PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463049}

Batman: Rycerz Gotham

Batman: Gotham Knight
2008
6,5 6,2 tys. ocen
6,5 10 1 6227
4,8 13 krytyków
Batman: Rycerz Gotham
powrót do forum filmu Batman: Rycerz Gotham

Film animowany "Batman: Rycerz Gotham" to poprostu kaszana z melkiem...Nie wiem dlaczego ale film jest zrobiony na fazie popularnosci najlepszej adaptacji jaką Jest "Mroczny Rycerz". Nawet ja tak uwazam ze TDK jest super świetnym filmem i dalem mu 10/10:))! Ale to co zaprezentowano w Gotham Kngiht sie nie da za bardzo ogladac.... PIerwszy ocinek "Have I Got a Story For You", przypominający znakomity odcinek Batman The Animated Series pt. Legends of the Dark Knight. Jest nie dosc ze głupi i z totalnie nudną kreską... To jeszcze robi sobie jaja z wyzej wymienionego odcina Batman: TAS;// w kazdym opowiadaniu Batman wyglada jak połączenie frankesteina, robocopa (oczywiscie tego lubię), i innych głupich pierdol.... Crossfire - Tez nie grzeszy fabułą. Nawet pisac mi sie nie chce....

Całosc poza odcinkiem na pewno najmroczniejszm - In Darkness Dwells, w którym Batman udaje się do podziemi Gotham. Wygląd Batmana jest już tutaj jak najbardziej taki jak trzeba, nawet zbroja przypomina nieco tę z Batman Begins. Nocne, pogrążone w deszczu Gotham wygląda olśniewająco, natomiast kanały pod miastem tworzą sugestywny klimat grozy, do którego idealnie pasują demoniczny, ciekawie przedstawiony Scarecrow i Killer Croc, którego historia bardzo ładnie nawiązuje do narodzin Pingiwna w Powrocie Batmana Burtona.

Osobiscie uwazam ze Batman: Rycerz Gotham to kiczowata, stworzona na fali popularnosci TDK, nudna bajka nie wyrózniająca sie niczym tak jak sławny Batman TAS.
Ocena: 5/10 - za odcinek In Darkness Dwells...

RiDeR882

Postaram sie krotko i bez sarkazmu
1."Nie wiem dlaczego ale film jest zrobiony na fazie popularnosci najlepszej adaptacji jaką Jest "Mroczny Rycerz""
-widze ze byl maly reasearch:) a serio,sprawdz ktory film wszedl w obieg pierwszy.
2.PIerwszy ocinek "Have I Got a Story For You"(...)Jest nie dosc ze głupi i z totalnie nudną kreską..."
-kwestia gustu, wielbicieli estetyki typu szerokie bary i grozne miny jest mrowie tak jak opowiesci dla nich dedykowanych, sprobuj jednak dla odmiany-jesli nie szkoda ci czasu- spojrzec na temat z innej strony, na poczatek polecam 'batman engines'(luty/97 w Pol, znajdz go w szanujacym sie antykwariacie i zainwestuj, gora 5zl)
Stary, masz szanse sprobowac batmana ktory nie powstal w stanach i nie jest pomyslany na hit kasowy, wiem ze pewnie nikt cie na to nie przygotowal ale nie powiesz ze to gorsze niz parady rownosci albo papiez-niemiec?
:)

ocenił(a) film na 3
fun_lovin_konrad

Coz, do papieza to bym sie nie czepial bo świeta osoba. Ale szwab a ja szwabów niecierpie....A parda okropna rzecz w ktorej ma sie ochote wyzabijac:) wiec w tym wypadku film nie gorszy. Ale na Poziomie nowego Serialu o Spider-manie...tam tez kiepsko ze wszystkim...

RiDeR882

Rider ma racje. Kaszana na fali popularności. Wymysł producentów, żeby podbić nadejście Dark Knight i zarobić. Nic więcej. Niby 6 wielkich reżyserów, a każdy z odcinków gorszy niż jakikolwiek z serii TAS robiony właściwie przez ludzi anonimowych dla większości.