Aviator

The Aviator
2004
6,7 177 tys. ocen
6,7 10 1 176594
6,9 45 krytyków
Aviator
powrót do forum filmu Aviator

dlaczego on dostał świra, brak mi tu wyjaśnienia patologii, raz jest niepoczytalnym gościem, a zaraz normalnym człowiekiem rozbijającym "komisję sejmową (coś wam to przypomina:D)". Chciałbym wiedzieć co było powodem choroby, no chyba, że była to czysta schizofremia to wtedy nie da się tego wyjaśnić.

Bastez

On nie stal sie nagle normalny. Tak naprawde nie wiemy o czym myslal zamkniety tyle czasu w tym pokoju, moze jednym z tematow jego rozmyslan byla wlasnie komisja. Poza tym na komisji choroba ustapila, zreszta widac ze atakuje go ona w sytuacjach stresowych, przy jakichs kryzysach. Na przesluchaniu zreszta nerwowo podciaga nogawke, to tez cos ma chyba symbolizowac. Co do zrodel choroby, to chyba jednym z takowych byla jego matka ktora mu wpoila ta sterylnosc i paranoiczny strach przed brudem.

Bastez

bohater cierpial na typową nerwice natręctw. (przypomnij sobie "lepiej byc nie moze" z Nicholsonem)!
to prawda, ze zaczela sie ona rozwijac od dziecinstwa (matka i itd). czasami zdarza sie, ze choroba moze sie cofac, nawet jesli nie jest leczona...

Bastez

mam prośbe! czy mozesz mi powiedziec jak sie skonczyl? musialam wyjsc z kina, gdy trwal drugi dzien przesluchan!