PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 368 tys. ocen
7,6 10 1 368407
7,4 72 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

słuchajcie obejrzałem Batmana po raz drugi właśnie i podobał mi sie jeszcze bardziej niż za 1 razem. Odkryłem że to najlepiej zrobiony film tego roku jeśli chodzi o ozrywkowe kino. Miałem pare wątpliwości co do logiki niektórych scen ale tera już wszystko jest dla mnie jasne. Nie moge siedoczekać wersji dvd i jestem pewien że film bedzie mi sie podobał nie mniej niż obecnie. A najbardziej żałuje że tyle trza bedzie czekać na 2 część i pojawienie sie Jockera. Christian Bale rządzi jako nowy Batman. Nie wiecie kto ma grać Jockera w 2 części???? pozdro

ocenił(a) film na 10
seraphin85_2

Mi też film się bardzo podobał i uważam że to najlepszy film o Batmanie a to że akcja dzieje się w teraźniejszości tylko nadaje filmowi świeżości, te sceny walk trochę chaotyczne ale to nie Matrix. Wydania Dvd można się spodziewać jeszcze w tym roku bo w USA wydanie Dvd jest 18 października, a co do drugiej części filmu i Jockera to wiadomo że w tej roli napewno nie wystąpi Jack Nicholson.

ocenił(a) film na 9
f5k1spm_2

ciekawe kto mógłby zagrać Jockera, bo ten w wykonaniu nikolsona jest już kultowy ale troche przerysowany jak dla mnie. Jak sie patrzy na 1 Batmana to jakb sie było w chorym świecie jakimś No ale to charakteryzuje Burtona!!! Pozdrawiam Cie jako fana. Ale chce wiedzieć jak oceniasz film na przestrzeni filmów tego roku???

ocenił(a) film na 10
seraphin85_2

Jokera zagra albo Mark Hammil(sic!) albo Sean Penn...

seraphin85_2

Mi się film bardzo podobał, aktorzy są super. Ale, jeśli chodzi o dotychczas obejrzane przeze mnie w tym roku filmy, to na pierwszym miejscu jest "Zemsta Sithów", "Batman - Początek" jest na drugim. Ale mam fizia na punkcie GW, więc to nic dziwnego. Na ZS czekałam z wielką niecierpliwością i się nie zawiodłam.
Jeśli chodzi o nowego Jokera, to Mark Hamill byłby idealnym kandydatem. Mam nadzieję, że jego wybiorą do tej roli.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Veda12

popieram co do Marka Hamila, ale nie sądzisz że Batman jest lepiej zrobionym filmem jeśli chodzi o spójność, reżyserie i gre aktorską. Ale u mnie zemsta sithów na 2 miejscu i też jestem zapalonym fanem star warsów!!! Pozdrawiam Cie!!!!

ocenił(a) film na 10
seraphin85_2

moim zdaniem dobrym nowym Jockerem byłby Michael Ironside

predator895

Michael w ogóle jest stworzony do grania czarnych charakterów, ale ja i tak bym wolała, żeby Hamill zagrał Jokera.
Pozdrawiam

seraphin85_2

"Batman" jest lepiej zrobionym filmem, ale nic nie zmieni faktu, że mam fizia na punkcie SW i zawsze odrobinkę wyżej będą u mnie GW, nic na to nie mogę poradzić. Gra, reżyseria były dużo lepsze w "Batmanie - Początku", ale SW to SW:-)
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Veda12

czyli przyznajesz że batman to lepszy film ale Ty wolisz Gwiezdne Wojny. ok. :)

Batmanik zadzi i tyz czekam na DVD

A nowa saga SW to nie SW :)

Niput

"żądzi"?
Dla mnie nowa saga to takie same GW jak stara. Inne czasy, inni aktorzy, inne efekty, ale wszystkie filmy tworzą jedną długą historię.

Tak, to, że film jest lepszy nie znaczy, że trzeba go bardziej lubić. Na przykład "Ojciec chrzestny" jest genialny, ale ja wolę wiele innych filmów. To nic nadzwyczajnego.

ocenił(a) film na 9
Veda12

chyba Cie rozumiem. Troche podobnie ma mój tato :-))) Też ulubiony jego film to Star warsy (nie ważne która część) bo ma taki sentyment. Też kiedyś tak miałem. Wogóle przyznam sie że lube kiedy dziewczyna jest fanką Sar wars!!! Do tej pory poznałem takie może 2... Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!