PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=210898}

Babel

2006
7,4 174 tys. ocen
7,4 10 1 173524
7,0 46 krytyków
Babel
powrót do forum filmu Babel

czy to jest film instruktażowy dla zacofanych amerykanów,żeby do cholery wiedzieli że w maroku zajebiście trudno o karetke jak postrzeli cie jakiś pojebany gówniarz, że w japoni istnieje jakaś nienormalna głuchoniema nastolatka która ma załamanie nerwowe bo nikt jej nie chce wyruchać i nie może sie normalnie ućpać speedem ze swoją paczką. Zeby wiedzieli jak wygląda wieśniackie wesele w Meksyku, i żeby nigdy o nigdy nie przekraczali granicy z najebany CZiko bo skonczy sie to deportacją spowrotem na zadupie? O CZYM JEST TEN FILM?? Nudny jak flaki z olejem!! I nie mówcie mi że ma on drugie dno, że gra na uczuciach i inne tam bzdety BO TO NIE PRAWDA! I TA ZASRANA mandolino-gitaro coś tam, przygrywająca ciągle w tle, która po prostu skłania do HEFTANIA!!!
jestem wkuuuuurwiony!!!

lionmonk

obejrzyj jeszcze raz jak nie rozumiesz, a jak nie zatrybisz to barana z przytupem sobie walnij i trzymaj sie z dala od takich filmow.

ocenił(a) film na 4
e1337a

niestety nie mam skłonności sadomasonistycznych.......

ocenił(a) film na 8
lionmonk

sadomasonistycznych ?
heheh... a co to jest sadomasonizm ?
cos z masonizmem ?
błysnałes kolego.
Nic dziwnego, ze filmu nie zrozumiales.
Z tym masonizmem, proponuje do ojca Dyrektora sie zwrocic.

ocenił(a) film na 6
lionmonk

ja tez nie rozumiem tego dlaczego ten film ma tak wysoką oceną, był on przecierz strasznie smętny, w kinie zasnąłem w połowie filmu jednak próbowałem go obejrzec jeszcze raz na kompie bo zauwazylem ze jest on tak dobrze oceniony, niestety niczym mnie nie zachwycił, bezsensowna fabuła z dobra obstawa aktorska, to wyszystko, nie rozumiem tego po co rezyser chciał uswiadamiac widza tymi faktami które wymienił autor tematu, moja ocena to 6/10 co jest i tak bardzo zawyzone

ocenił(a) film na 7
lionmonk

Co ty nie żyjesz człowieku????
Obejrzyj jeszcze raz film, a zobaczysz.
To film o o rzeczywistych sprawach, opowiadający jedną z historii milionów ludzi. Proste, ale przez to właśnie takie wyjątkowe.
Kiedy ogladasz takiego typu filmy zdajesz sobie sprawę z tego jaki świat w rzeczywistości jest ogromny.
Ty jesz, a ktos w tej chwili umiera i to właśnie jest wyjątkowe, dlatego zawsze jak masz zły nastrój i odechciewa Ci się wszystkiego obejrzyj sobie ten film, albo pomyśl, nie że ktos opływa w luksusach, tylko że ktoś teraz bardziej cierpi od Ciebie... .
Gadanie gadaniem, ale sens to ma.
Oglądaj uważnie film na przyszłośc, albo napisz solidniejsze argumenty.

ocenił(a) film na 8
hanna4687

film jest i milosci, o przypadku i bólu....

chyba, ze po tych kilku piwach go nie zrozumialem