PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369250
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Ciekawe połączenie Lamborgini Countach z Hummerem, moim zdaniem zamało batmanowy ten wozik, ale jeśli kogoś interesuje coś więcej na temat tego tworu na kołach, ciekawy artykół znalazłam pod tym adresem :
http://www.cnn.com/2005/AUTOS/funonwheels/06/24/batmobile/ [www.cnn.com/2005/AUTOS/ ...]

napisano tam np. "When production designer Nathan Crowley was trying to conceive the car's look, he went to a hobby shop and bought 1:12 scale models of a Lamborghini Countach and a Hummer.Crowley cut those two models apart and combined them, dropping in the cockpit from a model of a P-38 Lightning."
Dla nie znających angielskiego powiem że kupiono po prostu model Hummera i Lamborgini countach po czym połączono oba dodano kokpit myśliwca P-38 Lightning (taki dziwny z dwoma kadłubami i kabiną na środku między nimi) i wyszło im takie "cóś" co się z resztą nikomu nie podobalo, ale ponieważ to ma być Batman "POCZĄTEK" zostawiono takie autko twierdząc że przecież Batman nie urodził się od razu Batmanem i od czegoś musiał rozpocząć, a raczej nie zbudowal od stszału takiej bryki jaką Keaton jeździł... no i mamy to takie.. jeździdełko. Do filmu urzyto podobno (na CNN czytałam-link wyżej) 8 aut z których kilka jest naprawdę szybkich, pod tym adresem można obejżeć krutki filmik z planu i batmobil w akcji :
http://www.aintitcool.com/downloads/batmobile.mov [www.aintitcool.com/down ...]
ciekawy...
(podobno - nie wiem na ile to jest prawdą jeden z nich ma wystąpić w lipcu tego roku na wyścigach NASCAR!!! muszę to zobaczyć... to będzie najpaskudniejszy wóz w historii tego wyścigu hihihi)
Pozdrawiam wszystkich bez względu na wiek płeć i upodobania sexualne!!!
Vereena

vereena_2

ups! sorry za byki, ale zmęczona jestem i w ogóle, więc przymknijcie oczka i czytajcie bez krytycyzmu we wzroku.:)
pozdrawiam jak wyżej (ale z uwzględnieniemmojego kota!)
Vereena

vereena_2

ups! sorry za byki, ale zmęczona jestem i w ogóle, więc przymknijcie oczka i czytajcie bez krytycyzmu we wzroku.:)
pozdrawiam jak wyżej (ale z uwzględnieniem mojego kota!)
Vereena