Aviator

The Aviator
2004
6,7 177 tys. ocen
6,7 10 1 176592
6,9 45 krytyków
Aviator
powrót do forum filmu Aviator

Filmik hmmmmm.....spoko,a wydawało się po ocenach niektórych krytyków,ze Scorsese bez formy i po Gangach(które też były nawet,nawet)będzie nast. rozczarowane,ale film mile zaskakuje(na kinie domowym WOW(efekty i te samoloty,dżwięk).Ale za Chiny nie mogłem tego filmu na raz obejrzeć(ponad trzy godziny )i po godzinie wyłączyłem,ale gdy zasiadłem po raz drugi(nie od początku,ale po tej godzinie)film mnie wciągnął.A scena z samolotem (UWAGA TROCHĘ PRZYSPOILUJE ALE MAŁO)rozwalającym budynki była naprawdę WOW.Noi te fobie fajnie zostały pokazane(strach przed bródem(fobia Hughesa )noi wariacje(sikanie do butelek i Alienacja)też na plus.Noi Scorsese powinien dostać Oscara za reżyserkę(czasami jest taki przepych(kilkaset osób na ekranie)nast.WOW.Ale to nie jest poziom Scorsese(pod względem zabrakło tego czegoś).A jestem fanem filmów biograficznych, np. tę magie miały(Skandalista Larry Flynt,Amadeusz,Człowiek z Ksieżyca,The Doors)ale to Stone i FORMAN.Moja ocena 7/10 a wszystko to przez to że wyłaczyłem filmik(prawie nigy mi sie to nie zdarza).Szkoda że Scorsese bierze sie za remaki(Departed).Scorsese zrób coś swojego.

ocenił(a) film na 7

Infiltracja kauta okazała się najelpszym filmem Scorsese od lat.