o dzięki Bogu (!), że ten film nie dostał głównego OSkara! Źle by to świadczyło. na szczęście są jeszcze myślący ludzie.
Avatar jest super jeśli chodzi o efekty. PEŁEN SZACUN !!!
Ale na miłość Boską...przecież to zwykła bajeczka napisana według schematu. Takich filmów było i będzie dużo. Fabuła filmu niczym nie zaskakuje i jest szablonowa.
Polecam film wszystkim, bo jest ciekawy ze wzgledu na efekty i az tak mocno sie nie dłuzy. Ale razi mnie szablonowością
Dostał trzy i jest git.Nikt z tego filmu nie robił arcydzieła i bardzo dobrze.Niebawem czas zakończy całą tą histerię.
w sumie to muszę się zgodzić - to jest pierwszy film robiony cały w 3d i nie są to jakieś puste "jarmarczne popisy", lecz normalne efekty. kiedyś uważano że dźwięk w filmie jest niepotrzebnym trikiem* xd...
fabuła nie zaskakujące i mogę uznać że szablonowa aczkolwiek nie jest aż taka najgorsza. do bajkowego stylu i klimatu moim zdaniem pasowała (wiadomo, zawsze można zrobić lepszą ale cóż... scenariusza nie pisał tarantino a dialogów sapokowski xd).
* pierwszy film trójwymiarowy - 1922r
pierwszy film z dźwiękiem - 1927r (!) <- to akurat prawda. ciekawe, co?
Mam to samo zdanie co założyciel tematu.
Nie rozumiem szaleństwa na punkcie tego filmu, który jest po prostu XXI wieczną wersją Pocahontas..
W sumie to podobały mi się w nim jedynie kolory i efekty.
Pozdrawiam :)