PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119007}

Bękarty diabła

The Devil's Rejects
2005
6,3 15 tys. ocen
6,3 10 1 15318
7,0 15 krytyków
Bękarty diabła
powrót do forum filmu Bękarty diabła

Nie rozumiem zakwalifikowania tego filmu do Horroru. Byłem na enemefie i z 4 filmów ten film był najdalej od pojmowanej przez większość definicji horroru. Raczej się wszyscy śmiali. Większość zaczeła wychodzić z kina. Badziew jakiś. Fabuła nijaka, zabijal, kleli. Tak jakby próba naśladowania Tarantina. Szkoda kasy na kino, lepiej iść na browawa z przyjaciółmi.

Redgard

ja też byłam na enemefie... i masz rację- ten film oprócz ciekawego tytułu nie ma nic do zaoferowania. Nie pamiętam nic poza "fuck" i jakimiś debilstwami... hueh. Filmu nie dało się oglądać!!! jestem ciekawa jak samopoczucie ludzi, którzy sami wybrali ten film, kupili bilet i poszli na niego do kina :P (ja bym chyba ze słości wgryzła siem w siedzenie ;))

Ps. Pozostałe 3 filmy były szuper... :)

selene_13

A czy widzieliście 1 część? Bo jak nie to po co oglądaliście ten film?

blacki

Przeczytaj jeszcze raz i się zastanów :/ Wiesz co to jest Enemef ? To są cztery filmy po kolej puszczane w nocy. Poszedłem, żęby zobaczyć dwa filmy. Głosy i Siłę Strachu, przy okazji zobaczyłem głupi Dom Woskowych Ciał z fabułą dla 10latków oraz na końcu były Bękarty Diabła. Jeśli pytasz się mnie czy widziałem Dom 1000 trupów, to mówię Ci, że nie, bo nie lubię tego rodzaju filmów. Jeżeli nie różni się bardzo od Bękartów to oba są byle jakie. I ogólnie dupa film.

Redgard

To z pewnoscia nie jewst film dla kazdego.
powiem ci ze z tych 4 filmow ktore wymieniles nie widzialem glosow tylko ale z pozostalych 3 bekarty.. prezentuja sie najlepiej. Film ma do zaoferowania kilka rzeczy - dobre dialogi, (nie mowie inteligentne ale znakomicie dobrane), swietna muzyke i niesamowite zdjecia. Co do fabuly to jest taka jak powinna - prosta - bo komplikowanie jej niepotrzebnie utrudnilo by przekaz - ktory jak widze do Ciebie io tak nie dotarl (to nie ma byc obelga). Film znakomicie pokazuje jak zlo w jednej chwili z oprawcy moze stac sie ofiara. jak dobro w jednej chwili moze dorownac zlu w swoich poczynaniach a przedewszystkim w pokretny sposob pokazuje nam ze wszystko jest subiektywne gdyz tak zostal film skonstrulowany ze pod koniec zdajemy sobie sprawe ze lubimy ta chora popieprzona rodzinke... nawet gorzej - wspolczujemy im tego zla ktre musieli przezyc..

Redgard

Owszem, ale chyba nie próbujesz mi wmówić, że nie wiedziałeś o czym będzie ten film, gdy wybierałeś się na seans, co? Skoro nie lubisz tego rodzaju filmów to po co oglądałeś DR? Trzeba było wyjść. Do tego filmu trzeba mieć odpowiednie podejście, a poza tym skoro taki z Ciebie znawca to dziwne, że nie podałeś żadnych sensownych argumentów, tylko od razu nazwałeś film gównem. Moje gratulacje.

blacki

Specyficzny film dla specyficznego grona osób...
Jak dla mnie -tragedia.

helvetia

To byl NAJGORSZY film jaki w zyciu widzialem. Ogladalem juz sporo kretynskich produkcji (np. kill bil), aloe Bękarty diabla porazily mnie doglebnie!!! bynajmniej nie pozytywnie. Rob Zombie powinien isc sie powiesic albo tworzyc dalej muze, ktora swoja droga nawet mi sie podoba. Totalny kretynizm fabuly, beznadziejne ujecia, bezrozumna przemoc - to zniszczylo ten film. A koncowa scena to juz poezja :P Jak mozna tak przedluzac koncowke?!? Cala piosenka zdazyla przeleciec zanim skonczyl sie ten koszmar.

btw. bylem na emenefie. oto recenzje :
Bekarty diabla- za co?? Czym ja zgrzeszylem?
Glosy- gdyby nie ten film chyba podcialbym sobie zyly po wyjsciu z kina. Dobry film
Sila strachu- srednio na jeza. DeNiro kiepsko zagral itp.
Dom woskowych cial- buhahaha americanish bajeczken fur kinder i jeszcze ta smierc paris hilton :)

Pytanie: Czemu wydalem az 25zl? (zwazywszy na to ze przed ostatnim filmem zwalil sie projektor i musialem czekac godzine)

Chojnal

Niput oczywiście, że jestem znawcą i dlatego staram się przy każej okazji zobaczyć każdy film by mieć pojęcie o filmach i czego unikać. Co do argumentacji to naucz się czytać. Napisałem, że się bezsensu zabijali, kleli i nie lubie tego typu kina. NIE LUBIE. Tak jak ty nie lubisz pewnych rzeczy i ja moge nie lubić. Dla mnie jest to kino debilne nie wnoszące żadnych wartości. Jestem po obejrzeniu domu 1000 trupów i powiem Ci, że bękarty przy tamtym filmie to syf jest. Ciebie ten film bawił. Mnie nie. I TAKIE JEST MOJE ZDANIE i nie rozumiem, czego się wcinasz. Skoro Tobie się podobał to po co ze mną chcesz polemizować ? Żaden żadnego nie przekona do swojej racji. I tak jak nie lubie filmów Uwe Bowla tak nie lubie tego filmu.

Redgard

Odnisolem wrazenie ze chodzi ci w opowiedzi o pana(pania) Xida ktory wypowiedzial sie pod moim postem... ale jezeli sie myle to mie sprostuj

Niput

Kurde. Niput oficjalnie Cię przeprasza. Oczywiście, że chodzi mi o tego gostka pod Tobą. Sorry, nie chciałem Cię urazić.

ocenił(a) film na 9
Redgard

Hehe głupi no cóż gdyby tu była Ameryka pokazał by każdemu ze te filmy mogą być realne :)