PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211577
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Jaki byscie widzieli skład w 2 części filmu?:)

Iron Man - obowiązkowo
Captan Ameryka - obowiązkowo
Hulk - obowiązkowo
Thor - zobaczymy co z nim po "Thor 2" będzie.
Fury - Napewno będzie
Hawkeye - wielki ?
Black Widow - tylko jeśli miałaby przejść na strone wroga:P
Wasp- dobór aktorki?
Wolverine- marzenia

ocenił(a) film na 8
Knighter_Seba

Cała ekipa z filmowej 1 powinna się znaleźc w filmie! ;) Wasp i Antmen'a mogli by jakoś wprowadzic. "małożeństwo" w grupie jeśli dobrze to wykorzystają może byc fajne. Wolverine- marzenia:)

Knighter_Seba

Wolverine - pomyłka. I bzdura powtarzana bez przerwy, Jaś Fasola też by się przydał w takim razie.

ocenił(a) film na 9
TheBlur

Czemu bzdura?

Knighter_Seba

A co ma Wolverine do Avengers? Nic. Równie dobrze może być tam właśnie Jaś Fasola, bo mi się tak podoba. I niech nikt nie wyskakuje z żadnymi New Avengers i tymi innymi tworami. W oryginalnym składzie nie było ani jego ani Spider-Man'a.

ocenił(a) film na 6
TheBlur

Przepraszam ale czyż Logan nie jest oficjalnym członkiem Avengers ?!
Jaś Fasola to raczej durnawe porównanie. czemu ? Spieszę wytłumaczyć : Film "Avengers" oparty jest (nie wiem czy wiesz) na serii komiksów w których to ww. Wolverin JEST członkiem grupy ! Wg. Wiki : " Joined in New Avengers (vol.1) #6 (June 2005)"
Nie sądzę żeby wziął udział w drugiej części ale wiesz.... niewykluczone, nie ?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Avengers_members

ocenił(a) film na 9
upior_w_kosciele

Fajnie by było gdyby wszyscy wystąpili w następnym filmie.

upior_w_kosciele

No to jesteś w błędzie, bo seria filmowa to Marvel Cinematic Universe, i tam wszelkie powiązania, wygląd bohaterów i inne wątki są zaczerpnięte z różnych uniwersów, a nie na jednej konkretnej serii komiksów. Więc stul mordę bo sam g**** wiesz.

ocenił(a) film na 6
Mistel

Stul mordę ? Do pisania na klawiaturze używa się palców a nie języka. W sumie to możesz go użyć w ramach przeprosin bo wiesz, zrobiło mi się przykro.
Przemilczę Twoje kolejne posty, nie pytaj dlaczego. Nie mówię przy tym żebyś sam się domyślił przyczyny bo nie wiem czy dałbyś w ogóle radę.

upior_w_kosciele

Powyżej przykład jak można napisać post z 6 zdań, który nic a nic nie wnosi. Poziom intelektualny imbecyla.

I jak chcesz sie wymądrzać, to najpierw poczytaj co nieco na temat filmowego Uniwersum Marvela panie "znafca".

ocenił(a) film na 6
Mistel

To było 5 zdań ale spoko. Kto tu błysnął poziomem intelektualnym imbecyla, rzucając "mięsem" to już nie będę palcem pokazywał kto.

Pan "znafca" pisał post dotyczący dziwnego (jego względem) porównania Logana do Jasia Fasoli. Nie, bracie, nie analizowałem tutaj uniwersum ani nic. Albo masz problemy ze wzrokiem albo z czytaniem ze zrozumieniem.
(mówiłem że będę ignorował ale przynajmniej mam wrażenie że już widzisz swój błąd)

upior_w_kosciele

Więcej ognia!

Mistel

http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Comics ;)

Spider Man i X-men`owcy mogą wystąpić w avengersach ;)

fnh81

Prawa do X-Men należą do 20th Century Fox, a do Spidermana do Columbia Pictures. Tymczasem prawa do Avengers i movieversum należą do Marvel Studios. W kwestii komiksów to jedno wydawnictwo. W kwestii filmów to trzy różne wytwórnie, która bardzo niechętnie się podzielą zyskami.

Mistel

ahaa :)) dzięki za wyjaśnienie :)

z drugiej strony szkoda

ocenił(a) film na 6
fnh81

No... A mnie mistel pojechał i od imbecyli wyzwał. Dalej mi w sumie przykro... mógłby przeprosić ;c

ocenił(a) film na 10
upior_w_kosciele

Ale Quicksilver i Scarlet Witch będą, a nie może paść słowo o mutantach. To są inne światy.

TheBlur

Czytałem 1 komiks i byli tam:cała ekipa z filmu,Wasp,Black Panthery,Storm,Giant Girls,Wolwerine,Spider Man,

ocenił(a) film na 6
TheBlur

No to masz złe informacje :) Wolverine faktycznie należał tylko do grupy New Avengers, ale akurat Spider-Man był członkiem zarówno Avengers jak i New Avengers. Poza tym chyba nie trzeba na nikogo najeżdżać aż tak :)

ocenił(a) film na 4
TheBlur

co ma Wolvie do Avengers? Nie wypowiadaj się frajerze jeśli nie znasz tematu... tyle ode mnie

TheBlur

No i Cię zabił pajacu jednym faktem. I co teraz dalej będziesz idiotyzmy rozsiewał po sieci? kolejny idiota kótry myśli że pozjadł wszytskie rozumy.

Knighter_Seba

Czarna Wdowa zdradziła w ultimate a to był jak by świat oryginalny w którym zawszę była ''wierna''. Ja bym tam wpisał obowiązkowo w końcu musi być jakaś piękność w filmie.

ocenił(a) film na 7
roach22

A ja bym chcial żeby sie nie pojawiła, jej gra aktorska i w ogóle cała jej postać wydaje sie być wciśnięta na siłe.
No chyba,że miała by zginąć, to jestem za :)

ocenił(a) film na 8
Kulerr

Haters gonna hate. Scarlett wcale nie jest słaba, ktoś dał kiedyś taką opinię jej po paru słabych produkcjach. Nie jest najgorsza, bez przesady. A Czarna Wdowa na siłę wcale wciśnięta nie jest, bo ze wszystkich Mścicielek, to ona jest najlepszym wyborem.

ocenił(a) film na 7
mrteener

Do scarlett nic nie mam, ale akurat bez tej postaci jest spora szansa, że film zyskał by jeszcze więcej, no dobra, coś do niej mam, ale bardziej chodzi mi o jej niektóre wypowiedzi a nie gre aktorską, a to tutaj nikogo nie intersuje.

ocenił(a) film na 8
Kulerr

Zyskałby jeszcze więcej? No nie wiem. Mściciele to nie tylko faceci, a zielonej babki, pszczółki i podróby Spider-mana (to nie moje zdanie, żeby nie było - mówię jak ludzie uważają) raczej nie dadzą. ;)

ocenił(a) film na 7
mrteener

W moim odczuciu i znajomych owszem.

ocenił(a) film na 8
Kulerr

Kwestia gustu. Moi znajomi chwalą Scarlett za tę rolę. W końcu porzuciła nudne romanse i pokazała się z lepszej strony. A co do samej postaci Black Widow, to jest dobra w filmie i nie ma się co zastanawiać, jaki byłby bez niej. To tak, jakby gdybać, jaka byłaby saga Gwiezdnych Wojen bez C3PO.

ocenił(a) film na 7
mrteener

Niezłe porównanie, ale sporo bym dał by zobaczyc C3PO w Avengers.

Knighter_Seba

Fantastyczna 4,Spider man,Czarna pantera,Ghost rider

Kamtaro1994

Nie sądzę, żeby Fantastyczna 4 miała jakąś szansę na comeback. Poza tym Chris Evans miałby pewien problem z rozdwojeniem jaźni ;)

Sechemett

Ach szkoda , może to dobrze bo co za dużo to niezdrowo.

Knighter_Seba

ooo Ta,Kobieta Hulk

ocenił(a) film na 6
Knighter_Seba

Skoro Marvel szykuje Ant-Man'a to jest to niemal oczywiste że po napisach w ww. będzie dodatkowa scena.
Co do składu z części pierwszej to nie byłbym taki pewny. Niby i film bije rekordy ale nie wiadomo czy ekipę będzie stać na plejadę gwiazd. Ja np. miałem wrażenie że zmienili odtwórcę Hulk'a bo nie mieli sianka na Northon'a (nie wiem jak to było ani jak się tłumaczą, po prostu tak mi się wydaje)

Wg. moich przepowiedni oraz po rozkodowaniu Kabały stwierdzam : Fury, Stark, Hulk, Ant-Man (jeżeli on to i Wasp), Thor + Vision albo dr. Strange
Myślę że mogą dorzucić Spider-Man'a ale to raczej wątpliwe ze względu na jego uniwersum które raczej by nie pasowało ;)

Mam też dziwne przeczucie że w IM3 pojawi się Black Panther

ocenił(a) film na 7
upior_w_kosciele

skad Vision?!? pierwszy jest Ultron, POTEM Vision!

hetzer

Vision stąd, że Agent Coulson może nim zostać. Polecam całkiem sensowny artykuł: http://www.comicbookmovie.com/fansites/DGTZ/news/?a=60025

ocenił(a) film na 7
John_Shepard

Whedon by czegos takiego nie popelnil o_O a ten artykul to kompletna bzdura.
taka geneza by zmienila zupelnie postac, jej znaczenie i glebie. pierwszy byl stworzony przez Pyma Ultron, ktory sie zbuntowal i stworzyl poslusznego sobie Visiona. ale Vision uznal, ze zycie nalezy chronic a nie niszczyc... co nie zmienia faktu, ze bym bardzo chcial zobaczyc w 2 Ultrona i Visiona, najlepiej znowu wspieranych przez Thanosa :p

hetzer

Mandaryna też mają zupełnie odmienić w IM3, jego geneza ma być zupełnie inna.

ocenił(a) film na 7
John_Shepard

Mandaryn to specyficzny problem, bo i postac troche... naiwna, taki miks technologii obcych z magia. i ostatecznie jest to super villain, wiec jest to "mniej" istotne. ale Vision? fani by sie wk... zdenerwowali ;)

hetzer

Ale też dużo fanów płakało, że Agent Coulson SPOILER umarł. Więc taka reaktywacja by ich zadowoliła ;)

ocenił(a) film na 7
John_Shepard

wlasciwie przemyslalem topik i moze? jesli zalozyc, ze Faza 2 to Ultron i bedzie on glownym "zlym" to by to mialo rece i nogi. wlasciwie to Phil byl taki "visionowaty" z zachowania... dodatkowo cos tam byl z glowa skanowac w TA, wiec kto go tam wie?

ocenił(a) film na 6
hetzer

Na potrzeby filmu, mniej lub bardziej, powyginali genezę chyba każdej postaci po kolei ( Thor, myślałem że to niemożliwe ale nawet jego zmienili w stosunku do pierwowzoru)

Czy kogoś zaskoczył brak War Machine w Avengers ? Myślicie że da rady się pokazać w części drugiej ? Po IM2 myślałem że to niemal oczywiste że wystąpi a tu psikus !

ocenił(a) film na 7
upior_w_kosciele

on jest wojskowym, zbroja jest wojskowa, nie widze tego

ocenił(a) film na 6
hetzer

CA też jest wojskowym a zbroja Stark'owa ;)
Myślę że jakby wrzucili ich do filmu za dużo to zrobiłby się bigos + budżet ma swoje granice.
Niewykluczone że wystąpi w kontynuacji. Zresztą, zobaczymy co przyniesie IM3.

ocenił(a) film na 7
upior_w_kosciele

wlasnie o to chodzi, drogi upiorze w kosciele, ze jesli masz universum, to musi byc powod kazdego zachowania, bo wyjdzie za rok czy dwa jakis kwiatek. wszzak wszystkie filmy w obrebie sa polaczone. ja mysle, ze WM pilnowal prezydenta USA w czasie ataku Chitauri ;)

ocenił(a) film na 10
John_Shepard

Coulson żyje Marvel ma nowy serial " Marvel's Agent's of S.H.I.E.L.D "

Blumka1

Wiem, oglądam ten serial. Ale dzięki za info ;)

hetzer

Małe sprostowanie. Ultron nie zbudował Visiona, tylko jakby przebudował. Stworzył go z androida Ludzkiej Pochodni, którego zbudowano w 1939 roku. Tak przynajmniej w komiksie było.

ocenił(a) film na 4
John_Shepard

hmm ciekawe... Vision jest bardzo interesującą postacią... W sam raz aby zająć miejsce takich nudziarzy jak czarna wdowa czy ejdżen Berton

Knighter_Seba

Cały skład z 1 części. A co do reszty nie będę się wypowiadać. Ktokolwiek będzie ten fim będzie wciąż super!

ocenił(a) film na 7
Samanta666

i to jest odpowiedz! 10/10!!! i <3 ;)