PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10015211}

Barbarzyńcy

Barbarian
2022
6,1 25 tys. ocen
6,1 10 1 25292
6,7 45 krytyków
Barbarzyńcy
powrót do forum filmu Barbarzyńcy

Ogólnie film naprawdę spoko. Ciekawy zabieg w środku filmu z nagłą zmianą historii w filmie. Ciekawi bohaterowie, ale mam 2 pytania. Kim były te osoby na nagraniach u tego dziadka co ten aktor znalazł? To były jakieś jego ofiary, ale wcześniejsze jak jeszcze żył normalnie w tym domu? I o co chodziło jak aktor zadzwonił do tej babki co zarządzała tym domem i ta mu mówi, że nie było nikogo w domu od tygodni. Czy ona była jakoś powiązana z tym czy po prostu oszukiwała czasem tego średnio ogarniętego gościa?

ocenił(a) film na 3
Boogeyman_filmweb

Na nagraniach były ofiary tego gościa z retrospekcji (tego leżącego w łóżku). Tak jak opowiadał o tym bezdomny - był on jakimś seryjnym gwałcicielem, porywał te kobiety, nagrywał z nimi te taśmy, zapładniał je, a potem gwałcił i zapładniał też ich/swoje córki.

A jeśli chodzi o ten telefon, to chodziło głównie o to, że nikt tam nie powinien mieszkać od dwóch tygodni - widocznie wtedy kończył się czas wynajmu tego Keitha czy tej czarnoskórej, a nikt po nich nie rezerwował tego domu.

Mi film kompletnie nie przypadł do gustu. Odhaczył prawie wszystkie nowe trendy z amerykańskiego kina. Mamy #metoo i przede wszystkim antypatycznych policjantów. Zresztą, czy gliniarze nie mają przypadkiem obowiązku interweniować kiedy istnieje zagrożenie życia? A porwanie przez niebezpieczną osobę zdecydowanie stwarza taką sytuację. O pomoc prosi ich stosunkowo zadbana młoda kobieta. Jest ewidentnie wystraszona i poraniona, a ten gliniarz traktuje ją jakby zgłaszała mu skargę, że pies jej sąsiada załatwia się u niej na trawniku.

LuckyLuke266

I jeszcze to "wyrośnięte monstrum" niczym z filmu "It Part 2". Fabuła rzeczywiście średnia, dobrze że sam film nie był przeciągnięty do ponad 2h.

ocenił(a) film na 7
LuckyLuke266

A faktycznie teraz skumałem że przecież ona tam była jakiś czas w tym domu. Co do policjantów. Ja to tłumacze tak, że to była szemrana dzielnica no i babka nie była do końca zadbana ba wyglądała na jedną z mieszkanek tej dzielnicy to policjanci nie do końca jej uwierzyli. Dom był zamknięty więc nie chcieli się włamywać. Tyle. No i w tym czasie dostali też jakieś inne zgłoszenie.

ocenił(a) film na 7
Boogeyman_filmweb

Zawsze ta babka mogłaby im udowodnić, że tam była chociażby ze względu na jej rzeczy osobiste, laptop itp

siedlecki_1417

Żeby to udowodnić musieliby dokonać włamania do zamkniętego domu. Logiczniej by było żeby skontaktowali się z agencją, która dom wynajmowała, ale główna bohaterka nie miała przecież ze sobą telefonu, wątpliwe by pamiętała nazwę agencji. Wszystko do zrobienia, ale zależy od woli policji, a o tym, czy czyjeś życie jest zagrożone decyduje funkcjonariusz. On po prostu babce nie uwierzył, nie znalazł żadnych dowodów na to, że jest tak jak ona mówi, a dostali inne zgłoszenie o strzelaninie.