PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=210898}

Babel

2006
7,4 174 tys. ocen
7,4 10 1 173598
7,0 46 krytyków
Babel
powrót do forum filmu Babel

Czy wiadomo co ta japonka napisała temu policjantowi na kartce,którą czytał na końcu siedząc w barze ? Bo albo miałem okrojone napisy albo powinienem się domyśleć,a tego nie potrafię ;)

użytkownik usunięty
jacek335

W filmie nie jest to wyjaśnione, więc można się właśnie tylko domyślać;) Możliwe, że na kartce były opisane prawdziwe okoliczności śmierci matki tej dziewczyny.

ocenił(a) film na 5
jacek335

Ja mysle, ze napisała mu, dlaczego sie przed nim rozebrala i że wobec tego, że on tez jej nie chciał, postanowiła się rzucić z balkonu, mówiąc to wcześniej miedzy słowami. Nie spodziewała się, że ojciec wróci tak szybko, wiec nic sie nie stało.

ocenił(a) film na 9
h8r0x

też tak myślę , dlatego kazała mu przeczytać to później, chociaż z drugiej strony czytając to nie reagował, nie próbował jej ratować.
Wszystkie historie ciekawe ale dla mnie historia Japonki najlepsza, ta scena kiedy idzie przez miasto w zupełnej ciszy - piękna i smutna zarazem.

ocenił(a) film na 8
Rockman92

Także zastanawia mnie ta scena.Raczej nie napisała ,że rzuci się z balkonu.Policjant czytał jej słowa bardzo spokojnie. Może to było po prostu jakieś wyznanie miłości albo wytłumaczyła mu swe zachowanie?

ocenił(a) film na 7
jacekg9

No historia Japonki zdecydowanie najlepsza z całego filmu! Ja myślę własnie że na tej kartce wyjaśniła motywy swego postępowania (rozebrania się). To że była bardzo samotna i strasznie potrzebowała bliskości drugiego człowieka.

użytkownik usunięty
Davidoff_Novothny

Zgadzam sie w 100%.Historia japonki najlepsza.Jak oglądałam ten film to tylko cały czas myślałam jak rozwinie się wątek z japonką,żal mi jej.niedość że głucha to , śmieją się z jej choroby i jest taka samotna

ocenił(a) film na 7

i jeszcze ta scena kiedy wchodzi do jakiegoś klubu a tam wszyscy tańczą i w pewnym momencie tak jak ona nie słyszymy nic...

ocenił(a) film na 7
pavlosten

tak - ta scena wymiata - jeszcze totalnie z zaskoczenia - przynajmniej mnie bardzo zakoczyła ta zmiana perspektywy - niemniej film nie miażdży.

ocenił(a) film na 6
jacek335

Zgadzam się w pełni, historia Japonki jest najlepsza i najciekawsza. Było mi jej naprawdę żal.

ocenił(a) film na 9
jacek335

Moim zdaniem w tym liściku wyjaśniła mu okoliczności śmierci matki, w sumie w tym celu chciała się z nim spotkać. Niewykluczone, że nawet była w to zamieszana.