 10
Biedronka

shrek 3?? niee noo...czy oni się kierują? hehe

ocenił(a) film na 9
Biedronka

Tiaaa... Shrek 3 i Star Trek zasługują w szczególności na tę "rekomendacje" . Ciekawi mnie jedno czy ludzie w redakcji FW---> SKRETYNIELI czy się SPRZEDALI (niepotrzebne skreślic). Oglądając ostatnio Szpule na temat Camerona całkowicie wymiękłem. Ehhhh... Szkoda

ocenił(a) film na 10
Biedronka

Może pieniędzmi od dystrybutora? Wiele wspaniałych filmów nie ma takiego znaczka, zresztą jakby mieli go dodawać do każdego na prawde rewelacyjnego film to w top100 co drugi film by miał taki znaczek, powinien on być zarezerwowany dla produkcji jak tu ktoś napisał, które mogą przepaść w tłumie super produkcji.
Znaczek taki powinny otrzymywać film bardzo dobre, ale nie mające takiej reklamy jak Avatar czy inne filmy.

Avatar nie potrzebuje takiego znaczka, ale jednocześnie nie rozumiem co ten znaczek robi przy Shrek 3, Grindhałsie czy nawet Wall.e (wspaniała bajka, ale taki znaczek nie potrzebny).
Co innego takie filmy jak np Motyl i Skafander, które nie są bardzo popularne i takim filmom ten znaczek robi dobrze:D

użytkownik usunięty
kmil_pl

Nie wiecie o co chodzi? o kasę...
Tam dystrybutor zapłacił za reklamę a tutaj nie (w końcu nie musiał) :D

ocenił(a) film na 8

Sa rózne rankingi najlepszych filmów 2009r
i wielu sie Avatar nie łapie nawet w 12 najlepszych filmów tego roku

ocenił(a) film na 8
Kojak555

ta ... w jednym łapie się dystrykt 9 >.> którego osobiście niezbyt trawię

użytkownik usunięty
Kojak555

taaaa... tylko nie mów że Star Trek się łapie, a Shrek 3 był największą porażką z trylogii.
Dobrze wiesz ze chodzi o dystrybucję a piszesz naiwnie jako zawzięty antyfan.

kmil_pl

Bo ten film to nic jak tylko masa efektów.. jednym słowem: KUPA.

tix666

Tak, za tą niesamowitą i odlotową kupę powinien być znak jakości. Bo nie powiesz mi, ze widziałeś gdzies fajniejsze efekty.

_Tymon_

^^^Nominacja do najglupszego posta miesiaca :)

ocenił(a) film na 8
tix666

Kolejny troll szukający pokarmu? Ja ciebie karmić nie będę :> i polecam innym tego nie robić

ocenił(a) film na 9
Zaikare

Njgłupszy post Miesiąca.. jak tam sobie chcesz.. masz prawo do własnego zdania...

ocenił(a) film na 10
tix666

Też ma wspaniałą historię. Tak wiem, to już było w Tańczący z wilkami czy w innych filmach. Ale pomysł na planetę, wierzenia tubylców, nawet na sam ekosystem Pandory był wspaniały, historia może i infantylna, ale takie opowieść są piękne i w kinie zupełnie normalne, ja nawet oczekuje od filmu takiego czegoś.

Ludzie zachwalają opisy przyrody w literaturze jakieś nad niemnem i inne dzieła, a przy filmie Avatar mówią "to tylko głupi efekt specjalny". Piekny efekt, każdy wrażliwy człowiek na piękno powinien docenić, to co zobaczył w Avatarze.