PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 368 tys. ocen
7,6 10 1 368355
7,4 72 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Dlaczego ta część jest nasłabiej oceniana z całej trylogii, zawsze się mówi że 1 część najlepsze
itd. Moim zdaniem była równie udana co 2 i 3. Ogólnie cała trylogia jest dobra.

ocenił(a) film na 7
Mateo_SF

Jak dla mnie to za fenomenem trylogii Mrocznego Rycerza stoją przede wszystkim czarne charaktery i to jak zarysowują oni trzymającą w napięciu fabułę. Batman Początek skupia się o wiele bardziej na postaci Batmana i jest dobrym wprowadzeniem, ale tylko DOBRYM. Przerwa i wstanie po herbatę wydaje się co najmniej naturalna, w przypadku dwójki - byłaby to czysta herezja, nawet oglądając film po raz n-ty.

ocenił(a) film na 10
wiewr

No właśnie mnie całe życie bolało spinanie się na Vilianach batmana niż na samym herosi a jest naprawdę "głeboki" mi wisi czy walczy z Jokerem, Banem czy innym antychrystem :D, dla mnie jest bardzo ważny. Dlaczego film ma tytuł Mroczny Rycerz, niech zrobią tytuł Joker i tyle skoro to film o nim, Ledger stworzył świetną postac ale to film o Batmanie do cholery.

ocenił(a) film na 7
Mateo_SF

To jak dobry jest bohater jest odzwierciedleniem tego jak złe jest jego nemesis i bez wyrazistego czarnego charakteru, nie da się docenić bohatera, niezależnie od tego którego z nich bardziej podziwiasz ;) Jedynka pokazuje kształtowanie charakteru Bruce'a i jego postaci, jest wstępem i uzupełnieniem tego co naprawdę miało się wydarzyć i ma go tylko przygotowywać do prawdziwych wyzwań - potyczki z Jokerem i Banem i prawdziwego upodlenia i bezinteresownej pomocy, kiedy musi się kryć jak przestępca (co zresztą spotyka go od początku "kariery" w Gotham). Wiadomo, każdy ma prawo do własnego zdania, ale zapytałeś dlaczego jedynka uważana jest za gorszą od pozostałych części, a że akurat mam taką opinię to się udzieliłam :P

ocenił(a) film na 10
wiewr

Spoko spoko o to pzecież chodziło. Lubię Jokera i tych wszystkich jego przeciwników, ale nie lubię pokazania tego jakby Batman był najmniej ważny z tego wszystkiego. Bardzo fajnie pokazano ich relacje na końcu gry Arkham City, jak nie grałeś to polecam.

ocenił(a) film na 7
Mateo_SF

Gra już na mnie czeka, ale że jestem trophy hunterem to mi zawsze dłużej zajmuje skończenie gry, więc wolno idzie kolejka :( A myślę, że saga wciąż skupia się na Batmanie i każdy kto uważnie oglądał trylogię raczej to widzi, ze chodzi o jego starcie zarówno z wrogami jak i z własnymi słabościami.