Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622326
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

debili nazistów, oszołomów ślepo wierzących w jakieś durne ideologie. Doskonały film pod każdym względem, chociaż wiadomo, że nie każdemu się spodoba, chociażby ze względu na zakończenie :)

Immortal_Stasin

Przy okazji robiąc zabawę z bardzo poważnego tematu i trywializując tym samym holocaust.

ocenił(a) film na 10
siedempak

Tak, ciekaw jestem czy ten film spodobałby się weteranom II wojny światowej i jej ofiarom. Ja na ich miejscu nie miał bym nic przeciwko, szczególnie widząc Adolfa nafaszerowanego ołowiem :P

Immortal_Stasin

Ale poza tym film bardzo fajny.

ocenił(a) film na 7
Immortal_Stasin

Debilami to oni nie byli. Szczególnie Landa i ten Niemiec z piwnicy (od King Konga). Byli odważni i waleczni (scena w lesie i tatuś w piwnicy). Co do filmu to spodziewałem się jednak czegoś lepszego. Początek fajny a potem niestety zaczęło siadać by na końcu znów było fajnie. Sztuką jest utrzymać poziom akcji na tym samym poziomie cały czas. Tu się prawie udało...prawie.

ocenił(a) film na 10
mizak81

Wiesz, chodziło mi raczej o tych autentycznych zbrodniarzy wojennych. Sam film, rzeczywiście momentami może wydawać się nieco przeciągany, ale myślę, że to był celowy zabieg. Mi to się podobało, bo w ogóle nie spodziewałem się takiej końcówki.