Aviator

The Aviator
2004
6,7 177 tys. ocen
6,7 10 1 176592
6,9 45 krytyków
Aviator
powrót do forum filmu Aviator

bo przeczytałam Wasze recenzje na tej stronie!:D Ale mialam juz zarezerwowane miejsca wiec zaryzykowałam i nie żałuję! Wprawdzie początek filmu jest nudny ale powoli się rozkręca i później już jest super! Najbardziej podobała mi się scena przesłuchania w senacie i ostatnia scena w której Hughes zdaje sobie sprawę z tego że mimo tylu trudności zrealizował wszystkie swoje marzenia... wzruszająca:) Oczywiście gra aktorów wspaniała - Cate Blanchett naprawdę zasługuje na Oscara i Leo też był rewelacyjny! Jeżeli ktoś lubi filmy akcji, strzelaniny itd to raczej nie spodoba mu sie ten film ale pozostałym polecam! Moja ocena 8/10.

ocenił(a) film na 6
Angel_21

Ja chcialam od poczatku zobaczyc ten film i musze powiedziec ze... nie zaluje... byc moze wylacznie ze wzgledu na Leonarda i jego fantastyczna gre podobal mi sie ten film;-) generalnie uwazam ze jest w miare ok... nie jest to porywajacy film akcji, ale nie wszyscy sa zwolennikami takich produkcji:-) no i nawet nie dluzy sie tak strasznie mimo ze to prawie 3 godz;-)

anj76

Film poprostu godny uwagi. Świetna gra aktorska, to fakt. Koło wymienionej przez Ciebie sceny przesłuchania muszę wymienić jeszcze te wszystkie smaczki, w ktorych przedstawione są fobie (i ach, ta mania czystości) Hughesa, czyli dylemat z mlekiem, szklanką, czy klamką. Przykuła mnie też scena rozbicia samolotu (nr 2) - nie żebym była żądna krwi.. ;) Całokształt interesujący mimo błyskawicznych przerzutów z wątku na wątek.