Film ma wiele płaszczyzn i dzięki temu jest bardzo uniwersalny. Dobrze się bawiłem na nim zarówno ja - lubiący kino rozrywkowe, mój chłopak - miłośnik kina z ambicjami, i mój syn - wiadomo, bajki. Polecam!
Może się wydawaç ze Avatar to tylko kolorowa animacja, ale mimo tego nie jest wskazany dla widzów poniżej 12 roku życia.
Tak? A co w tym filmie jest takiego, by to było od 12 lat (mój syn ma 13 ;)? Sceny batalistyczne? A w podręcznikach do historii też mamy obrazy scen batalistycznych, husarię itp, Już pomijając lekcje religii, na których uczy się małe dzieci o smażeniu się w kotłach ze smołą po wieczność, przybijaniu gościa gwoździami do krzyża (który na dodatek później wraca jako zombie)!
"Wiedziałbyś też, że dziecku do szczęścia potrzbne jest to, by było kochane!"
To powiedział człowiek, który ocenił Srpski film na 10/10. I dlatego tacy jak ty nie powinni mieć dzieci.
"Ciekawe, że te wszystkie rodziny patologiczne, o którch co jakiś czas mowa w mediach, to rodziny hetero"
A powiedz mi, ile jest rodzin (rodzice + dziecko) homo? No właśnie, prawie, że nie ma, więc nie dziwota, że to w rodzinach normalnych występują patologie skoro to powszechny i właściwie jedyny model rodzinny ;)
Żeby nie było, że mam coś do innych orientacji seksualnych, ale to chore aby pedały miały dzieci. Nie wystarczy wam, że macie prawo do miłości między sobą, jeszcze chcecie nam zniekształcić model rodziny i urządzać te kiczowate i żenujące parady? Pewnie to jakiś trolling, ale dziwi mnie, że nikt ci nie wytknął tych głupotek, które tu powypisałeś ;)
Ja Pi****!
Nie masz lepszego miejsca na robienie swojej walki POlitycznej? Katolofaszysta, no proszę.. określenie to wcale nie jest bardziej obraźliwe niż pedał ( którym cię nie nazywam! ). Nie obchodzi mnie twoja orientacja seksualna, chociaż sam jestem przeciwny gejowstwu ( nie nazywaj mnie katolem, bo jestem baptystą! ) ale nie musisz ciagle używać jej jako tarczy przed atakami.
To raz. Dwa, że w zwyczajnie chamski sposób obrażasz cudze uczucia religijne, nazywając Jezusa zombie. A z kolei zwyczajnie bulwersujesz się jak ciebie ktoś obraża. Co to za znak? Zwykłą hipokryzja, tyle.
Raz - gdzie ja robie "swoja walke polityczna"?? Wypowiedzialem sie na temat filmu, po czym rzucila sie na mmie zgraja prymitywnych, wulgarnych homofobow uzewnetrzniajaca swoje frustracje. A ja nie udaje ze deszcz pada gdy na mnie pluja. Ciebie natomiast przeciez nigdzie nie obrazam, nie mam powodu, wiec skad te pretensje? A co do katolfaszyzmu, jest wiele kategorii ludzi, ktore prowincjonalny autokratyczny katolicyzm wyklucza z powodow ideologicznych, a religijna nietolerancja na odmienne poglady i wrogosc wobec nich to elementy faszyzmu (nie bez powodu faszystowskie junty wszedzie dpbrze zyly z klechami). Wiec okreslenie katolfaszyzm jest jak najbardziej odpowiednie na opisanie postawy niektorych uzytkownikow.
Dwa - a moje uczucia obraza okreslanie Wielkiego Potwora Spaghetti zartem. Jakkolwiek na to nie patrzec, jesli zalozyc roboczo, ze Biblia to cos wiecej, niz wynurzenia jakiegos fantasty na haju, technicznie rzecz biorac Jezus BYL zombie. Definicja zombie za slownikiem jezyka polskiego: soba zmarła, która może ożyć dzięki magii
To, co robisz, jest obrzydliwe i podle! Nie wiem, co gorsze: ONRowcy, ktorym na dzwiek slowa gej dostaja piany na pyskach ale w swojej prymitywnej homofobii sa szczerzy, czy PiSSopaci, ktorzy usiluja zrobic ze mmie trolla po to, by osmieszyc i zmarginalizowac powazny problem, jakim jest brak tolerancji i odradzanie sie faszyzmu.
I to wszystko ? Cał naród i tylko dwie strony ? Proste spostrzeżenia prostego człowieka, skoro jesteś prawdziwym dumnym pedziem to powiedz mi po co ten megafon w twojej gębie, uważasz że to co tobisz jest cool i trzeba to rozgłaszać publicznie.
"To, co robisz, jest obrzydliwe"
Tak to ja jestem obrzydliwy i liże rowa swojemu chłopakowi.
Gdzie ty widzisz megafon? Megafon to mam w spodniach, ale "nie dla psa kielbasa" :-) To ty epatujesz nienawiscia i nietolerancja. W Smolensku tez widziales sztuczna mgle i pancerna brzoze?
A odnosnie lizania rowa, wspolczuje twojej dziewczynie (o ile taka miales). No bo jak to tak, wkladac jezyk w miejsce, z ktorego leci siusiu, takie obrzydliwe i bezbozne!
Dzieki, w koncu ktos normalny :) Przywracasz mi wiare w Internautow. Czesto gdy sie odezwe, to zaraz rzucaja sie na mnie hordy chorych z nienawisci PiSSopatow nie majacych do powiedzenoa mic merytorycznego a tylko plujacych jadem.
Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak można się tak spinać i drzeć. Co, jeśli dotrze do ciebie świadomość istnienia par homoseksualnych to sam staniesz się gejem?
To brzmi zupełnie tak, jakby...WujekChu1ek...(no tak, NORMALNY mężczyzna nie obnosi się ze swoją seksualnością! :P) panicznie bał się usłyszeć że ktoś może być szczęśliwy i normalny jako gej, więc trzeba od razu przypiąć łatki: że gej to człowiek chory, że nienormalny, że to się leczy, szkodzi dzieciom a tak w ogóle to tylko faza i przejdzie mu.
Nie kapuję oczywiście dlaczego, ale może nie mam zwyczaju przejmować się rzeczami które na mnie nie wpływają? Nie wiem. Równie mocno mnie obchodzi jaką kto ma orientację, co to jakim samochodem jeździ albo jakiej muzyki słucha: i tak samo nie uważam, żeby państwo albo społeczeństwo miało jakiekolwiek prawo regulować prawnie to czy lubisz klasykę, rocka, rap, hip-hop, jazz czy R&B.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że orientacja seksualna to nie to samo co wybór muzyki, ale ma mniej więcej taki sam wpływ na prawa innych...czyli totalnie zerowy.
Oh, istnieją jak najbardziej ateiści którzy są rasistami i homofobami. "Jestem ateistą" to dla niektórych stwierdzenie typu "Jestem mądrzejszy niż przeciętny Kowalski"...problem w tym, że do mądrości trzeba czegoś więcej, bo ateistą też można zostać z głupich powodów :D
Nie miałem okazji rozmawiać ze swoim dziadkiem o takich sprawach.
Nikogo nie namawiam aby do was strzelał czy zamykał w obozach. Wierzę że często poważnie cierpicie z powodu kompletnie nieuzasadnionej homofobii, ale....
Najważniejsze pytanie, jak ty postrzegasz własny homoseksualizm?
Genetyka czy Psychika ?
Homoseksualizm jest odstepstwem od normy tak samo, jak leworecznosc czy rzadszy kolor oczu. Ale norma to nic wiecej, jak jakas srednia, przecietny poziom czegos, tyle - a nie, jak imputujesz, "normalnosc".
Nie nawolujesz do fizycznej eliminacji homoseksualistow? To jak chcialbys "calkowicie wyeliminowac" homoseksualizm, ktory jw mniejszym lub wiekszym stopniu dotyczy nawet 40% spoleczenstwa? Mam wrazenie, ze starsz sie wycofac z eypowiedzi nie do obrony.
Jak ja postrzegam to u siebie? Mysle, ze zarowno czynnik psychiczny, jak i genetyczny ma znaczenie, ale to ten drugi odgrywa wiodaca role. Nie mnie to autorytatywnie rozstrzygac.
"Film ma wiele płaszczyzn " Nie zgodzę się, film tylko jedną płaszczyznę i jest to płaszczyzna samego filmy, tzn. jest on płaski niczym tafla pustego powietrza.
Pusty to ty masz łeb jak lej po bombie... idź do szkoły lepiej a nie wymyślasz teorie wyssane z powietrza....
Ale Ja Ciebie nie obrażam, i kto tu teraz jest pustakiem buraczku ? Prawda boli o płaskości av....
Czego innego spodziewasz się po gościu, który już samym nickiem epatuje swoim dużym kompleksem małego przyrodzenia? Dla niego to forum to narzędzie do wyładowywania frustracji i złości, nic więcej, nie oczekuj po nim cywilizowanej dyskusji.