PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 368 tys. ocen
7,6 10 1 368407
7,4 72 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Przez większą część filmu widziałam tylko... ciemność. Rozumiem, że film o człowieku nietoperzu musi mieć w sobie mrok,ale nie bez przesady.Czasem musiałam się zastanawiać co się dzieje na ekranie.A może reżyser chciał przez to uniknąć krwawych scen... Ogólnie czuję trochę rozczarowanie.O wiele bardziej podobały mi się starsze części Batmana.A tu?Przecież wiadomo było, że to Joker zabił rodziców Wayna,więc po co to znowu wałkować i wyjaśniać?efekty też super nie zachwycają,no może tylko ostatnie pół godziny filmu wciąga.
Mam nadzieję, że zwolennicy się na mnie nie obrażą, ale ogólnie film jest kiepski i .... ciemno go widzę.
Fuhrerin

ocenił(a) film na 9
igi48

pytanie podstawowe komp czy kino? aha i poraz tysieczny powtarzam rodzicow nie zabija joker tylko zwykly zlodziejaszek tak jest w komiksie !:P

ocenił(a) film na 7
Sammy_Jankis

No komp i to wersja nagrana w kinie...Czesem nawet jakieś ludziki przełażące było widać....

ocenił(a) film na 9
igi48

to prosze nie oceniaj tego filmu po kinowce ,ja zrobilem tak samo nie mogac sie doczekac do premiery lecz rowniez poszedlem do kina i film okazal sie nietylko o wieleeeee lepszy a takze o wiele dluzszy(w wersji na kompa obcieli z pol godzinki:P) i jest naprawde znakomity :)
p.s dobre filmy tylko w kinie!!

ocenił(a) film na 7
Sammy_Jankis

No cóż mam zrobić jeśli najbliższe kino jest oddalone o ok.35km?Spacerek chyba odpada...Po drugie jest to kino gdzie wyświetlają mało filmów.Cinema City jest w Toruniu, ale to jest aż 60 km od mojego miejsca zamieszkania!I weź tu miej człowieku dostęp do kultury, gdy mieszkasz na wsi?!?!?!

ocenił(a) film na 10
igi48

Nie pisz więc, że film jest "ciemny" skoro oglądałeś go na kompie, bo w kinie-zapewniam cię- wygląda dziesięć razy lepiej.
Współczuje ci, szczególnie, bo ja od kina ma 10 minut z buta.... ;)

ocenił(a) film na 9
krzychu_10

Trzeba bylo ciemne okulary zdjac.
Przykro, ze tak daleko do kina, ale ja bym chyba nie ogladal kinowek, nawet jezeli bym mial tego filmu nigdy nie obejrzec.

ocenił(a) film na 1
igi48

Ja też widzę ciemność w tym filmie, ale po przeczytaniu wszystkich postów, że film lepiej wypada w kinie i jest dłuższy od wersji na kompa - wstrzymuję się z negatywną oceną