PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32293}

Basen

La piscine
1969
7,4 5,1 tys. ocen
7,4 10 1 5095
7,2 4 krytyków
Basen
powrót do forum filmu Basen

Moim zdaniem słaby film w porównaniu z innymi produkcjami Delona. Widoki moze i fajne , ale zero akcji. Ta zbrodnia na końcu jakaś taka mało potrzebna. Takie wielkie zainteresowanie tym filmem chyba tylko z tego powodu ,że Romy pokazuje biust.

delonka_fw

Obejrzałam drugi raz i zdanie zmieniłam, zdecydowanie. Nastawiłam się na kryminał,a to film zdecydowanie psychologiczny. Alain w ciekawej roli człowieka, życiowego nieudacznika. Coś jakby trochę z " W pełnym słońcu", tutaj też zazdrość doprowadza do tragedii. No i jak Romy musiała Go kochać bardzo, by pogrążyć się razem z nim. Mhm , tak, Alain I Romy razem na ekranie to zawsze tragiczna miłość, " Christine", " Basen", "Zabójstwo Trockiego". W życiu niestety też.

delonka_fw

Romy podczas kręcenia "basenu"opowiadała,że gdy całowała Delona to czuła,jak by całowała ścianę. A więc nie czuła nic. Oboje byli już grubo po obopólnych perturbacjach miłosnych z sobą.. oraz kochali już inne osoby. Ale nadal darzyli się sympatią

ocenił(a) film na 8
Sabineczka7

A ja nie potrafię oprzeć się wrażeniu, że oni do końca życia nie byli sobie obojętni. Zwłaszcza Romy w stosunku do Alaina. I nie chodzi o to, że pozostali przyjaciółmi i mieli regularny kontakt. Myślę, że ona nigdy nie przestała go kochać, mimo dwóch małżeństw.

Morska_Bryza

Wszystko możliwe. Ona do końca też nie była mu obojętna. Nawet gdy już nie byli razem, mieli swoje życie i innych partnerów,to gdy pojawiali się razem, było widać, czuć jakąś więź. Ale ogólnie Abstrachujac..to Alain miał stety, niestety dość pojemne serce. W jego życiu było dosłownie pierdyliard kobiet. Twierdził,że kochał każdą z nich. W wieku dojrzałym powiedział zaś,że jego kobietą życia była Mirelle Darc, oraz ze to właśnie ją chciałby zobaczyć zaraz po śmierci w pierwszej kolejności.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem