PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 368 tys. ocen
7,6 10 1 368355
7,4 72 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Jak w tytule. Ja wole "Mrocznego Rycerza" ale do "Początku" też mam dużą sympatię.

użytkownik usunięty
Bondman

Początek jest świetny, ale jednak wolę "Mrocznego Rycerza" głównie za Jokera :)

Ja tak samo. Wolę rycerza i głównie przez Jokera

Bondman

Ja wolę początek, ale to chyba dlatego, ze jest mniej sensacyjny.

Mrs_Shooter

Początek jest bardzo dobry, ale Dark Knight to po prostu arcydzieło

użytkownik usunięty
Bondman

zdecydowanie rycerz, początek widziałam tylko raz i nie miałam ochoty na powrót do tego, co innego druga część:D

Bondman

Mroczny Rycerz!

ocenił(a) film na 7
Bondman

Mroczny Rycerz, dlatego, że jest więcej akcji, praktycznie zaczyna się ostrym wejściem, a potem wcale nie odpuszcza, można mieć za złe scenarzystom zakończenie, ale zdaje się że chcieli przekazać jakąś złotą myśl, co trochę zdemolowało akcję na początku. Film ma tyle scen które po prostu trzeba zobaczyć jeżeli ktoś lubi akcję, .... wprost niesamowite np. scena wejściowa, scena na parkingu, scena z wieżowcem no i mój osobista liderka scena pościgu podczas transportu oraz scena ze szpitala. Niestety poczułem zmęczenie +/- w połowie filmu kiedy to nagle akcja spowalnia a za widzem już ponad 1:20 czyli czas po którym w niektórych filmach są już napisy końcowe, i może to właśnie ze zmęczenia wynika brak zachwytu z końcówki która gdy się ją ogląda (solo), nie jest tak zła.

użytkownik usunięty
waldus_5

Ja minimalnie wolę Batman: początek za scenariusz

Ja wolę Batman:Początek, choć Mroczny Rycerz też jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9
Bondman

Mam wielki sentyment do "Batmana: Początek", ale obydwa filmy są świetne.
Jednakże BB ma to coś w sobie. Uwielbiam genezy bohaterów, a ta jest chyba jedną z najlepszych. Do tego świetna muzyka JNH i HZ xd A przede wszystkim Batman nie jest tu przyćmiony przez złoczyńców.

ocenił(a) film na 10
Bondman

Początek. Choć i TDK jest znakomity.

ocenił(a) film na 7
Bondman

Zdecydowanie The Dark Knight lepszy.

Bondman

mogliby urządzić kinowy maraton Batman Begins i Dark Knight swoją drogą.

ocenił(a) film na 9
Mrs_Shooter

The Dark Knight, choć przewaga nie jest duża.

ocenił(a) film na 9
Bondman

Ja obejrzałem 2 x początek i 2x mrocznego rycerza. Oba stanowią spójna całośc i dla mnie to arcydzieła.
Jedyne zastrzeżenia można mieć co do katie holmes jako laski batmana, a w drugiej czesci do zmiany aktorki tej postaci...

ocenił(a) film na 9
Movie_Crash_Man

batman początek rewelacyjny film,ale jednak mroczny rycerz dla mnie jest arcydziełem oglodałem go 12 razy i jeszcze mi się nie znudził czekam z nieciepliwością na The Dark Knight Rises.

ocenił(a) film na 8
mrPARADOKS

Oba Batmany Nolana podobają mi się bardziej niż te Burtona. O tworach Schumachera nie wspominam, bo to była jawny policzek dla Netoperka.

ocenił(a) film na 8
Saddam_filmweb

Ciekawe jak by wypadł Mroczny Rycerz bez Heath Ledger'a. Jak dla mnie oba filmy trzymają poziom... ale nie da się ukryć, że sceny z Ledger'a zapierają dech w piersiach.