Aviator

The Aviator
2004
6,7 177 tys. ocen
6,7 10 1 176592
6,9 45 krytyków
Aviator
powrót do forum filmu Aviator

Wspaniała gra znienawidzonego przeze mnie, ale podziwianego za grę aktorską Leonarda DiCaprio, swietna kreacja Cate Blanchett, powalająca muza i przede wszystkim... podziw dla howarda hughsa. fakt, że ktoś przezył swoje zycie W TAKI SPOSÓB... może podobało mi sie tak bardzo, bo idąc, nie spodziewałam sie fajerwerków

ares_maskot

Popieram! Film bardzo dobry, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę grę aktorską. Fabuła wciąga, choć są momenty, które reżyser mógł po prostu wyciąć, bo czasami film niepotrzebnie się dłuży. Jak dla mnie jednak film wart uwagi, ale na pewno nie dla wszystkich. Miłośnikom mocnych wrażeń, hektolitrów krwi, a'la matrixowskich ujęć polecam filmy z innej półki.

użytkownik usunięty
ares_maskot

Popieram w 100%. Kino odwiedzilem trzy razy. Wspanialy film a teraz te cudne DVD wyszło. Obraz jak żyleta. Dźwięk cudo... po prostu lektura obowiazkowa i film i plyta DVD

użytkownik usunięty

Mi również Aviator się bardzo podobał i naprawde dziwi mnie fala krytyki, lub ocena na Filmwebie. Rewelacyjne kreacje aktorskie, łądne zdjecia, rozmach i pasja z jaką reżyser potraktował osobe i fenomen Howarda Heugesa. Godny uwagi film, ale jak już wczesniej powiedziano, nie jest to film dla wszystkich.

ocenił(a) film na 9
ares_maskot

Popiram w 90%. Film jest świetny, ale bez rewelacji. 9/10.

ocenił(a) film na 9
ares_maskot

Również popieram. Film świetny, wcale mi się nie dłużył, Leonardo zaistniał w moich oczach, już nie jest głupim dupkiem z titanica ;)

ares_maskot

Podzielam zdanie kazdego z was. Wszystko genialnie obmyslane. Rewelacja. A jak ktos lubi inny rodzaj filmu, nie bedzie zachwycony, no ale to jest naturalne.

ocenił(a) film na 10
Justyna

Ja równiez uważam że film była wart uwagi. Leonadro jak nigdy mi sie podobał zawsze uwazałam ze jest marny! Super kreacja Blanchette. A poza tym ten klimat kostiumy i muzyka. Uwielbiam! :) Tylko troche dziwne zakończenie.

ocenił(a) film na 8
Liyah

Film wspaniały i z wszechmiar godzien uwagi- na pohybel krytyką!!! :)

ocenił(a) film na 8
ares_maskot

Zgadzam sie - film byl dobry. Widac ludzie spragnieni hollywodzkich superprodukcji przesyconych dynamiczna akcja i wciskajacymi w fotel efektami specjalnymi (nie zebym takie filmy potepial - tez lubie czasem obejrzec) nie potrafia docenic dobrego, bardzo przyzwoicie nakreconego filmu biograficznego o jednej z ciekawszych postaci swiatowej kinematografii. Film ma dobrze zbudowany klimat, doskonale pasujaca muzyke i ogolnie swietnie oddaje koloryt tamtej epoki. Rola Leonardo Di Caprio jest swietna - pokazal w tym filmie ze jest nie tylko "ladnym chlopcem" ale tez potrafi grac. U mnie Aviator ma 9/10 i rowniez nie rozumiem tych wszysktich narzekajacych ludzi.

ocenił(a) film na 10
____16

Cóż, że DiCaprio jest świetnym aktorem widać było już po 'Co gryzie Gilberta Grape'a', dla mnie nigdy nie był tylko 'ładnym' chłpocem (mi się nigdy nie podobał).

ares_maskot

ares maskot, w pelni podzielam Twoje zdanie. sam chcialem to napisac. ale tu sie roi od snobow, ktorzy w rzeczywistosci powtarzaja utarte opinie, bo tak wypada.....
niezle macie pojecie o aktorstwie..............ROFTL ROFTL

ocenił(a) film na 8
chrismoltisanti

Nadinterpretujesz i bzdury ci z twoich nadinterpretacji wychodza kolego. Moje opinie o Di Caprio bazuja na moich wlasnych ocenach filmow jakie z nim widzialem a nie na tym co sie o nim mowi. Nie widzialem wszystkich filmow z Di Caprio i nie uwazam sie za wybitnego znawce jego aktorstwa, ani tez za czlowieka o wybitnie duzym pojeciu o aktorstwie. Rozumiem ze ty natomiast sie za taka osobe uwazasz. Powiedz mi tylko w takim razie... kto tu jest snobem? :) Rzeczywiscie "ROTFL".

ares_maskot

Ja uważam że genialne to trochę przesada, ale złe też nie było. Nigdy nie mogłam patrzeć na leonarda i jego lalusiowatą twarz, ale to był jeden z niewielu filmów w którym do końca tak nie wyglądał. ;)

ocenił(a) film na 10
Nim

mam wrażenie, ze robingood podał ten text o grze Dicaprio i rotfl jako przykład snobostwa co poniektórych

użytkownik usunięty
ares_maskot

Zgadzam się z założycielem tematu. Bardzo dobry film. Taki trochę pozytywnie niedzisiejszy.

użytkownik usunięty

Nie mogę zrobić nic innego jak tylko zgodzić się całkowicie.Film poprostu genialny 10/10 .Doskonałe kreacje(Dicaprio)Wspaniałą reżyseria ,scenariusz ,muzyka no i przecudne kolorowe zdjęcia.Ci,którzy zarzucają filmowi nudę,pustkę poprostu filmu nie rozumieją.

ocenił(a) film na 10
ares_maskot

Do kina poszłam za karę i przeżyłam miłe zaskoczenie. Coś zaniżona ta ocena na filmwebie. Niesprawiedliwie, bo film naprawdę porządnie nakręcony a aktorzy dali z siebie wszystko. Nie rozumiem ludzi.