Jak na razie jestem po 3 częściach Batmana i ten mi się najbardziej podobał ale zobaczymy jeszcze jak kolejne części. Ogólnie Val Kilmer o wiele bardziej podoba mi się w roli Batmana od Michaela Keatona a Tommy Lee Jones w postaci Dwóch Twarz gra znakomicie.
Wszystko zrozumiem, nawet, że ten film podobał się dużo bardziej od dwóch poprzedników (no bo nie każdemu pasuje wizja Burtona), ale TLJ jak Dwie Twarze to profanacja i najgorzej przedstawiony przeciwnik Batmana ze wszystkich filmów, a także obraza dla każdego fana tej postaci. Twoja pozytywna opinia tego ciągle śmiejącego się idioty (aktora oczywiście uwielbiam, TLJ jest zajebisty) to jakieś nieporozumienie.
O Pardon ! "ale TLJ jak Dwie Twarze to profanacja i najgorzej przedstawiony przeciwnik Batmana ze wszystkich filmów, a także obraza dla każdego fana tej postaci. "
Jako fan Pameli Lilian Isley uważam, że miano najgorzej zagranej przeciwniczki Batmana zasługuje Trujący Bluszcz. Dwie Twarze w wykonaniu Tommy Lee Jonesa to postać Jokeropodobna. Bluszcz w wykonaniu Umy Thurman to postać KobietoKotopodobna - z tą różnicą że Selina w filmie Tima Burtona miała uraze do mężczyzn, a Pamela do całego gatunku ludzkiego.