Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622326
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Fajans straszny!

użytkownik usunięty

Ani to emocjonujące, ani mądre, ani zabawne... bodaj najsłabszy film Tarantino, jaki miałam okazję oglądać. W tym żałosnym widowisku nie ma nic ciekawego, poza piosenką Davida Bowie (z dużo lepszego filmu), która sprofanowano do tego gniota...

Zgadzam się z tą wypowiedzią-Odważna i Prawdziwa. Ten film jest tak głupi, że nawet nie zabawny :P

ocenił(a) film na 8

Jakie to ludzkie gusta mogą być różne, dla mnie to co Ty oceniałaś na 10 czyli Dogville to gniot nie z tej ziemi.

ocenił(a) film na 3

Ogólnie film rozczarowujący. Trzeba jednak przyznać, że Christoph Waltz zagrał świetnie.

a właśnie dla mnie jest to i zabawne i emocjonujące i inteligentne jak choroba

użytkownik usunięty
awksom

Nie bardzo wiem co inteligentnego jest w chorobie, ale twoje prawo.;)

zbędny komentarz

widocznie nie twój humor, polecam Ci American Pie sobie obejrzyj ; )

ocenił(a) film na 6
Marsonowski

No tak, bo poza wypalającym się i cierpiącym na demencję starczą Tarantino a gównianym American Pie nie ma nic pomiędzy. Oba to amerykańskie goooowna. Wolę brytyjski humor. Tarantino się skończył a wydmuszka, jaką są "Bękarty", to tylko jeden z dowodów na jego demencję. Jego fani widać są na jeszcze niższym poziomie intelektualnym, skoro próbują z wyższością odnosić się do każdego, kto tylko krytykuje ten film. Dziecinada.

ocenił(a) film na 10
Surine

Co nie przeszkodziło ci ocenić tę wydmuszkę jako film "niezły"

ocenił(a) film na 10
Surine

HoHoHo... mothy python ?

Gniot? Nie przesadzasz? No, ale jeśli Noi Albinoi oceniasz na 2, to reszta jest milczeniem.

ocenił(a) film na 7

Też tak myślałem ale potem obejrzałem po raz drugi. Pod tą płytką powłoką jest coś o wiele ważniejszego niż z pozoru mogłoby się wydawać. Szczególnie końcówka w kinie. Nie warto oglądać tego filmu doszukując się jakichś głębszych myśli. Trzeba go oglądać na luzie bo tylko wtedy dostrzeże się pewne rzeczy.

ocenił(a) film na 10
Spectron

dokładnie tak

ocenił(a) film na 10

dziewczyn ko, nie obnazaj swojej glupoty na forum publicznym, bo to tak jakby strzelic sobie samobója

ocenił(a) film na 10

Głupek.

użytkownik usunięty
arnie47

Joanna
Pozdrawiam;)

użytkownik usunięty

Gdyby nie był taki słaby, byłby genialny.

Ktoś mi reklamował ten film jako coś wybitnego. Obejrzałem z ciekawości no i rozczarowanie. Możliwe że niektórzy reżyserzy nie powinni w ogóle brać się za tematykę II wojny światowej bo nie mają o niej pojęcia. Kolejne pokolenie wie o niej coraz mniej i przez głupie filmiki zafałszowuje sobie i tak zniekształcony jej obraz.Tak więc ode mnie 1 pkt.

ocenił(a) film na 10
torgal

Nie zauważyłeś, że ten film to m.in: kpina z nazistów ? To nie jest film historyczny przecież. I chyba nie sugerujesz, że jak ktoś obejrzy film do końca to pomyśli, że tak właśnie zakończyła się wojna...

ocenił(a) film na 8
torgal

a to wina reżyserów, że ludzie to debile? przez takie podejście sam właśnie zdegradowałeś się w hierarchii społeczeństwa

ocenił(a) film na 10

Fajans ? Weź się kobieto nie kompromituj, ten film jest niemalże doskonały.

użytkownik usunięty
Immortal_Stasin

Pod jakim względem i z której strony ten pretensjonalny gniotek jest doskonały?

ocenił(a) film na 10

Aktorstwo ( z resztą sama obsada jest świetna ), humor, klimat, dialogi, scenariusz, nieprzewidywalne i nietypowe zakończenie oraz inteligentna a wręcz genialna kpina z nazistowskich śmieci... mam wymieniać dalej ?

użytkownik usunięty
Immortal_Stasin

Możesz... i tak mnie nie przekonasz. Nie podzielam tego.

ocenił(a) film na 10

możesz nie uważać tego filmu za genialny, ani nawet za dobry, ale jedynka to zwykłe trollowanie, a skoro zakładasz od razu wątek, żeby się taką oceną pochwalić to nie dziw się, że zbierasz bęcki - w gruncie rzeczy przecież chodziło Ci o prowokację. (zwrócenie na uwagi na siebie, bo gdyby chodziło o dyskusję o filmie to byś swoją ocenę jakoś uzasadniła.

użytkownik usunięty
sagina

Mogę też uważać ten film za nieporozumienie i odpowiednio go skomentować na FW,
Nie jest to żadne chwalenie się, tylko wyraz wrażeń z filmu. Swoją ocenę uzasadniłam w pierwszym wpisie, ale mogę jeszcze dorzucić, ze jest niesmaczny, niedorzeczny i zwyczajnie głupi. Nie dostarczył mi niczego, czego film powinien dostarczyć widzowi. Ani rozrywki, ani refleksji, żadnego poruszenia, czy pasjonującej historii. Nie wniósł mi niczego, poza nudą i rozczarowaniem- nie włączyłam go przecież spodziewając się gniota na miarę wyżej wspomnianego ''American pie'''...
Zwykłe nieporozumienie, które mi zmarnowało czas.

ocenił(a) film na 10

zgadam się, szkoda marnować czas na nieporozumienia.

ocenił(a) film na 7

Piona! Nie zgodzę się tylko z tym, że to najsłabszy film Tarantino, bo o ile "Bękarty..." byłam w stanie obejrzeć do końca, o tyle "Django" już nie. Generalnie, nie moja bajka.

użytkownik usunięty
magmos

''Django'' nie oglądałam i raczej sobie odpuszczę.;)

ocenił(a) film na 7

Racja. Zbyt wiele fajnych filmów czeka u Ciebie w kolejce "chcę obejrzeć", aby marnować 3 godziny na "Django" ;-)

ocenił(a) film na 9

Emocjonujący, mądry, zabawny... razem z PF najlepszy film Tarantino jaki miałem okazję oglądać. W tym rewelacyjnym widowisku wszystko jest ciekawe razem z piosenka Davida Bowie (z gorszego filmu), która jeszcze bardziej dodała smaku temu filmowi.

użytkownik usunięty

Jak dla mnie to drugi po Pulp Fiction najlepszy film Tarantino i jeden z najlepszych XXI wieku. Aktorstwo i dialogi miażdżą, muzyka i scenografia również, a do tego cholernie podobał mi się pomysł ze stworzeniem alternatywnej historii - wszyscy się spodziewali że zamach się nie powiedzie a Bękarty trafią do obozu w duchu wydarzeń historycznych, a tu taka miła niespodzianka.

A już sceny zabijania z ogromną ilością krwi to mistrzostwo świata. Nie wiem czemu ale zawsze mi się chce śmiać na scenach zabijania u Tarantino - mają w sobie coś komediowego ;d

ocenił(a) film na 7

Ocena 7,9, raczej nie podziela Twojej opinii :) ale o gustach się nie dyskutuje :)

użytkownik usunięty

Do mnie też nie przemówił...