Szykuje się najlepsze otwarcie w USA w historii. W piątek o ponad 4 mln $ lepiej niż 1 część.
Ogólnie film ma już ponad 424 mln $.
Jak duże otwarcie obstawiacie? 220 mln $ będzie?
Ile kasy po weekendzie w ogóle? Będzie 700 mln $?
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=avengers2.htm
W weekend Avengers 2 w USA zdobyli jeszcze 20 mln $, co daje tam 404 mln $ łącznie. Spadki nie są wcale takie duze.
Na swiecie film ma 860 mln $ i jest szansa na miliard.
Niemniej jednak film jak do tej pory zebrał 1,263 mld $. Jest to mniej niż osobiście spodziewałem się po tym weekendzie. Myslałem, że 1,3 mld $ powinno stuknąć.
Raczej mało prawdopodobne, że film przebije finansowo FF7, ale Harry pottera spokojnie dogoni.
A masz dane ile ma teraz FF7 ? Ile mu brakuje do Avengers 1 ?
Bo czy FF7 to film, który jakoś odmienił kino? Czy zostanie zapamiętany?
Bo Avatar, Titanic i Avengers tak.
A co ma zarobek do zmieniania kina? To tak jakbyś powiedział, że najbardziej wartościowe filmy to te, które najwięcej zarabiają. Oboje wiemy, że to nie prawda.
A akurat FF7 mają jeszcze szansę przebić Avengersów. W czym oni są gorsi?
Tak naprawdę na uwagę w pierwszej 10 zasługuje tylko Titanic i Powrót króla.
Zgadzam się, zarobki nie wyznaczają jakości, ale żeby FF7 było na podium, to już trochę lekka przesada. Gdyby Paul Walker nie zginął, do tego by nie doszło. Takie "sukcesy" są dość dziwne...
FF7 stoi trochę niżej od Avengersów:) A w TOP 10 jest więcej filmów, które zasługują na uwagę, a Titanica bym postawił raczej na jednym z ostatnich miejsc ;p
Też podejrzewam, że śmierć Walkera się do sukcesu finansowego FF7 nieco przyczyniła, lecz czy tak było naprawdę nie jesteśmy w stanie stwierdzić na 100%. Ale nie widzę w tym osiągnięciu żadnego faux pas, czy czegoś niewłaściwego. Tylko Titanic i LOTR przedstawiają jakieś wartości. Pozostałe filmy to ta sama kategoria - pusta rozrywka dla mas. Co my tam mamy: Avatara, dwie części Avengersów, Iron Mana 3 czy Transformersów. Nawet Potter to żadne wielkie kino. Nie zrozum mnie źle ja wszystkie te filmy lubię, ale nie będę udawać, że nie wiem do jakiej kategorii należą.
Wymieniłeś świetne blockbustery:) Masz odpowiedź. Dla mnie najlepsze filmy wcale nie muszą zawierać ponadczasowych przesłań, czy ukrytych znaczeń itd.
Gdzie ty widzisz w Top 10 w zarobkach wielkie filmy ?
Ogólnie w Top 100 boxofficemojo w zarobkach globalnych większość filmów to lekkie kino, a nie ambitne.
Najlepsze filmy przeważnie mało lub średnio zarabiają, bo nie są robione dla mas.
Nie wiem w czym :)
Daleko im do filmów uznawanych za najlepsze.
Efektowne papki są dobre dla dzieci i młodzieży.
Relaks bez wytężania szarych komórek.
Scenariusz, wyszukane dialogi, aktorstwo nie
jest ich mocną stroną.
Widzę, że zaczynamy obrażać... Nieładnie.
Fakt, że moim ulubionym typem filmów są wielkie, epickie blockbustery nie znaczy, że nie oglądam z przyjemnością innych gatunków. Każdy ma swój ulubiony po prostu.
Wczoraj (poniedziałek) piękny wzrost w amerykańskich kinach i 6 mln $ dla Avengers 2. Tydzień temu w pon. było tam niecałe 3,5 mln $. Film w USA ma już 411 mln $ i wciaż spore szanse na pół miliarda.
We wtorek i środe już wyraźne spadki względem poniedziałku, ale nadal sa to nieduze spadki względem poprzedniego tygodnia - prawie 2 mln $w pon. i 1,4 mln $ we wtorek.
Czwartek przyniósł w USA 1,4 mln $, a piątek prawie 2,9 mln $. W sumie już 419. Pół miliarda chyba jednak nie będzie, zobaczymy co z resztą świata.
W USa jest już po weekendzie 427mln. Poza Usa 894mln czyli już więcej niż 1 część miała.
Razem 1,321mld
Furious 7 natomiast Usa 349mln, poza 1,157mld. Razem 1,506mld.
Brakuje mu 12 mln, by przegonić Avengers 1.
Dokładnie tak.
Blisko 5 mln $ w sobote i 3 mln $ w niedzielę. Cały weekend zamknał się w granicach 10,9 mln $. Niezły wynik.
Ciekawe co z Japonią.
W Chinach Avengers 2 już przekroczyło 200mln. Na zarobki z Japonii trzeba czekać do lipca.
Dokładnie ile jest w Chinach po tym weekendzie dowiemy się jutro rano.
Ale pewnie 240-250mln może być.
Japonia zauważyłem nie tak rzadko ma premiery po 2 miesiącach od świata.
A my narzekamy na Polske :)
Ale to aż dziw bierze żeby taki film, gdzie praktycznie wszędzie premiery były przybliżone, tutaj dopiero po takim czasie.
Pamiętam, że chyba któraś część Igrzysk śmierci miała u nich premierę po 3 miesiącach :)
http://www.filmweb.pl/film/Igrzyska+śmierci%3A+Kosogłos.+Część+1-2014-626983/dat es
dopiero będą mieć 5 czerwca lol
O matko. Rozumiem jakieś gorsze produkcje, ale te najpopularniejsze żeby po takim czasie? To nie ma co narzekać na Polskę.
http://www.filmweb.pl/film/Ant-Man-2015-257691/dates
na Ant Mana za to se poczeka Grecja i Japonia :P
Nie zgadniesz co się stało mam teraz od tej godziny piękny humor nie zgadniesz dlaczego :)
u mnie Władca Pierścieni w kinie z okazji nocy świętojańskiej 3 dni pod rząd idę :) 15 złotych tylko :) za jeden film a za wszystkie 3 części 24 złote
http://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11357020_46917465990670 1_4496498196017947667_o.jpg
przy okazji ktoś popełnił błąd przy Alfridzie odwaga i tchórzostwo powinno być halka i tchórzostwo :D
http://www.filmweb.pl/film/Igrzyska+śmierci%3A+Kosogłos.+Część+1-2014-626983/dat es
Japończycy mają multum własnych premier traktowanych jako wazniejsze niż nawet Avengersi ;)
Wiesz o tym samym pomyślałam, że oni mogą mieć swoje premiery. Niemniej jednak takie filmy robią u nich furorę i takie duże opóźnienie to dla mnie zaskoczenie. :)
U nich to naprawdę nie ma znaczenia, bo raz własne premiery. Dwa tam piractwo jest znacznie mniejszym problemem. Film może wyjść i pół roku później a ludzie wciąż pójdą do kina zamiast oglądać online.
Poniedziałek i wtorek przyniosły Avengersom po ponad 1 mln $, środa i czwartek po niecałym milionie. Do czwartku prawie 432 mln $.