Szykuje się najlepsze otwarcie w USA w historii. W piątek o ponad 4 mln $ lepiej niż 1 część.
Ogólnie film ma już ponad 424 mln $.
Jak duże otwarcie obstawiacie? 220 mln $ będzie?
Ile kasy po weekendzie w ogóle? Będzie 700 mln $?
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=avengers2.htm
patrzyłęm przed chwilą i Avengers 2 już zgarneli miliard,po 15 dniach ,3 dni wiecej niz szybcy i wściekli,ale gdyby premiera AoU była w USA tydzien wczesniej to by pobili FF
W piątek kolejne 10 mln $ w USA. Na świecie film ma już 657 mln $, a globalnie przekroczył miliard. Ciekawe ile będzie miał po weekendzie. Myślę, że 1,1 mld $ zostanie przekroczone.
możliwe ;> a jestem ciekawy ile juz w samych chinach zgarneli bo na boxofficemojo chyba nie ma napisane
Sobota przyniosła w USA ponad 17 mln $, a niedziela 11,5. Cały weekend przyniósł więc w USA prawie 39 mln $ po około 50 % spadku popularności (spadki wiec nie sa tak duże).
Czekamy na wynik ze świata.
Tak, miliard został przekroczony w czwartek.
Teraz podsumowanie weekendu:
- USA 38,8 mln $. łączny wynik - 372 mln $.
- świat - łączny wynik - 770,5 mln $
Globalny wynik to 1,14 mld $, czyli sporo więcej niz sie spodziewałem po tym weekendzie. W ciagu 6 dni w Chinach ponad 156 mln $. Rewelacyjny wynik i duża szansa na przekroczenie 300 mln $, a nawet pobicie wyniku Transformers 4 i tym samy wskoczenie na 2. miejsce najbardziej dochodowego filmu w Chinach.
Czekamy na więcej. Jest spora szansa na pobicie wyniku 1 części Avengers i zajęcie 3 miejsca na globalnej liście box office, tym bardziej, że jeszcze będzie premiera w Japonii.
Najpierw to musi dogonić "Harry Potter & Deathly Hallows Part 2" 1,341 mld.
A potem FF7 1,488mld. Nie byłbym taki pewien, że przebije wynik FF7,
który może ostatecznie nie pokonać wyniku Avengers 1.
Avengers 1 w Japonii zarobiło 45mln więc w sumie to może być decydujące.
Ale premiera u nich dopiero 4 lipca.
Myślę, że na pobicie Avengers 1 (jesli wgl do tego dojdzie) poczekamy do lipca/sierpnia, ale wydaje mi się, ze są na to spore szanse. HP spokojnie pobije. Bez problemu.
Co do FF7 - albo zatrzyma się bezpośrednio przed Avengers 1, albo pobije Avengers o pare milionów.
porażka :P nie chce mi się wierzyć że FF7 przegoniło w chinach Harry Potter, to bujdy na resorach...
W Chinach ostatnia część Harrego Pottera zarobiła 60mln, a FF7 389mln.
Więc co tyle w ogóle porównujesz :)
Haha nawet go nie słuchaj. Ilość spamu jaką produkuje na filmwebie ze swoich różnych kont jest niewyobrażalna.
jak to co porównuję? chyba nie chcesz mi powiedzieć że FF7 jest lepsze niż HP, bo się uśmieje
no dlatego mówię, to bujdy na resorach że FF7 przebił w zarobkach HP, a to tylko dlatego że Paul Walker zginął... koło jakich ja ludzi żyję :P nie mówię o tobie czy o ludziach w tym temacie ale po prostu nie mogę tego pojąć...
Wynik FF7 prawie 1,5mld jest ewenementem, ale głównie dzięki wynikowi z Chin 389mln. Nie spodziewałem się, że ten film tam zarobi choćby 150mln, bo poprzednia 6 część zarobiła u nich 66mln. Ale co można w takim razie powiedzieć o wynikach
Transformers 3 i 4, które zarobiły ponad miliard. Co to świadczy o ludziach ? Zresztą pierwsza 100 boxoffice to właściwie głównie samo kino rozrykowe, nie wymagające myślenia.
no właśnie o to chodzi :) a na Harrym Potterze przynajmniej się myślało :)
o transformersach mi nie przypominaj :P
Ten wynik wynika z faktu, że aktor grający głównego bohatera zginął tworząc gignatyczny hype na film.
Najgorsze jest to że są co raz to naiwni ludzie na świecie
po premierze drugiej części Harry Potter czy wcześniej zmarł Richard Harris a kolejny film z Pottera nie zarobił aż tyle
po prostu na tym świecie mądrych ludzi z roku na rok, jest co raz mniej głównie tyczy się to chin i japoni bo to kraje które polecą na tanie badziewie i wkrótce takim krajem stanie się polska niestety
Lol...
Taa Japonia to kraj głupich ludzi lecących na samo badziewie. I mówi to osoba która leci na każdego blockbustera?
Jak na każdego blockbustera lece? Nie na każdego a nawet jeśli to co w tym złego? Zresztą nie każdemu blockbusterowi daję 10 ...
No okej ale ja nie daję 10 każdemu a to różnica a chiny czy japonia wychwalają wszystko co tanie :p trzeba znać umiar a ja aż taki głupi nie jestem by go nie znać. No i oglądam telewizje to wiem jak te kraje mają zwyczaje...
Bardziej mi chodziło o wychwalanie lok chodzenie na wszystko co tanie to jeszcze nie grzech :p
Dafuq? Niewiele wiesz o krajach dalekiego wschodu co?
"Oglądam telewizję to wiem jak żyją inne narody" xD Bez komentarza.
No może nie wiem jak żyją ale wiem co robią, nie wspominając już że tam jest większa bieda niż u nas
W Japonii większa bieda niż u nas? Na Wybrzeżu Chińskim większa bieda niż u nas?
Bez urazy, ale ośmieszasz się rzucając takimi głupotami.
Już sam fakt, że pewnie oglądasz w większości takie płytkie filmy, a nie ambitne kino, a krytykujesz innych, że są naiwni i głupi świadczy o twej głupocie i hipokryzji.
Najpierw zacznij od siebie i oglądaj filmy Bergmana, Felliniego, Kurosawy, Tarkowskiego, Kubricka, a nie takie tandetne śmieci typu Avengers. Harry potter to też przecież ciągle ta sama liga - płytkie kino ryzrywkowe dla młodzieży.
A sam oglądasz tandetne śmieci bez komentarza, i Harry Potter to nie jest płytkie kino widocznie książek nie czytałeś i się nie wychowałeś na tym uniwersum
Książka jak i filmy są dość płytkie.
To prosta historia dla dzieci z morałem. Nie ma tu głębi, nie ma rozterek moralnych, całość jest naprawdę naiwna. Bardzo lubię te książki, ale to nie zmieni tego jak wygląda sytuacja.
Książkowo Potter jest bardziej rozwinięty i ma więcej przesłań więc nie do końca się zgodzę
filmy owszem są płytkie bo od czary ognia te filmy miały spory spadek w scenariuszu porównując z książką
nic dziwnego że tego nie ma bo to nie dramat jest to fantasy dla młodzieży
może i nie zmieni ale to jednak dobre fantasy a nie płytki śmieć
taka saga zmierzch to w ogóle jest żenująca
To, że to jest prosta i naiwna historia nie jest równoznaczne ze stwierdzeniem, że jest zła. To dwie różne sprawy.
Aha co do płytkości Harry Pottera się nie zgodzę chyba że chodzi o fabułę
płytki film nie potrafi wywołać emocji a Harry Potter w większości widzów to zrobił
co do naiwności hmm tak właściwie naiwny pod względem że troszkę wzięty z życia codziennego o osieroconym chłopcu tylko że zamiast magii ma zwykłe życie ale ma koło siebie osoby że wychodzi z czasem na prosto
co do prostej historii się zgodzę
Robię tak samo jedynie zawyżone mam oceny filmów do których mam sentyment z dziecinstwa czyli Harry Potter Marvel oraz Lotr trzy uniwersa do których mam olbrzymi sentyment czasem obejrzę coś poważniejszego jak Birdman zaginiona dziewczyna
Japonia od kilku lat co raz mniej zarabia w kinach.
Kiedyś była trzecim rynkiem po USA i UK.
Teraz może pod koniec pierwszej 10.
We wtorek 3 mln $, w środę 2,3 mln $ w USA.
W sumie blisko 381 mln $ do połowy tygodnia, więc po weekendzie spokojnie powinno zostac przekroczone 400 mln $.
Na tyle liczyło się na początku maja, ale po 2 weekendzie były tak duże straty do jedynki,
że chyba najwięksi głupcy, by jeszcze wierzyli w 500mln.