7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823766
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

zgodze sie z przedmówca gdzies w tematach, że popularnośc tego filmu tylko dzieki efektom 3 d. Fabula tak płaska jak deska do prasowania. Schematycznosc postaci i przewidywanie akcji. W pierwszych 10 min filmu widz dowiaduje sie ze jest konflikt miedzy wojskiem a biologami i tak wokół tego rozgrywa się akcja. Nudy na pudy.

Jak można na czele organizacji zajmującej się badaniem innej planety i próba wydobycia tam surówca postawić młodego frajera. Łatwo można nim manipulować i nigdy nie jest pewny podjęcia decyzji.

Wojsko- siwy muskularny żółnierz, którego inteligencja nie wykracza poza brodzik prysznicowy.

Pani bilog- zdeterminowana dla poznania wszelakich żyjątek.

Nieszczęślwy kaleka- gł. bohater. Postępujący zdradziecko a potem żałujący swoich czynów.

Jestem zaskoczona pozytywnymi opiniami i jakimis metaforami o ktorych piszecie. Trochę wyobraźni moi drodzy, ten film niczego nie wnosi, nie ma przemyśleń po obejrzeniu żanych refleksji. Jest codziennie, płasko, schematycznie.

ocenił(a) film na 7
izary

Miło zobaczyć, że ktoś jeszcze myśli tak jak ja, bo dookoła sami fanatycy [jak było na forum TDK]. Co myślę o filmie napisałem tutaj:
http://www.filmweb.pl/topic/1342210/A+mia%C5%82o+by%C4%87+tak+pie%C4%99knie....h tml
pozdro