PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

gdzie tu ten mroczny klimat, gdzie ta gra aktorska (wogóle nie byli w stanie wykorzystac mozliwosci Freemana i Oldmana a co najgorsze Bale'a)?? Gdzie jest logika? Swietny początek? Wolne żarty. Raczej parodia. Podchodzi mi to pierwsze 50 minut pod jakies kolejne czesci matrixa albo gwiezdnych wojen tu szkolenie w gorach na superwojownika a wy mowicie ze ta czesc jest realna i inna niz wszystkie. smiech na sali. jedyny plus tego filmu to chyba michael caine który nie wiem czemu zgodzil sie zagrac w tej komercyjnej papce która ma stwarzac pozory. jest to glupi film akcji nie wart wydanych na niego pieniedzy. a nolan juz w moich oczach skonczony... po dobrym memento sredniej bezsennosci nadszedl czas na dennego batmana. moze z 10 minut filmu bylem zaciekawiony... w sumie to juz cos, bodajze 1/13. pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
ludi20

"nolan juz w moich oczach skonczony" buehehehehe uwazaj bo jak sie dowie ,ze wódz tak sadzi to może ze wstydu juz nie bedzie nic krecil:P
aha i co jest nierealnego w szkoleniu w gorach? a jak nie widziales klimatu to masz chyba komercyjna papke zamiast mozgu:P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Sammy_Jankis

aha!
racja, nolan niech da sobie spokój z kinem

ocenił(a) film na 9
galopujacy_jelen

wez turlaj dropsa kasztanie a spokoj to ty sobie daj z ogladanieem jego fimow bo nie jestes ich godzien maliniaku:P

ocenił(a) film na 9
galopujacy_jelen

wez turlaj dropsa kasztanie a spokoj to ty sobie daj z ogladaniem jego filmow bo nie jestes ich godzien maliniaku:P

Sammy_Jankis

hehe widzę, że aż powtórzyłeś z wrażenia co mi chciałeś napisać buhehehe

twoja wypowiedź z innego tematu : to wez wrzuc se tabsa i posluchaj tekno wtedy sie chyba nie nudzisz:P

widać jaki z ciebie prostak

ty se daj spokój z wypowiedziami na forach

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Sammy_Jankis

pewnie że dla ciebie prostakiem jestem w końcu oprócz filmów z hollywood nie ma dla ciebie, a ja je zauważam prostak ze mnie że hoho

piszesz : wiez moze
ej koleś ja nie wiem o co ci chodzi, szukałem nawet w słowniku, i wiesz co? nic takiego nie znalazłem, musisz być niezwykle wszechstronnym koleś skoro wyrazami operujesz pozasłownikowymi

a tak szczerze powiedziawszy większego idioty na filmwebie nie spotkałem

ocenił(a) film na 9
galopujacy_jelen

to ,ze ogladasz inne filmy niz z hollywood to nie znaczy ,ze masz pojecie o filmie a poza tym co do malutenkiej pomylki do ,ktorej tak skrupulatnie sie uczepiles to wyjasniam niedowrozwoju nie "wiez" tylko "więc" strasznie ciezko bylo sie domyslic mozg to prawie ci wyparowal kontemplujac nad tym co napisalem .Ciekawe co oznacza slowo "gwizda" moze poszukasz w swoim boskim slowniczku i mi zdefiniujesz a przy okazji zobacz takze co oznacza slowo klimat bo ciagle nie masz pojecia o czym dyskutujesz,"a tak szczerze powiedziawszy większego idioty na filmwebie nie spotkałem" hmmm wiesz co cos mi mowi ,ze ciebie pod wzgledem idiotyzmu moze przebic tylko Żandarm:P jestescie w tej samej grupie ,ktora na czarne mowi biale a na biale czarne tak zeby byc fajnym i kontrowersyjnym,niestety jestescie smieszni i nic wiecej.

ocenił(a) film na 6
ludi20

Mam propozycje. Brak mrocznego klimatu? Przykład proszę. Gwiazdy niewykorzystane? Gdzie? Jak? Kiedy? Nie ma logiki? Podaj przykład do cholery. Przepraszam bardzo a czemu szkolenie nie jest realne? Nie zauważyłem bullet time'u, skoków na 8 metrów itp. Ale przecież dla ciebie widać nawet Reality TV nie będzie dość realne

Mr__Pink

jak chcesz być tak uparty to choćby przykład zaaktakowania miasta gdzie ten twój realizm

albo czasu wielkiego kryzysu ukazane w wiadomo jakich okolicznościach

można by wiele wymieniać

jedyną wykorzystaną gwizdą jest caine, to jedyny dobry element w tym filmie

ludi20

Niech ci, którym się nie podoba oglądają sobie film "Batman i Robin", na pewno ten jest bardziej w ich guście:-)

ocenił(a) film na 6
ludi20

zatrucie miasta nierealne??? A co jest nierealnego w rozpylaniu gazów bojowych??? Al Kaida jakoś umie i to nie na filmie w reżyserii Olivera Stone'a. Przykład (gówno warty zresztą) podany został tylko do realizmu. Reszta zarzutów dalej została nieudowodniona. Sprawa nadal będzie leżeć w ARCHIWUM X. Próbuj, próbuj kasztanowcu.... Może do 2010 podasz chociaż jeden sensowny argument

Mr__Pink

nierealne sceny?? przeciez to jest film na podstawie komiksu... :| a w takich filmach mało co jest realne...juz sama postać, bajery jakimi dysponuje, wrogowie itd sa mało realni- dlatego czepianie sie takie czegos jest mało trafione...jak ktoś chce na takie rzeczy zwracać uwage, niech sobie ogladnie film z innego gatunku :| chociaz i tak "Batman Poczatek", zostal opowiedziany najpowazniej i najbardziej realistycznie ze wszystkich... niespojnosci z poprzednimi Batmanami?? Nolan od poczatku chcial zrobic film, ktory z tamtymi Batmanami nie bedzie mial nic wspolnego- i to mu sie udalo...dlatego bezsensowne jest jakies lączenie tamtych starych Batmanow, z tym nowym- bo to inna bajka :] gra aktorska zla?? jak dla mnie wysmienita...bo wszyscy zagrali na jednym wysokim poziomie- a nie tak jak np. w Batmanie Burtona- wszysycy byli tłem dla Nicholsona i postaci Jokera, jaka stworzyl...nawet sam Keaton w roli Batmana...w tej czesci ewidentnie widac, kto jest glownym bohaterem...Bale jest bez watpeinia najlepszym Batmanem. Bruce Wayne i Batman w jego wykonaniu- to dwie calkiem inne osoby- a nie tak jak w poprzednich czesciach...
ale co tu duzo gadać, jak ludzie nie potrafia rozroznic gatunkowo filmow i oczekuja po Batmanie, filmu typu "Lista Schindlera", lub dopatruja sie na wszelka cene jakis bzdurnych bledow i niedorzecznosci....

error

no nie wiem moja wypowiedź właśnie była przeciwko chwaleniu tego filmu za realizm

ocenił(a) film na 9
Mr__Pink

mnie żadko kiedy podoba się jakiś film i jeśli nie mam dobrych przykładów, żeby objechać taki film, to poprostu się nie odzywam (ew piszę, że film/gra aktorska mi się nie podoba i już), ale w przypadku tego filmu naprawdę ciężko do czegokolwiek się przyczepić i jestem pełen podziw dla ogromu wyobraźni jaką ludzie (parapety) posiadają

P.S.
czekam na listę zarzutów pod adresem filmu, ale chyba się nie doczekam tych PRZYKŁADÓW