7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823519
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

...może nawet wiecej
miał pomysł ale spartolił
od początku nie wiązałem z tym filmem wielkich nadziei i dzięki temu się nie zawiodłem ;/

w prawdzie nie widziałem filmu w kinie 3d ale to i tak nie zmienia faktu, ze rezyser śssslizgnął się po temacie, widocznie terminy go goniły(a moze poprostu nie czuje klimatu fantasy, za mało gra w warcrafta ^^)
wielka szkodaAAAA ale wyszła mu z tego bajeczka i to kiepska ;/
zresztą lepsze bajki widziałem
np. Princess Mononoke- zbliżona tematyka i bije avatara na głowę!!!

saveferris

widziałeś rosyjską wersję CAM na filmy online ?;]

ocenił(a) film na 5
pawelfdx

nie

ale zreszta nie o to chodzi, problem jest wlasnie w tym ze nawet najlepsza jakosc w kinie nie uratuje tego filmu
wiem ze beda ladne krajobrazy i rozne latajace stworki w trojwymiarze
ale i tak faktem jest to ze historia jest kiepsko przedstawiona a niektore sceny sa zenujace
swiat smerfow zostal przedstwiony niestety bardzo pobieznie za malo stworow jak "panterozaur" ^^ a za duzo helikopterow, latajacych titanicow i biegajacych robocopow ...

jak juz zaczyna sie cos dziac to zaraz wracamy do bazy G.I.JOE
aby popatrzec na zajebistych poprostu komandosow i posluchac jakze ambitnych dialogow(

zreszta co tu duzo gadac mi sie nie podobal
wy mozecie sie zachwycac-sprawa gustu i oczekiwan

saveferris

Ty chyba nie tego Avatara oglądałeś, że takie głupoty piszesz. O ile w ogóle oglądałeś? Biegających Robocopów właśnie nie była aż tak dużo, większość filmu to było poznawanie cudownego świata Pandory jak i kultury plemienia Na'vi. Historia nie była rewelacyjna na miarę Oscara ale trzymała poziom, była dobrym dodatkiem do tego na co położono największą wagę czyli efekty wizualne, które w tym filmie pobiły wszystko co do tej pory powstało. Nie chodzi o jakieś efekty typu wybuchy, strzelanie czy coś ale sam obraz. Został tak pięknie stworzony, że jakby żył własnym życiem. Czułem się jakbym był w tej dżungli a nie oglądał to z boku.

ocenił(a) film na 6
burza_lukas

dżizas.. facet wyraził niepochlebną opinię na temat filmu i już.. oczekiwał czegoś więcej.. tobie wystarczyły ładne widoczki jemu nie, ale żeby od razu kpić z niego?

ocenił(a) film na 5
diana6echo

"Hahahaha dobre ;) Jechać go, tak trzymać! Avatar górą i niech sobie piszą głupoty... "

^^ heh widzisz oni wszyscy sie zachwycaja kultura plemienia przedstawionego w filmie a zachowuja sie jak ci zolnierze wazna jest tylko ich racja ^^ banda noobow

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 8
saveferris

10 lat temu to nie było kin przystosowanych do wyświetlania Avatara:P

ocenił(a) film na 10
Zakrza

Hahahaha dobre ;) Jechać go, tak trzymać! Avatar górą i niech sobie piszą głupoty...

ocenił(a) film na 8
tomaszeksqn

Ja tam nikogo nie jadę. 10 lat temu to naprawdę nie było tyle kin co teraz mogących wyświetlać 3D.

ocenił(a) film na 10
saveferris

Mononoke widziałem, świetny film (anima). Fabuła faktycznie była świetna, ale jak byś nie zauważył Avatarowa fabuła ma przekaz do ludzi, przekaz który najwidoczniej Ty nie wychwyciłeś.

saveferris

wez sie puknij w ogóle ktoś oglądał tego "Avatara"?

ocenił(a) film na 8
wojti_venom

ta, byłem na światowej-niezły film, choć lepsze widziałem...

ocenił(a) film na 7
saveferris

Od tego filmu oczekuję ładnej oprawy audio-wizualnej, pięknej techniki komputerowej i zapierających dech w piersiach scen batalistycznych. Ten film z założenia nie miał szans stać się arcydziełem, fabuła jest tutaj tylko spoiwem dla obrazu. Myślę, że pod tym kątem ten film mnie nie rozczaruje. Jeżeli ktoś szuka czegoś ambitniejszego, to raczej po Avatara nie sięgnie.