Poszedłem do kina po tym jak nieoglądając filmu napisałem że to bajka i wszyscy o mało niepożarli mnie żywcem...
poszedłem i co???
BAJKA
I PROSZĘ NIEKRYTYKOWAĆ MNIE ZA OCENĘ 1/10 BO MAM DO TEGO PRAWO
Niejestem fanem gatunku ale mimo to ,,Spiderman" czy ,,MiB" BARDZO mi się podobały
a to?!FATALNA ROZRYWKA ACZKOLWIEK Z DOBRYMI EFEKTAMI...
i mam nadzieję że spadnie mu jeszcze średnia do conajmniej 5,bo jest o wiele więcej ciekawych filmów z bardzo niską oceną choć zasługują na wysoką,a ten film?!
A jak będzie trzeba założe kilkaset kolejnych kont na FW gdzie na wszystkich Avengersi dostaną 1.(joke)
Załóż 20 tysięcy fikcyjnych kont i stawiaj 1. Na pewno umrzesz jako tro.. człowiek szczęśliwszy. :)
aha co ma do tego śmierć ale widząc , to słowo , troll' nie spodziewam sio niczego logicznego .
Miałem na myśli tro...szkę ale Ty chyba wiesz lepiej. A co do śmierci to każdy umrze... myślisz że będziesz szczęśliwszy jak zbijesz Avengersom śrenią?
Powodzenia! ;) A Ty tam na dole się nie denerwuj. Daj koledze wyładować życiowe frustracje.
Ty niestety nigdy nie wyrośniesz. W końcu jedyną osobą, która ma tu problem jesteś Ty. ;)
I o tym cały czas mówiłem. Kreujecie się na dorosłych, światłych, mądrych, pojmujących komiksy i nie tylko, a na takim poziomie gadając z Kileeerem w nieskończoność sami nie jesteście od niego lepsi... Już nie powiem kto kogo sprowadza do swojego poziomu. Jeden drugiemu byle co przygaduje i nie możecie skończyć tylko nabijacie ten słupek. Mam dla was rozwiązanie: Assassinek niech powie Kileeerowi, że ten jest idiotą, a Kileeer niech powie Assassinkowi że ten jest przewrotny jak chorągiewa i będzie po razie i w końcu może po sporze.
"poszedłem i co???
BAJKA"
Znaczy to tylko tyle, że jesteś niepoprawny i że słusznie cię objechano. Teraz przydałby się drugi taki pojazd.
HAHAHHAHA riposta jest pomiędzy ludźmi , a nie pomiędzy mną i .... tobą czy coś .-.-
http://c.wrzuta.pl/wi2546/dc2c0197000eb4744b54afa9/facepalm
Sorry, zapomniałem, że jesteśmy robotami...
Facet, nie osłabiaj mnie - ile razy mam ci powtarzać, żebyś się wysilił bardziej i nie sprzedawał mi przedszkolnych odzywek na zasadzie "a bo ty..."? Czy też może naprawdę jesteś tak głupi?
Szkoda , że cie nie dobiłem ;D
Sorry jesteś ,,kolejny w stylu ...''
PS Przedszkolaki raczej tak nie mówią tylko ,,ty a nie ty nie on "
Logika się kłania facecie .
;D dzięki za humor na piątek ;D
idąc do kina nie nastawiałem się na żadne cuda, wręcz bałem się że wyjdzie taka kaszana jak transformersi naładowani górnolotnym humorem (strzelanie wielkiego autobota na piramidzie w jeszcze większą torbę) na szczęście miło się zaskoczyłem, bo humor świetny, kontynuacja kilku różnych filmów w jednym wyszła całkiem dobrze. Po wyjściu z kina ściągnałem film z neta żeby jeszcze raz (kilka razy) zobaczyć niektóre sceny jak np. HULK MIOTAJĄCY LOKIM =) strasznie się uśmiałem z tego
podsumowyjąc: 8/10 = 60% efekty 40% wątek fabularny (połączenie fabuły i kontynuacja kilku filmów)
Film to niewiarygodne gówno, począwszy od zawiązania fabuły, zarysowania konfliktu, po spójność z historiami każdego z bohaterów z osobna i żarty tak suche, że było mi wstyd. Widzę te wszystkie kwejki i wpisy znajomych na facebooku, że łooo co to za film nie był, "nie pie*dol tylko oglądaj the avengers"...Więc miałam dość wygórowane oczekiwania. A to był syf dopasowany do średniego IQ, więc nic dziwnego, że tylu osobom się podoba.
Ale spojrzałem na Twoje filmy i widzę że to nie jest twoje kino że możesz obejrzeć horror możesz obejrzeć zabawną komedyjkę ale kina FANTASY czy SF nie zrozumiesz więc o co Ci chodzi ... Dlaczego ludzie tacy jak ty muszą zawsze oceniać coś czego nie rozumieją nie trawią i tak dalej to tak samo jest z EURO2012 nagle ludzie którzy nie lubią piłki nożnej zaczynają sie wypowiadać .. ale PO CO ? nie zrozumiałem więc pozostanę pasywny ... Przecież to najgłupsza na Świecie rzecz a zarazem cecha przeciętnych ludzi że jak czegoś nie rozumieją to bach ale tak nie jest to nie jest takie proste że jak czegoś nie rozumiemy to... to jest głupie NIE JEST tak i przykro mi to stwierdzić że właśnie jest na odwrót ...
Ma prawo... ale wtedy trzeba powiedzieć co jest ŹLE co jest głupie lub nie logiczne i tak dalej ... Jeśli już chcemy komentować to poddajmy to opinii fanów bo zawsze muszą znaleźć się TROLE które gdy czegoś nie rozumieją OCZERNIAJĄ TO co jest DOBRE. Jeżeli ktoś słusznie uważa że film jest głupi i cienki i podaje dowody nie ma w tym nic dziwnego jeżeli jednak ktoś nie rozumie pewnych kwestii to dlaczego jego głupota ma zniechęcać innych ?
Ja mialem tak samo, film wogole slaby, lepszy Avatar i jak sam wczesniej zauwazyle jest jak Power Rangers to odrazu wszyscy na mnie wyskoczyli i zaczeli nawijac cos w stylu TROLL, dzieciaku nie znasz sie itp. ale film nie ma glebi i jeszcze tak wysoko w rankingu, tylko czekac az wyprzedzi takie kultowe filmy jak Pulp Fiction, Ojciec chrzestny czy Zielona mila.
Boże.
po 1 - obejrzałem film doceniłem 10/10, ale wał z tym.Nie czytałem komiksów obejrzałem trochę kreskówek, i każdy film marvela, ale Avengers zrozumiałem bez problemu, bo są ludzie co oglądają aby obejrzeć a są ci co się skupiają na najmniejszych szczegółach.
po 2 - zawsze znajdzie się parę takich niedouków przy każdym filmie co napiszą, że jest zły.No w CHOLERE jak się nie podoba albo uważasz za zwalony TO KUR*** postaw te 1/10 i się odwal a nie spamujesz i nie polecasz filmu, bo akurat komuś może się spodobać!!!
Mam do tego prawo więc napisałem
Tobie się podoba więc po co na siłę komuś wmawiać że jest taki super ekstra?!
Po to jest właśnie FW...
eee tam nie pieprzcie film jest super , to moim zdaniem najlepszy film o super bohaterach . Ja się przy tym filmie nie nudziłem nawet podczas zwyczajnych rozmów śmiałem się jak głupi a podczas scen akcji był tylko zachwyt to najbardziej epicka ekranizacja komiksów :p
można spytać za co Rec jest u ciebie arcydziełem? jakieś argumenty? sorry że się czepiam ale nazwać Rec arcydziełęm to śmiech na sali 7/10 to max : )
Tak według mnie zasługuje na miano arcydzieła jeśli chodzi o gatunek...
W okresie gdy wyszedł był naprawdę czymś świerzym,i to że pojawiły się tu też zombie jak w setkach innych horrorów tego tematu to ten wyróżniał się od nich...
Niby odgrzewane ale gorrrące i dobre
Połączenie kilku dobrych chwytów jak LIVE + zombie było strzałem w 10tkę
SKĄD MOJA 10?
Mało jest teraz horrorów które potrafią mnie przestraszyć i porządnie trzymać w napięciu...TEN DAŁ RADĘ
I dziwne jest tu porównanie że to miano ,,arcydzieła" to za wiele,bo dlaczego?!
Bo niejest dramatem,albo sf?!
Jest arcydziełem swojego gatunku.
szanuje twoje zdanie choć ja mam odmienne : ) jak dla mnie na miano arcydzieła w tym gatunku zasłużył film Lśnienie Ring lub Inni to tyle pozdro : )
Lśnienie-zgadzam się,klasyk
ALE RING?!
Proszę Cię!
To miałobyć swierze?
Większość Japońskich horrorów obejmuje jedną oklepaną tematykę,która przestała już straszyć(o ile kiedykolwiek straszyłą)
Duchy wychodzące jak nie ze studni to z telefonu itp...
W dodatku napięcie-znikome,przewidywalne
No ale równierz szanuję Twoje zdanie,bo przecierz każdy z nas ma swój gust
Pozdrawiam.
Polecam porzucić na jakiś czas filmy i wziąć się za książki. Dowiesz się, że w języku polskim jest litera "ż". Pozdrawiam serdecznie. :)
Prosze Cię...
TAKĄ LITERÓWKĄ PODWAŻASZ MOJE OBEZNANIE W ŚWIECIE KINEMATOGRAFII?
Słabo...
NEXT PLEASE
Po pierwsze to nie była jedna literówka. Powtórka z matematyki też by Ci się przydała. A po drugie o kinematografii nic nie pisałem. Zresztą trudno traktować poważnie treść, kiedy forma jest... jaka jest.
OK 1-0 dla Ciebie za ,,trudno traktować poważnie treść, kiedy forma jest... jaka jest."
ale z tą matematyką to o co chodzi?!
"Lśnienie-zgadzam się,klasyk
ALE RING?!
Proszę Cię!
To miałobyć swieRZe?
Większość Japońskich horrorów obejmuje jedną oklepaną tematykę,która przestała już straszyć(o ile kiedykolwiek straszyłą)
Duchy wychodzące jak nie ze studni to z telefonu itp...
W dodatku napięcie-znikome,przewidywalne
No ale równieRZ szanuję Twoje zdanie,bo przecieRZ każdy z nas ma swój gust"
Tak więc nie literówką a literówkami. ;)
Co z nimi, nami, ze mną? :) To, że komiksy wywołały u mnie głód czytania? I awersję do błędów gramatycznych?
Awersję do błędów gramatycznych? He he. Nie dowartościowuj się chłopcze i naucz się stawiać przecinki (patrz - twoje komentarze w dyskusji ze mną).