Aviator

The Aviator
2004
6,7 177 tys. ocen
6,7 10 1 176592
6,9 45 krytyków
Aviator
powrót do forum filmu Aviator

Polecam prawdziwym kinomaniakom (tzn. nie tym co zachwycaja sie takim czyms jak "Pila"). Dobre tlo muzyczne, dobrzy aktorzy. Polecam

ocenił(a) film na 8
tadek2x

Tak, tak... ty mój PRAWDZIWY KINOMANIAKU, ja skromna fałszywka której podobała się i Piła i Aviator schowam się w cieniu twojej Prawdy Absolutnej.

tadek2x

hehe a według Ciebie prawdziwy kinomaniak to czlowiek ogladajacy dramaty biograficzne????? Przestan kazdy ma prawo ogladac to co lubie a Twoja wypowiedz pokazuje nam jak bardzo sam jestes ograniczony....BTW - "Pila" tez mi sie podobal:] Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
tadek2x

Człowieku jeżeli uważasz że ten film jest dobry to tobie przyda się piła żebyś popełnił samobójstwo i nie zabieraj ludzią drogocennego czasu.

ocenił(a) film na 2
tadek2x

Dobry? Dobry?? DOBRY??? Uważasz, że ten film jest dobry????? Nie no, nie wytrzymam :/

ocenił(a) film na 1
tadek2x

ej!!!!! a moze pila to za trudny film dla ciebie????????:D co??

fsamraska

a mnie się piła nie podobała.i nie wiem, mam mieć z tego powodu kompleksy? bo nie zrozumiałam? cary elwes pokazał się w tym filmie z jak najgorszej strony, nigdy nie miałam go za dobrego aktora, ale tym razem wyjątkowo zawalił swoją rolę..film nie trzymał mnie w żadnym napięciu, a zakończenie...widywałam bardziej zaskakujące (lub raczej czytywałam-choćby u harlana cobena). może się jednak podobać i rozumiem to (bo na przykład nie rozumiem, jak mogą podobać się "Aniołki Charliego- Zawrotna szybkość"-nic tego gniota jeszcze nie przebiło w mojej kolekcji, tego się nawet dla relaksu oglądać nie da, nie mówiąc już o jakichś wartościach). po prostu "piła" to film nie dla mnie, a może obejrzałam go w nieodpowiednim momencie-nie wiem.natomiast aviator względnie trafił w moje gusta.trochę za długi, ale podobały mi się kreacje di capria, blanchett i aldy.muzyka i zdjęcia też nienajgorsze.

pzdr

użytkownik usunięty
maggie_fraser_rowe

BĘDZIE KRÓTKO I NA TEMAT "FILM TO GÓWNO" DZIĘKUJE

To, że komuś się "Piła" podoba to nie znaczy, że jest jakimś bezguściem. Na przykłąd mnie podoba się i "Aviator" i "Piła" (chociaż ta jednak znacznie mniej, bo to czysta rozrywka) ale oba filmy nie są idealne.
W 2004 roku powstało wiele lepszych filmów - "Za wszelką cenę", "Marzyciel", "Bezdroża" czy "Bliżej"... Pewnie jest tego jeszcze więcej. Mnie "Aviator" zawiódł, ale pod względem wizualnym i aktorskim można nazwać go arcydziełem, ale czy to wystarczy?