Bo na www.imdb.pl psize ze premiera światowa odbedzie sie w pażdzierniku tego roku a tutaj pisze ze juz byla w maju:| i nie kumam? wie ktos moze ktora wersja jest prawdziwa i czy w Poslce tez bedzie w kinach i kiedy? pozdrawiam (bardzo oczekuje tego filmu).
Premiera była 23 maja :D a w Polsce będzie 20 listopada, co zresztą jest napisane tu na filmwebie. :D
Babel mozna bylo zobaczec podczas Warszawskiego Festiwalu Filmowego oraz wczoraj na przedpremierowym pokazie w Kinotece.
A ja wlasnie wrociłam z przedpremierowego pokazu w Kinotece:) spodziewalam sie czegos lepszego, choc przyznam,ze niektore wątki bede zapewne jeszcze dlugo 'przezywac'. Na pewno nie powiem, ze film byl slaby, bo to byloby grube naduzycie, ale w pewnych momentach czuc bylo 'przekombinowanie'...albo czegos zabraklo, albo ja mialam zbyt wygórowane oczekiwania. Tak jak 'Amores perros' powalało na kolana (wtedy jeszcze) orginalnoscią pomysłu, a '21 gramów' grało na emocjach aż do granicy bólu (aktorstwo!), tak tutaj mi zabraklo tego 'czegoś' co spowodowałoby, że wyszłabym z kina 'zdruzgotana ( jak ja to lubie...;) )
Poza tym, szczerze niepokoi mnie fakt, że facet, ktory ma iskrę bożą - talent, przenikliwosc, wrażliwośc i odwagę, po raz trzeci ucieka się do formuly 3-elementowej, mniej lub bardziej zawiłej układanki...ale kilka glosów już na ten temat pojawilo się na tym forum, więc nie bedę się powtarzac. No i last but not least: (tylko się nie śmiejcie!)za mało Gaela ;P. To taki maly żarcik. Nie traktujcie tej pobieżnej recenzyjki, pisanej 'na gorąco' zbyt serio, z przyjemnością obejrzę 'Babel' jeszcze raz i moze wtedy moje zdanie nt. tego filmu bedzie inne. Pozdrawiam!
No juz teraz wiem ;] THX Wszystkim !
To czekam na premiere z niecierpliwością:) bo zapowiada sie ciekawy film
Pokazy przedpremierowe są JUŻ TERAZ! CODZIENNIE!
Wejdź na www.kino.pl i wyszukaj informacji o filmie babel a potem wejdź w zakładkę repertuar. tam pisze, jakiego dnia jakie kina wyświetlają ten film
w katowicech babel możesz obejrzeć każdego dnia o 20:15 jeszcze PRZED PREMIERĄ
Pozdrawiam ;)