Błąd w obliczeniach

Tejing xinrenlei 2
2000
5,3 212  ocen
5,3 10 1 212
3,0 2 krytyków
Błąd w obliczeniach
powrót do forum filmu Błąd w obliczeniach

chyba chińczykom się podoba tylko ale może i pustym poloczkom też.

Mothyff

Trochę szacunku do rodaków folksdojczu.

AnarchiX

a z jakiego powodu ma być ten szacunek? że 120 tępaków dało ocenę 6 tej szmirze? w może z takiego powodu że ludzie w naszym pięknym kraju tyrają po 12 godzin za 5 zł na godzinę i ich dzieci głodują? A może że poloczek tot ak dumny człowiek że w kraju i za granicą wsadzi nóż w plecy innemu poloczkowi za marne 5 zł? a może mam być dumny z pośmiewiska na cały śwait na placu zamkowym berety kontra oddziały policji? daj spokój, idę spać bo dumny polok wyzyskiwacz innych dał mi pracę za 4 zł na godzinę i muszę wstać o 4. I nie pisz m i tu że trzeba było się uczyć bo mój dobry kumpel skończył ciężki kierunek prawa ale nie ma mamusi ani tatusia z kancelarią i musi w warzywniaku za tysiaka robić.

Mothyff

> a z jakiego powodu ma być ten szacunek? że 120 tępaków dało ocenę 6 tej szmirze?

Oczywiście, że tak. Jak chcesz żeby ktokolwiek szanował Twoją opinię musisz się nauczyć szanować opinie innych, a nie naskakiwać od "tępaków" bo się komuś film podobał a Tobie nie. Przecież to jest takie trywialne...

> w może z takiego powodu że ludzie w naszym pięknym kraju tyrają po 12 godzin za 5 zł na godzinę i ich dzieci głodują?

No i co myślisz, że ten tyrający 12 godzin po 5 zł miał jakiś znaczący wpływ na historię kraju w którym się urodził? Myślisz, że z własnej woli wybrał taki los?

> A może że poloczek tot ak dumny człowiek że w kraju i za granicą wsadzi nóż w plecy innemu poloczkowi za marne 5 zł?

Być może ten "poloczek" obalał 25 lat temu komunizm w Polsce żebyś dzisiaj mógł patrzeć na to co sie dzieje na Ukrainie w ciepłym fotelu przed monitorem a nie uświadczać tego na własnej skórze. W takim wypadku powinieneś mu prędzej podziękować.

> a może mam być dumny z pośmiewiska na cały śwait na placu zamkowym berety kontra oddziały policji?

Pośmiewiska na cały świat? Najgłośniej z tej całej sytuacji to śmiały się polskie trolle w internecie i pseudo-ateiści z gimnazjum. Podobnie jak z tym koko-koko-euro-spoko gdzie Polacy łapali się za głowę jak można było coś takiego wybrać i będzie pół świata się z nas śmiało, a zachód potraktował to jako oznakę dystansu do siebie i swego rodziaju promocję kultury. Tego właśnie brakuje większości Polaków - dystansu do sytuacji w kraju.

> daj spokój, idę spać bo dumny polok wyzyskiwacz innych dał mi pracę za 4 zł na godzinę i muszę wstać o 4. I nie pisz m i tu że trzeba było się uczyć bo mój dobry kumpel skończył ciężki kierunek prawa ale nie ma mamusi ani tatusia z kancelarią i musi w warzywniaku za tysiaka robić.

Przepraszam ale Ty się z choinki urwałeś? Czy ty uważasz, że kolesiostwo, nepotyzm czy łapówkarstwo to jest problem dotyczący stricte Polski? Człowieku, toś mało wiesz o świecie bo Polska akurat pod tym względem do czołówki to na pewno nie należy. U nas jak najbardziej umiejętnościami można się wybić ponad przeciętność, a są kraje i to nawet w Europie zachodniej gdzie jak nie wręczysz łapówy lokalnej mafii to jedyne co możesz to sprzątać ulice.

AnarchiX

Ja tylko podałem przykłady pierwsze z brzegu,w ciągu 4 minut, a pan się na tym rozwodzi itp, jakbym chciał opisać polską zaściankowość i chamstwo to i 4 grubych książek by nie starczyło,i nie że to są wymysły wyssane z palca, zwiedziłem już sporo krajów w każdym pracując rok - dwa. <\miałem więc do czynienia z tamtymi ludźmi, zachowaniem i sprawami urzędowymi. Tak że wiem co mówię.

ale jeśli już się tak pan rozwodzi to odpowiem - (pozwoli pan że nie będę cytował a ponumeruję po kolei)
1. To że 120 osób będzie imponowało jedzenie psiej kupy to mam ich doceniać i szanować opinię bo jest ich aż 120? Dla mnie i tak będą tępakami, co innego jakby popierali dobre jedzenie lub co najwyżej dobry film.

2. A co ma piernik do wiatraka? czy ja mówię że tyrający za 5 zł musi mieć wpływ na historię świata>?? Po prostu rzygać się chce jak patrzę jak grube urzędasy i politycy zgarniają pensję po 50 tysięcy na miesiąc bo sami sobie taką ustalili a swoich obywateli traktują jak psy - a niech zdychają z głodu, co ich to obchodzi. Tu chodzi o rządzących a nie o tych co głodują.

3. HAHAHA ale poleciałeś z tą Ukrainą, no a wiesz czemu w Polsce jeszcze ludzie nie wyszli obalać rządu? bo się po prostu boją, są tchórzami i tyle. Jeszcze parę lat głodówki i ludzie wyjdą, sam zobaczysz. Ale w głębi serca każdy bu ten rząd wypierniczył w kosmos, nawet był już taki jeden co tirem z trotylem jechał na
biały dom ale go złapali, wielka szkoda.

4. KOlejny twój bezsensowny przykład., co ma wspólnego do jasnej anielki ludowy śpiew i walka beretów nakręconych rydzykiem i radiem maryja szturmujących policję ? Co ma promocja śpiewu polskiego do rozwścieczonych beretów? no chyba że te obrazki na placu zamkowym z których śmiał się cały świat to piękna polska muzyka dla twoich oczu. Jakie znowu trolle? Czy muszę być trollem żeby śmieszyła mnie polska paranoja? Czy berety bija się z policją w innych krajach że twierdzisz że to takie normalne?

5. uważam że masz chyba z 12 lat i ten paskudny kraj widzisz w kolorowych barwach. Niestety jeszcze życie pokaże ci prawdziwe oblicze tego zapadłego kraju. Wszyscy moi znajomi którzy zarabiają ponad 2,5-3 tysiące zł pracuje z polecenia kogoś znajomego lub u rodziców w firmach. Cała reszta ma 1000-1500 tyra po 12 godzin prawie codziennie., na umowach - śmieciowych. Ich dzieci głodują, jedzą zupę z samych ziemniaków. Ach jaka wspaniała ta polska.

ocenił(a) film na 4
Mothyff

No takie wpisy to ja rozumie. Też mi się chcę rzygać jak słyszę tą "polszę" że niema "nie ma tak źle" "zawsze mogło być gorzej" no mogło ale równie dobrze mogło i być dużo, dużo lepiej. Polska to chory kraj. Choć to że ludzie nie wychodzą na ulice to po części rozumiem. Po prostu zawiedli się na solidarności w taki sposób że już niema opcji aby drugi raz ich tak zebrać i tyle. Co do moherów to mi oni są obojętni za to z cała resztą co napisałeś zgadzam się w całej rozciągłości. Gdyby było więcej takich ludzi jak ty to polska niebyła by w tak nędznym stanie. Niekiedy jak czytam wpisy ludzi jak to tu jest dobrze to mam przeświadczenie że sa to ludzie ze zblazowanych bogatych rodzin gdzie w spadku coś dostali i nic nie muszą robić. Wtedy niema się co dziwić że im tak dobrze. Bądź taki jaki jesteś bo wolę posłuchać takiego człowieka jak ty niż słodko pierdzących i zakłamujących obraz naszego państwa które jest w katastrofalnym stanie.

vincent866

witam, dziękuję za głos rozsądku, przedmówca co pisze że tak w Polsce pięknie pewnie siedzi na garnuszku u rodziców, ciągnie kasę codziennie na swoje wydatki to mu jest pięknie. Potem zasiądzie na krzesełku u rodziców w firmie i będzie wypisywał jak to w Polsce jest łatwo znaleźć pracę.

Mothyff

Piszecie, że Polska to chory kraj. Wiecie kto tutaj jest najbardziej chory? Ludzie tacy jak wy, którzy na okrągło szczekają jak to tutaj jest źle, jaka bida, jak ich mohery i Rydzyk wk*rwiają, jak to j*bać Tuska i sąsiada i wszystkich naokoło. I obalać rząd. Ooj tak, jak obalimy ten rząd to będzie lepiej. Obalicie ten rząd, no i co dalej? Ja widzę, że dookoła biegają dosłownie sami ekonomiści i spece od gospodarki. Każdy zna się na wszystkim i ma miliard sposobów na uleczenie państwa i każdy uważa że to banalnie proste i główkują dlaczego ci tępi politycy na to nie wpadają. Wiecie co, zdradzę wam taką tajemnicę: żeby uleczyć drzewo, nie zaczyna się od korony, lecz od korzenia. To ludzie tacy jak wy muszą się zmienić, zebrać do kupy i spowrotem zacząć tworzyć, a nie paplać o wysadzaniu sejmu bo dopiero co 4 lata temu zamordowano nam głowy państwa a wy chcecie kolejnej tragedii i destabilizacji kraju. Zacząć działać i zarazem uświadamiać innych. Bo przepraszam bardzo ale władza sama się nie wybrała. Ja sam zachodzę w głowę jakim cudem aktualny rząd klepie już drugą kadencję po tym co robili za pierwszej, ale żeby cokolwiek zacząć zmieniać, trzeba zacząć od siebie.
A może sami chcielibyście przejąć władzę? To zdradzę wam drugą tajemnicę: po dojściu do koryta przestalibyście w zauważalny sposób różnić się od tych, których dopiero co obaliliście. Zaczęlibyście sadzać na stanowiskach własnych członków rodziny i znajomych; oni zaczęliby robić dokładnie to samo, a wy tak jakoś powoli przestawalibyście realizować cele które posadziły was na tronie. I bam! Machina wraca na poprzednie tory.

To wszystko to są domysły, chcecie faktów?
To spójrzcie na mapę państw postkomunistycznych i odpowiedzcie sobie na pytanie: w którym z tych państw chciałbym żyć? Na Białorusi? Ukrainie? Na Litwie, Rumunii a może Węgrzech? A może w Rep. Czeskiej? Tak, Czesi są chyba jedynym narodem który lepiej od naszego poradził sobie z kreowaniem ustroju demokratycznego po obaleniu komuny. Już nie będę się rozwodził dlaczego - faktem jest ze Polska dokonała wręcz cudu gospodarczego porównując do krajów w podobnej sytuacji. A wszyscy ciągle porównują Polskę do Germanii czy WB. Jakim cudem wy chcecie żeby państwo wolne dopiero od 25 lat (pomijam eurosocjalizm od 2004 bośmy go wybrali demokratycznie...) było bogatsze od państwa najechanego ostatni raz przez Normanów tysiąc lat temu? Albo od państwa w które USA pakowało grube miliardy żeby stworzyć silną przeciwwagę dla Układu Warszawskiego? Do you even into history, guys?

A to, że ty Mothyff nie załapałeś żadnej mojej alegorii to przykro mi bardzo. Szkoda mi czasu na tłumaczenie tego samego kilka razy. Albo chociaż jedno po krótce wytłumaczę:
Ah, i to że ty Mothyff nie załapałeś żadnej mojej alegorii z poprzedniej wypowiedzi to przykro mi bardzo. Szkoda mi czasu na tłumaczenie tego samego kilka razy. Albo chociaż jedno po krótce wytłumaczę, bo od tego się ta cała gadanina polityczna wyniosła...: otóż w punkcie 1. użyłeś słowa "dobry". I to słowo sprawia, że cała odpowiedź w tym punkcie jest błędem logicznym. Bo widzisz - "dobry" ma znaczenie względne. Dla jednych osób ta "kupa" (idiotyczny przykład, no ale cóż) będzie dobra, a to co ty uważasz za dobre, będzie dla nich niesmaczne. I to oni mogą ciebie nazwać tępakiem za to że lubisz to czego oni nie. Widzisz różnicę?

> przedmówca co pisze że tak w Polsce pięknie [...] będzie wypisywał jak to w Polsce jest łatwo znaleźć pracę.
Widzisz i tym cytatem pięknie dopasowałeś się do moich słów o tym że gówno byś zrobił po dojściu do władzy. Bo próbujesz manipulować i całkowicie przekręcać moje słowa dokładnie tak samo jak politycy. Niczym się od nich nie różnisz. Hasta la vista, baby.

AnarchiX

mówiąc o polsce jako chory kraj już nie tylko chodziło mi o politykę w co pan się zbytnio zagłębił. Tu bardziej chodzi o naszą mentalność. Czy wiesz że będąc 10 razy za granicą zostałem oszukany lub okradziony 5 razy, i za każdym razem to był polak który udawał że chce pomóc. Miło nie?
Czy wiesz że żyjąc aktualnie w polsce, chcąc załatwić najdrobniejsze sprawy urzędowe jest to praktycznie niemożliwe, takie są trudności,trwa to miesiącami, a za granicą nawet z trudnymi sprawami nie było nigdy problemu maksymalnie tydzień i załatwione - bo tam jest państwo i urzędy dla ludzi a nie przeciwko ludziom,
Czy wiesz że za granicą całkowicie obcy ludzie mówili mi z uśmiechem na ustach hello albo dzień dobry w ich języku, jak kilka razy z przyzwyczajenia zrobiłem tak w polsce to ludzie albo się przestraszyli i uciekli albo pukali się w glowę, ewentualnie krzyczeli że ich chcą okraść.
Miliony takich przykładów które sprawiają że powrót do 'ukochanej ojczyzny' to największy błąd mojego życia.
nie mówiąc już o tym że pracując tu na pełen etat nie starcza mi na życie i gdybym nie pożyczał od rodziny i znajomych to przymierał bym głodem. a co dopiero jakbym miał jeszcze kilkoro dzieci jak niektórzy.

Mothyff

Wiem o tym. Wszystko co powiedziałeś jest niestety prawdą i sam na własnej skórze doświadczyłem niestety podobnych sytuacji i to zarówno tu w Polsce jak i też za granicą. Inne nacje poza granicami kraju się trzymają razem, a my nie potrafimy. Polak Polakowi wilkiem. Z biurokracją też miałem nie raz styczność. Ale wiesz co? Ja nie żywię do nikogo za to urazy, bo wiem, że przyczyna nie leży w samych Polakach, ale w sytuacji w jakiej znajdował się nasz kraj przez ostatnie dziesięciolecia. Ponad 40 lat komunizmu wyniszczyło Polaków o wiele bardziej niż jakakolwiek inna wojna. Chyba nie muszę dokładnie opisywać sytuacji, bo wiem, że dobrze wiesz o co chodzi. Na szczęscie pocieszające jest, że każde kolejne pokolenie coraz mniej różni się od rówieśników na zachodzie. Przemiana zajmie jeszcze długie lata, ale postępuje i to widać - powoli, powoli powracamy do dawnej, przedwojennej Polskiej życzliwości i szacunku do pobratymców. Ave.