PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=210898}

Babel

2006
7,4 174 tys. ocen
7,4 10 1 173524
7,0 46 krytyków
Babel
powrót do forum filmu Babel

podobne ..ale

ocenił(a) film na 8

na nieszczęście tego filmu wcześniej powstało "miasto gniewu" , mimo że to film o całkiem innej tematyce to wydaje mi się że mimo wszystko podobny
(i tu już była zgadywanka co się dalej stanie i jak co z czym jest powiązane.. etc) mimo wszystko podobało się i daję 8/10..
fanom kina akcji mówimy dowidzenia

ocenił(a) film na 8
EndriuS

No to jeszcze mozna przywołać "Na skroty" Altmana... Tylko u niego jeszcze więcej poplatanych watków. A mi osobiscie "Miasto gniewu" nie nasunęlo sie podczas ogladania. Jesli juz mialbym porownywać, wydaje mi sie, ze "Babel" jednak ciekawszy.

ocenił(a) film na 8
hauser

Mnie tez nie, bo w sumie tu gadka o czyms zupelnie innym. Filmowi stawiam 8.25/10. Ten watek japonski najslabiej wypadl ... a reszta naprawde 'pachnie' :)

ocenił(a) film na 7
EndriuS

Miałem takie samo wrażenie! nawet aktora jednego wypatrzyłem z miasta gniewu. Oba filmy choć bardzo dobre, to jednak w Babelu przeszkadzała mi wizja plagiatu Miasta Gniewu. A i w mieście gniewu to wszystko było bardziej prawdopodobne niż w Babelu. Tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 8
bojacej

"Wizja plagiatu"...? Taka opinia to juz nadinterpretacja.

ocenił(a) film na 9
EndriuS

Idąc tym tropoem można dojść do wniosku, że "Crash" i "Babel" to plagiaty "Pulp Fiction"...
Opanujcie się i zważcie na to, że scenariusz do "Babel" powstałna długo przed premierą "Crasha".