Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212468
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Takie olbrzymie mozliwosci, taki budzet... Ja tego w tym filmie nie widze!! Jestem fanem swiata Marvel, nie jakims wielkim wielbicielem, malo sie na nim znam, tyle co z filmow. Ale sam schemat superbohaterow ratujacych swiat od zawsze mi sie podobal. Filmy z Thorem, Kapitanem Ameryka, Hulkiem byly swietne. Potem przyszla 1 czesc Avengers. Pierwsza czesc widzialem kilka razy i na pewno do niej wroce, jest ona wrecz fenomenalna, zawiera wszystko, swietna fabula, troche dramatu, niesamowite kino akcji. Nie moglem sie doczekac 2 czesci. I ZAWIODLEM SIE!!

Ale ten film jest absurdalny!! Stark chce zbudowac cos, co bedzie chronic swiat, to cos ma inne zamiary, przelatuje za pomoca sieci do bazy Hydry, powiela sie i mamy walke? Ten caly ultron jest jakis malo przekonujacy, wrecz zabawny. Taki blazen troche, te jego teksty sa tepe i malo smieszne. W ogole nie przypadl mi jako czarny bohater. Gorsze od niego to sa chyba tylko walki oraz MISTRZ FILMU. LATAJACE MIASTO!!!!!!! Co za bzdura :D Nie przypadl mi rowniez element tej hipnozy od Scarlet Witch. Po co to bylo? Nudne jak cholera, nie mialo wiekszego wplywu na przebieg filmu, Thor wszedl do wody i przeszlo.. Strasznie nielogiczna fabula.

Plusow tez jest kilka. Na pewno wprowadzenie nowych postaci. Quicksilver oraz Vision fajnie wypadli, Scarlet Witch wedlug mnie byla zbyt grzeczna i za malo uzywala swoich mocy. Thor na swoim poziomie, Kapitan Ameryka ze swoim 'language!!' rozbil system. Slabiej wypadl Iron Man czy ogolnie Stark. Podoba mi sie pokazanie waznej roli Hawkeye.

Bardzo sie zawiodlem, moze za jakis czas sproboje do tego filmu podejsc jeszcze raz, ale to, ze pierwszy raz patrzylem na zegarek kiedy to sie skonczy pokazuje, ze nie jest to udana produkcja. Poczekam na 3 czesc, tematyka powinna byc lepsza. Dwojka wedlug mnie niewykorzystala swojego potencjalu, byla szara, nielogiczna i na maksa przewidywalna. Latajace miasto to absurd calego uniwersum. Film zaliczony, czekam na kolejne filmy!

ocenił(a) film na 9
havierx

Ultron jest o wiele bardziej straszny i mocny w komiksach jako twór Ant-Mana ale tutaj musieli inaczej go pokazac to dlatego. A Scarlet Witch nie uzywala tak mocy i nie byla tak potezna jak w komiksach bo nie mogli pokazac jej jako mutanta bo musieliby karę zapłacic