Batman ja zwykle sexowny, dowcipny i nowoczesny... Mimo roku nakręcenia nie ma przejawów typowo 2005 roku... Klimat jest zachowany, bardzo miło się oglądało - niczym powrót do troszke zmodyfikowanej przeszłości. Na moje uznanie zasługuje pojazd ;) BATMOBILE - poprostu oszałamiający :) cięzko go porównywać z delikatnymi rysami auta naszego HERO z dawnych ekranizacji, ale czołg wyposarzony w takie możliwości to istne cacko, chwilami to chciało sie powiedzieć - kurde ja chce taki wóz !!! I ten motyw z wsuwaniem sie do przodu na siedzeniu - bomba!
Dobrym kolejnym motywem byl efekt środków halucynogennych z pięknych niebieskich kwiatuszków :) Strach czasami oblatywał :/
efekty specjalne nawet nawet, tylko brak rozeznania w walce, chodzi mi o to że w sume od czasu do czasu mialam ochote zapytac mojego faceta(ktory siedzial obok mnie w kinie): ktor teraz oberwał???
Ogólnie film bardzo mi sie podobał - jest oczywiście wiele nieścisłości, ale da się to wybaczyć :) Ja stawiam 9, z czystym sumieniem, bez zmuszania. Jeśli komus podoba się Batman jako ikona i nie czepia się zbytnio szczegułów to gorąco polecam!