Mnie się najbardziej podobało:
1. Jak Batman zaczaił się na kryminalistów (chyba dealerów narkotyków) i po kolei ich wszystkich unicestwiał. I jak jeden koleś w dłuższych włosach krzyknął "WHERE ARE YOU?!", a Batman znajdował się za jego plecami i tak cicho powiedział "HERE", a ten gostek "AAAAA" ;DD
2. Po tej scenie jeden odważny siedział z karabinem w samochodzie i powiedział sam do siebie "What the hell are you?". I po chwili: samochód rozwalony, gostek wisi w powietrzu, a Batman - "I'm Batman"
3. Jak Batman zdradził Rachel swoje imię: "It's not who i am underneath but what i do that defines me." ;DD
Tutaj nie ma nawet porównania. Dobrego basu nie można było usłyszeć ale nic na to się nie poradzi, szkoda bo muzyka Zimmera świetnie buduje klimat i napędza akcję.
Dokładnie. Ja nawet nie wiem jak ubrać w słowa to co czuję słuchając tych soundtracków. Po prostu są niesamowite. Budzą we mnie tyle emocji. Ja wiem, mogę się wydawać trochę dziwna, ale ja to naprawdę przeżywam.
To jest właśnie wspaniałe, tyle razy przesłuchałem wszystkie OST do całej trylogii i za każdym razem wciąż mam ciary i towarzyszą te same wspaniałe emocje. Zimmer to geniusz i moja czołówka jeżeli chodzi o kompozytorów.
Po prostu geniusz. Teraz mam straszny mętlik w głowie i ciężko jest złożyć jakieś zdanie. Za dużo emocji! Jego muzyka jest poruszająca. Słuchałam ich tyle razy a i tak ciągle je przeżywam.
Teraz to ciągle słucham z ostatniej części więc- Gotham's Reckoning i Why Do We Fall.
"Why Do We Fall?" to moim zdaniem najlepszy kawałek ze wszystkich części, ma w sobie bardzo silny ładunek emocjonalny. Na YT jest świetny odsłuch tej sceny z filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=p5no_ufMqb4&feature=plcp
Słucham tego codziennie, po kilka razy. Chyba można nazwać to już uzależnieniem?
Nie powinnaś :)
SPOILER
Do tego codziennie oglądam na YT walkę między Bane'm i Batkiem, to jest dopiero uzależnienie :)
Głos Bane'a rewelka, jeżeli chodzi o Batmana to w ostatniej części ciągle mu kibicowałem ( w poprzednich nie aż tak mocno ), przy TDKR towarzyszyły mi niesamowite emocje.
Daj spokój... Jak Bruce się wspinał po raz trzeci to aż miałam ochotę krzyczeć Deshi Basara :)
Ja krzyczałem ( nie na głos oczywiście :D ) Trzy razy byłem w kinie na ostatniej części i towarzyszyły mi te same emocje, szczególnie podczas wspinaczki.
Prawie cały film tak krzyczałam. Byłam dwa razy w kinie. No nie ma dnia żebym nie myślała o tym filmie. Jak już będę miała na DVD to prawdopodobnie będę znała wszystkie teksty na pamięć.
Zwykle kupuje filmy na DVD ale tutaj zrobię wyjątek i wybiorę wersję BD, myślę, że warto :)
Pewnie warto! Już się nie mogę doczekać.
W ogóle to miło mi się z tobą gadało :)
Ja pierwszy raz oglądałam Mrocznego Rycerza w TVN. Tak mnie wbił w fotel. Szczególnie - Uwaga - SPOILERY:
- Batman jest nadal Bruce'm Wayne'm,
- scena jak joker rozmawia z Mahonem ze "skazanego na śmierć" (nie wiem jak on się w rzeczywistości nazywa) zdejmuje maskę i mówi "Co Cię nie zabije, to cię udziwni"
- tekst : "Do you wanna know how I got these scars?"
- tekst: "Why so serious"
- Magiczna sztuczka jokera,
- jak joker puszcza ręke rachel i ona spada z budynku,
- i jak batman jechał motorem na jokera i joker krzyczał "hit me"
Genialne :> :D
Ja byłam na TDK w kinie. I właśnie jak była ta scena, w której pierwszy raz widzimy twarz Jokera, właśnie ten moment z "Co cię nie zabije, to cię udziwni" po prostu miałam dreszcze. Coś cudownego...
Taki film oglądaj tylko z napisami, najlepiej kupić na DVD ( koszt 10-15 zł ) i obejrzeć na TV w spokoju bez reklam. Lektor wg mnie w takich filmach to porażka i jeszcze to badziewne TVN'owskie tłumaczenie. Poza tym na ostatnią część tj. Mroczny Rycerz powstaje poczekasz ok. 4-5 lat zanim TVN będzie transmitował, najlepiej zawsze kupić na DVD i jest spokój, bez długiego czekania.
Dokładnie. Szczególnie, że teraz filmy na DVD wychodzą dosyć szybko i ceny też nie są aż tak wysokie jak były kiedyś.
Racja, oglądając wczoraj na tvn , dziwiłem się , no trochę dziwnym tłumaczeniem, a będąc w kinie na TDKR oglądało się świetnie , a tu dodatkowo reklamy :(
Tak, w kinie to co innego. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będą maratony z całą trylogią w kinach, na to właśnie czekam :)
Myślę, że skoro cała trylogia już była dostępna w kinach to albo w tym albo w 2013 będą już jakieś maratony. Znów przeżyć to wszystko na dużym ekranie będzie niesamowite.
Wydanie DVD i Blu-ray będzie 7 grudnia 2012 roku na świecie ale jeszcze nie wiadomo kiedy u nas. Ja mimo wszystko i tak będę czekał dłużej z nadzieją na wydania rozszerzone z wyciętymi scenami :)
Wyjdzie na pewno tylko dla zarobienia większej kasy najpierw w wersji z samymi filmami a kilka miechów później ze wszystkimi dodatkami, scenami itp.