Kiedyś kolega mówił, że na wersji DVD był dodatek pokazujący jak Bale nabierał masy do Batmana, po tym jak mu powiedzieli, że musi przypakować.
W pierwszej odsłonie podobno tak napakował, że jak go zobaczyli to mu powiedzieli....że musi wrócić i trochę zmniejszyć :D
Ktoś ma ten dodatek, fragment i może zrobić screenshota jak to on wyglądał gdy go odprawili i kazali się trochę "zmniejszyć" ?:)
Na profilu Nolana na FW jest kilka krótkometrażówek ( tytuły ), które znajdziesz na YT, być może coś Cię zainteresuje. W jednym z nich pamiętam jak Nolan mówił o tej sytuacji, Bale również.
Tutaj taką fotkę znalazłem http://3.bp.blogspot.com/-DiiG_7b1qP0/TZKgV0gvC3I/AAAAAAAAAFM/JRx56TVtcN8/s1600/ bale.jpg
Od nie przypakował (twój kolego jest w błędzie). On miał nabrać masy i przedobrzył, bo w pewnym momencie był po prostu gruby. Miał wielki bebech i gdy się z tego śmiano, ostro pracował na siłce, aby wyrzeźbić ciało i zbić masę. To dlatego w BB wygląda o wiele "potężniej" niż w TDK i TDKR.
O właśnie ! Bo myślałem, że tylko mnie się tak wydaje, że w następnych dwóch to się już zrobił taki...'przeciętny' z budowy w porównaniu z BB.
Ale to specjalnie jest 'cieńszy' w następnych dwóch czy po prostu....tak wyszło ?
Tak wyszło. Zarówno przed TDK jak i przed TDKR grał rolę, do których sporo schudł i nie zdążył odzyskać wagi.
Z tego co gdzieś zauważyłem, to w TDKR Bale był najbardziej "przymasowany" jeśli chodzi o sylwetkę. Wyglądał najlepiej. Oczywiście pomijam American Psycho, bo chodzi o filmy Nolana.
W sieci czytałem informacje, że zarówno w BB jak i w TDK Bale ważył 86 kg (oczywista bzdura). Ale wystarczy obejrzeć filmy aby zobaczyć różnicę. Bale tak 'przymasował' do pierwszego filmu, że miał kilka podbródków a w TDKR wygląda równie szczupło co i w TDK (ma lepszą rzeźbę, ale słabszą masę niż w pierwszej części). Jak wyjdzie jakaś dobra wersja filmu to zrobię screeny z porównaniem z obu części.