Rob Zombie odwalił kawał dobrej roboty kręcąc Bękarty. Film porąbany nie przeczę, ale taki właśnie miał być. Fajne postacie, dobrze zagrane (!), masę zabawnych dialogów no i super muzyka.
Treść też ciekawa, rodzinka negująca jakiekolwiek moralne i społeczne zasady uważająca za rozrywkę mord i gwałt. Dla mnie film kultowy zawsze 10/10.
I te rozbrajające teksty:
Baby: Tutti Fuckin Fruity!
Rondo: That's a funny-ass name.
Sheriff: Yeah, look who's fucking talking, *Rondo*.
Charlie: You've got to hustle that pussy, baby. Find a new angle and you might attract a higher clientele.
Darrell: Now ya'll ain't planning on fuckin' these chickens are ya?
Charlie Altamont: What the fuck are you getting at? Do you fuck chickens?
Darrell: Well, I thought about fuckin' some chickens before? If you want to have a good time and you need some pussy? You just can cut that chicken's head off, stick your dick in the ass of that chicken, and that damn chicken'll go crazy on your ass and go "Caaaaah".
Charlie Altamont: ...You're saying I would cut off a chicken's head? Stick my dick in it? Fuck it... .And go "Aah"? You accuse me of fucking a chicken, motherfucker?
Darrell: I'm not callin' you a chicken fucker but that boy over there looks sexually frustrated, and I don't approve of chicken fucking.
Clevon: Did you hear what he called me, Boss? I ain't no chicken fucker! (cała scenka jak kupują kurczaki po prostu powala)
moze nie na 10, ale zdecydowanie mi blizej do twojej wypowiedzi niz do tych co krytykuja ten film
trzeba pryznac, ze klimat tego filmu jest jedyny w swoim rodzaju
rewelka - znakomicie dobrana muza (i niekoniecznie w klimacie solowych dokonań Roba), świetne, charyzmatyczne postaci (ze wskazaniem na Sheri) i świetny klimat. a co ciekawe, dom 1000 trupów mi się nie podobał :)
no pewnie, ze dobry!! spodziewalem sie gorszego filmu, bo slyszalem o nim negatywne komentarze, jednak nie majac juz nic innego na dysku, postanowilem obejrzeć i nie zaluje!! Film troche pokrecony, ale jak najbardziej do mnie trafil i ciesze sie ze nie usunolem go z dysku przedwczesnie. Jeszcze raz polecam! 10/10
Nie nie tylko ty :) filmik extra jak pierwsza część dobrze że są jeszcze ludzie co oglądają takie filmy :)
Fajny av, Kapitan Spaulding był ekstra, zwłaszcza w 1000 trópów. Świetna scena jak na początku chcą mu sklep obrabowac hehe.