Czy w końcu poprawia dziur w uniwersum, które pojawiły się już w I fazie?
Tak, myślę że będziesz wywlekał. Aczkolwiek udowodniłem ci że było inaczej, więc życzę udanych łowów.
Ptysiu, Aerosol chce Batmana i Supka z gaciami na wierzchu, rodem z komiksów z 1 połowy XX w, nie podoba mu się że Snyder dostosowuje ich design do swojego filmu. Z czym do ludzi?
"skoro każda twoja opinia na jego temat jest krytyczna." - jak to każda? Krytyka to nie hejt, tak samo nie jestem fanboyem DC i nie wychwalam MoS czy TDKR pod niebiosa a oba oceniłem nawet niżej od paru filmów Marvela.
Udowodniłeś co? To, że Areosol wspomniał o Marvelu to ma być jakiś dowód? Albo lepiej, usprawiedliwienie?
Z tym, że "dostosowany", lateksowy strój supka przebolejesz, a stroje z MCU są według Ciebie dla metroseksualistów. =)
Zresztą, jedyny fatalny strój miał Cap w pierwszych Avengersach. I jakby się przyjrzeć to jest to praktycznie to samo co ma na sobie Supek w MoSie, tyle że w jaśniejszych barwach.
Potem dołączyłeś się ty z jego ferajny i z wyzwiskiem od jełopów, więc daruj sobie. Zdradź mi, jakich to innych empirycznych dowodów potrzebujesz?
"MCU są według Ciebie dla metroseksualistów."
Są? Skoro tak sądzisz... Napisałem tak o strojach nietoperka i supka ze starych komiksów.
Nie potrzebuje żadnego. Koleś odnosząc się do Teasera wspomina o Marvelu i tym cię prowokuje. To nadal słaba wymówka żeby zacząć dyskusję o niczym szczególnie wtedy kiedy każdy inny potrafił to olać.
Też już ich nie czytam w tym temacie mimo iż katedra zrobił bałagan nie odpisałem na to.
Disclamer taki jest, najgorsze że mówi że jest krytykiem, więc krytykuje. Dzieli Kinomanów na gorszych i lepszych, ci którzy oglądają blockbustery czyli ja uważa za człowieka gorszego pochodzenia czyli masą. No niestety wiem, i chyba czas przestać reagować na to, najgorsze jest to że to nie trwa rok, dwa, 3, nie wiem jaki filmweb był wcześniej ale skoro dzieli się tu ludzi, na fanatyków, masy, trolli, hejterów to ktoś musiał kiedyś stworzyć tu niezłą wojenkę.
No niestety zgadzam się :) widzę że są na tym świecie ludzie normalni :)
"Disclamer taki jest, najgorsze że mówi że jest krytykiem, więc krytykuje"
"Cytuj, nie konfabuluj"
Nie staraj się, nawet nie próbuj, przecież widzisz,że jedni i ci sami userzy odpisują. Fani Hermiony, fanatycy komiksów i inni. Z nimi się nie dogadasz, masz być obiektywny w swojej subiektywności bla, bla, bla. Olej to, szkoda nerwów, przecież jesteśmy od nich starsi z 20 lat
Gdybyś był ode mnie 20 lat starszy to musiałbym mieć minus 5 lat.
Ale czekaj, bo to chyba nie było o mnie. Którzy "ci sami" userzy odpisują? Ja przecież przez takie niemoty jak Ty na forum się prawie wcale nie wypowiadam, więc to musi być pomyłka. A nie, przecież oceniłem kilka filmów na podstawie komiksów na 10. Czyli tym fanatykiem jestem ja... =(
Zasłanianie się wiekiem, to jeden z tych argumentów, które świadczą o niezbyt dużej dojrzałości rozmówcy. Klasycznie, katedra strzela sobie w kolano- 200 raz z rzędu w miesiącu. Nuda.
Napisał fanatyk bajeczek pixara, dremworksa etc.
Co się tyczy dojrzałości... przecież twoja mentalność to 100% patologii. Kłamstwa, mające na celu przedstawić rozmówcę- czego to ja ci nie pisałem biedaczku na pw?-w jak najbardziej negatywnym świetle, nie świadczą o wysokim poziomie tejże dojrzałości.
Przymknąłbym oko, gdyby to były jakieś nieszkodliwe kłamstwa- bzdurki typu- "pisałeś, że dla ciebie komiksy to najwybitniejsza forma sztuki w dziejach" Byłoby to co prawda mocno żenujące i słabe, ale dopóki ktoś w swoich majakach nie tworzy negatywnego obrazu drugiego człowieka, na podstawie kłamstw, mogę na to przymknąć oko.
Ty piszący o dojrzałości- coś jak dziecko mówiące o odpowiedzialności.
Idz pan w uj i nie wracaj.
Przecież redakcja mnie tu specjalnie hoduje i jestem znany w całej sieci na aż 2 portalach! :D
De facto, katedra utrzymuje wokół siebie otoczkę dyskusji z rynsztoka, kiedy inni userzy dają się wciągnąć w sposób dyskusji jaką on narzuca.
Jeśli narzuci mu się z góry ton rozmowy, który wymusza od niego logiczne, racjonalne uzasadniania wszystkiego co pisze, najczęściej się wycofuje, albo pogrąża się totalnie tekstami ad personam, po czym i tak ucieka.
Najnowszy przykład http://www.filmweb.pl/film/Ant-Man-2015-257691/discussion/Nowy+zwiastun%3A,26278 55 zjedz do postu katedry z 13 kwietnia, w odpowiedzi na post Dlodiego.
Już niejeden zastanawiał się, czy katedra to nie jest właśnie tak jak piszesz, specjalnie przygotowana atrakcja dla podbicia wyświetleń.
Katedra to już nie jest stricte gość z filmwebu. To jest facet, znany w wielu dużych zakamarkach polskiej sieci. Kłania się cała jego działalność na kmf, gdzieś tam kiedyś na wykopie, był wysoko plusowany komentarz, pod newsem o nowej szacie graficznej fw- coś w stylu "dopóki nie zbanują trolli typu katedra, nie udzielam się tam, choćby nie wiem co ulepszali na tej stronie" .
Coś w tym jest, że to może być umyślnie zaplanowana akcja, ale jak pokazuje ostatni przykład, wcale nie musi zwiększać liczby odwiedzin a wręcz odstraszać.
Jeśli scenariusz, że katedra jest umyślnie tutaj hodowany i ma plecy, żeby podbijać wyświetlenia, to cóż przypadek katedry jest jeszcze gorszy, niż na pozór się wydaje.
Bo jakim trzeba być typem, żeby zgodzić się na robienie takie gnojowiska i durnia z samego siebie, za podbijanie wyświetleń.
Zawsze można osłaniać się tym, że tutaj każdy może być anonimowy, tylko nijak nie zmienia to żenady wynikającej z moralnego i intelektualnego rynsztoku , takiej "promocji" strony.
Zawsze może to być po prostu znany troll i tyle. W przypadku drugiego dna.... żenada 10/10 i tyle.
Ciekawi mnie jedno czy będziesz tak samo pytał o film Batman v Superman a tym bardziej o człowieka że stali... no gdzie był w tedy Batman .......takiego pytania z twojej strony nie widziałem....
Batek za czasów MoS był jedynie miejską legendą. Raczej nie przyszedłby się napier*alać z Kryptończykami na widoku. Tym bardziej, że i tak nie miał środków do walki.
Fu! Nigdy nie zrozumiem fascynacji nad urodą Dzohanson.
Od razu na myśl przychodzi mi TDK i konkurencyjne zaloty między Jokerem a Batmanem względem szpetnej Gyllenhaal...
:)
Prawdę mówiąc, też specjalnie nie zachwycam się jej urodą. Miał być po prostu wulgarny suchar i tyle ;p
Maggie poza konkurencją ;p A teraz wyobraź sobie jak będą wyglądać ewentualne zaloty batmana i super pedzia do gadot w roli ww.
Już paru psychofanów DC mnie za to krytykę urody gadotki zlinczowało i to w wyjątkowo poniżej pasa, więc mam wywalone na to co mi na to ewentualnie napisze jakiś psychofan DC.
No i tak wyszło ;)
Trudno się nie zgodzić ale w przypadku Gadot uwagę należy zwrócić na jej drewniane aktorstwo..
Jest kilku takich, co mnie osobiście tylko i wyłącznie bawi, no jak ktoś lubi komiksy to nie zwraca uwagi czy to DC czy Marvel a liczy się jedynie historia/ rysunki. Miszczem jest chyba szejku i jego mondrości w newsach, chyba bije przy tym matoła katedrę.A to już nie lada wyczyn!
Do tego w drugiej połowie wypowiedzi wyszedł mi jakiś bełkot, z powtórzeniami ;p
Przepraszam, za ewentualne szkody na zdrowym smaku w kwestii gramatyki.
Poprawnie:
Już paru psychofanów DC mnie za krytykę urody gadotki zlinczowało i to wyjątkowo poniżej pasa, więc mam wywalone na to co mi ewentualnie napisze jakiś psychofan DC.
No właśnie Gadot, to do tego bardziej modelka niż aktorka. Johanson to jednak aktorka i sama czarna wdowa, jest zagrana IMHO dobrze. W ww jako dobrze zarysowaną postać nie wierze z powodu zdolności aktorskich gadotki.
Szejku? Nawet mi nie pisz. To jego miałem na myśli na temat argumentów poniżej pasa. Wyjątkowo chamski typ, od czasu tego jaką retorykę przyjął na moją krytykę na temat gadot, jeszcze nikt go nie przebił.
A ja nie, ma twarz jak koń. Na plus oczywiście ładna sylwetka, ale jakoś nie trawie jej jako aktorki i mi osobiście psuje odbiór filmów MCU z jej udziałem.