Uwaga: Na tym etapie trudno mieć jakiekolwiek konkretne przypuszczenia, bo jak znamy Marvela (Iron Man 3) - trailer pokazał jedno, a zobaczyliśmy drugie, więc trzeba jeszcze poczekać do drugiego zwiastuna (około marca-kwietnia). Poza tym to są moje przemyślenia, nikt nie musi się ze mną zgadzać, mogę się mylić.
Wielu już zapewne dopatruje się Civil War, końca pierwszego zespołu, konfliktu dzielącego Avengers, śmerć członków zespołu, odniesień do innych filmów. Oto co ja myślę:
1) widzimy scenę, w której Thor podnosi w gniewie Starka, widzimy scenę walki Hulka z Hulkbusterem - mnie się wydaję, że znowu Tony obrazi Thora a ten mu po prostu spuści łomot albo odpowie ripostą. A walka gigantów - myślę, że Ultron zdobędzie kontrolę nad zbroją Iron Mana (nie powinien z tym mieć kłopotów, jako że sam Stark o zaprojektuje), zatem ja nie oczekiwałbym obecności Starka w zbroi i konfrontacji jego z Bannerem.
2) Pesymistyczna scena - Thor bez ruchu, zniszczona tarcza Kapitana - ja mam nadzieję, że Thor nie zginie(zapowiedziano w końcu trzecią część), a Tarcza - cóż,l ją można zniszczyć, a Kapitan dostanie nową, np. taką jak w 2. sezonie "The Avengers: Earth`s Mightest Heroes" - tworzącą pole ochronne.
3) Niektórzy dostrzegli Andy`ego Serkisa (OH YEAHHH!) w roli Klawa, jednego z antagonistów (spekilacje o "Black Panther). Nie zapominajcie, że jeszcze pojawi się Wolfang von Strucker, nazista, członek HYDRY, i jego wątek musi zostać poruszony. Serkis równie dobrze może zagrać kogoś z protagonistów, który pomoże Avengersom.
Na razie to tyle. Jestem chętny na wasze spostrzeżenia, uwagi i nadzieję co do filmu. Dodam jeszcze, że liczę na jakiś wątek z Ant-Manem albo Doctorem Strangem