Bagno

The Marsh
2006
5,2 3,7 tys. ocen
5,2 10 1 3686
3,5 2 krytyków
Bagno
powrót do forum filmu Bagno

Zapytacie pewno czemu film z taką gwiazdą jak Forest Whitaker nei doczekał się na świecie szerokiej dystrybucji, a u nas wyszedł prosto na DVD?! Film jest słaby i tyle.
Kuleje przede wszytskim fabuła. Nie dość, że dzieło Jordana Barkera to oklepana historia z nawiedzonym domem i wypartymi wspomnieniami z przeszłości w tle.
Tak tak w kinei oglądaliśmy to setki razy i to w dużo lepszym wykonaniu.
Fabuła jest oklepana, a do tego chwilami cała historyjka mocno kuleje.
Fabuła BAGNA jest zwyczajnie wątpliwa i mało prawdopodbna.
Psychologicvzne portrety kilu bohaterów mają też poważne rysy.
Forest Whitaker jest tutaj wyraźnie zagubiony imało zainteresowany rolą. Dobrze, że chociaż Gabrielle Anwar jest aktorsko jako taka.
Horror ten bauje na klasycznych agtunkowych chwytachc i raczej nie straszy.
BAGNO to też kin ochwilami dość nudne.
Owszem jest tu kilka klimatycznych scen i może jeden "prawdziwy straszak", ale to za mało by uznać ten obraz za udany film grozy.
Raczej nie polecam.

Dobrze, że nie posłuchałam twojej rady (pewnie się chciałeś popisać elokwencją) i film pooglądałam!Co z tego, ze film bazuje na oklepanych chwytach, a który nie bazuje?)i jest w nim pare nieścisłocsi jak całość prezentuje sie bardzo ciekawie i wciąga widza do ostatniej minuty!!.
Fabuła BAGNA jest zwyczajnie wątpliwa i mało prawdopodbna - ten zarzut ubawił mi setnie!Jezu to horror a co w horrorze jest prawdopodobne???????????????/

Juno

kamikat niewątpliwie masz racje tak to był horror ale jaki?.Beznadziejnie słaby gra aktorska była na bardzo niskim poziomie.Czasami myślałem ze Forest Whitaker przyszedł na plan filmowy po jakiejś libacji na jego twarzy ewidentnie rysowało się zmęczenie:).To nie jest zły aktor widziałem go w innych filmach gdzie zagrał rewelacyjnie np.Azyl,Ostatni król Szkocji .Co do efektów Specjalnych w dzisiejszych czasach nie stanowi to żadnego problemu dlatego nie będę się zagłębiał w tym temacie.Cała fabula oklepana nie prawdą jest kamikat że każdy z tego gatunku film bazuje na oklepanych chwytach i tu się mylisz wygląda na to że mało oglądasz horrorów moja ocena to 4/10 naprawdę więcej nie dam pozdrawiam:)