W zeszły piątek oglądałem Transformersy i byłem zawiedziony.
Te wszystkie filmy które serwują nam w kinie to fuszerka.
Nic nie jest tak potężne jak Avatar!!!!
http://plantum.w.interii.pl/grafika/avatar/neytiri-battle-02.jpg
Viva L' Neytiri!!!
Liva
L'
Chyba na prawdę masz bzika na punkcie tego filmu a już nie wspomnę o Neytiri.
Znajdź sobie dziewczynę ale taką realną.
Wiem, ta ku*wa Warborn, ale jego już tyle razy zeszmaciłem na moim blogu i w tematach o filmie Sucker Punch, że już mi się nie chce gadać. Poza tym nie mogę mu tam odpisać bo max postów.
"Te wszystkie filmy które serwują nam w kinie to fuszerka. "
W tym roku w kinie były już co najmniej 3 lepsze filmy. A sezon dopiero się zaczyna. Taki dla koneserów.
"W tym roku w kinie były już co najmniej 3 lepsze filmy"
Buahahahhaha
podaj tytuły bo wyśmianie twojego posta to za mało.
"Drive", "X-MEN: First class" i żeby dodać na siłę trzeci to minimalnie Hp (nawet dostał lepsze oceny krytyków).
Lepsze będą pewnie "Tinker, tailor, soldier", "Rum Diary" i może "Carnage" i "Dangerous Method".
Nie przemówisz do niego bo on tylko bajeczki łyka. Z góry zaznaczam że nie mówię że bajki są złe bo też lubię czasami, ale nie można się ograniczać do jednego gatunku.
największą bajką dziesięciolecia jest sucker punch, bo zawiera w sobie 5 bajek :D
Ale pierdoły. Sucker Punch ma przynajmniej oryginalniejszą fabułę, a nie kopię innej bajki i to w sumie lepszej. "Avatar" to fajny film ale w dziedzinie rozrywkowe sci-fi jest trochę lepszych i to obiektywnie rzecz biorąc.
"Sucker Punch ma przynajmniej oryginalniejszą fabułę"
Pacjent oddziału psychiatrycznego planuje ucieczkę.... mmm.. to takie oryginalne że aż mi płakać się chce... ze śmiechu.....
I imaginuje światy? Gdzie to jeszcze widziałeś? Avatara w ogóle nie można nazwać filmem oryginalnym. Gwiezdne Wojny w dziedzinie rozrywkowego sci-fi zjadają "Avatara" bez popity czyli jest coś potężniejszego od "Avatara".
"I imaginuje światy? Gdzie to jeszcze widziałeś?"
aha, taki tok rozumowania
" Avatara w ogóle nie można nazwać filmem oryginalnym. ""
no jak nie? A gdzie wcześniej miałeś niebieskich koto-ludzi z ogonami, ganiających po jakimś księżycu planety Polifem.
a ciekawe co wymyślili w sucker punczu,
otóż nic! Bo wszystko zostało dawno wymyślone.
To był mix wielu pomysłów już zawartych w popkulturze, doprawionych wyobraźnią Snydera. Przynajmniej nie kopiował z jednego źródła. Zresztą zabawne jest to że u Camerona wszystkie scenariusze są podobne.
Takiego Avatara to mogę wymyślić na kiblu w 5 minut, ale kto by wymyślał takie schematyczne i ograne historyjki?
"Przynajmniej nie kopiował z jednego źródła."
facepalm
" Zresztą zabawne jest to że u Camerona wszystkie scenariusze są podobne."
o serio? No to zdolny jesteś skoro widzisz podobieństwa mięszy abbys a avatarem, albo terminatorem i obcym 2.... złote dziecko.....
Potężne? Raczej przeciętne. Poza efektami nie ma w nim nic interesującego. Taki film na jeden raz. Typowa siódemka z jakże typowym dla jankesów scenariuszem. Jest walka o wolność, jest miłość głównych bohaterów i jest zwycięstwo. Navi to jenkesi a korporacja to całe zło. Ot taki banał fabularny jak w co drugim filmie tego gatunku.
Jeśli chodzi o efekty? To możliwe że takiego nie ma. Jeśli chodzi o sci-fi rozrywkowe. Każdy chyba zna odpowiedź.
Chyba wyraźnie napisałem, że efekty są potężne a reszta nie. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Film jest bardzo efektowny ( ba to w zasadzie jeden wielki green screen), ale scenariusz to nic nadzwyczajnego, a jak wiadomo nie tylko efekty stanowią o "potężności" filmu.
............................................________
....................................,.-'"...................``~.,
.............................,.-"..................................."-.,
.........................,/...............................................":,
.....................,?......................................................\,
.................../..........................................................., }
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:"........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(....."~-,_..............................,:`........../
.........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}
...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../
...,,,___.\`~,......"~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-"
............/.`~,......`-...............................\....../\
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,
.....`=~-,_\_......`\,.................................\
...................`=~-,,.\,...............................\
................................`:,,...........................`\.............._ _
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_\..........._,-%.......`\
...................................,<`.._|_,-&``................`