Myślicie że wersja rozszerzona będzie w stanie naprawić chociaż część z wad filmu i czy może zmienić ona w jakimś stopniu negatywne opinie krytyków/publiczności na jego temat?
Nie ma tam co poprawiać. Poprostu inaczej jest zgrany niż inne filmy. Moim zdaniem to przez to szybkie tempo i wstawki ze snami ludziom się nie podoba. Ja jestem pozytywnie zaskoczony. Na samym początku jak te nietoperze wyciągają małego Brucea ze studni to tak się zryłem ale raptem tekst, że to sen i już mi się spodobał :). Później to samo jak batman chciał kupić krypton i znów pozytywna niespodzianka :). Naprawdę to tępo i zwroty akcji to moim zdaniem pozytywna zmiana w porównaniu z innymi filmami. Ludzie piszą, że jakieś sceny powycinane itd. ale moim zdaniem wszystko jest jak trzeba i na swoim miejscu. Nazwał bym to nowatorską reżyserką.
ta scena na pustyni to po prostu jeden z nieskończonej ilości światów DC. Flash po prostu pojawił się nie w tym momencie co trzeba.
a filmów będzie całkiem sporo. Flash, Cyborg. Wonder Woamn, Aquaman, dwie części JL, jeden cały film poświęcony Batmanowi, niedługo Suicide Squad, cieszę się że to wszystko wreszcie ruszyło i nie jestem już skazany na Marvele też do ich filmów nic nie mam ale wolę mroczniejsze DC ;] Są jeszcze seriale ale próbowałem to oglądać ale chyba wszystkie są wątpliwej jakości.
Dokładnie. Wstawka z ojcem Supermana też fajna. Jak pokazali Aqua, Flasha i Cyborga to też mi się spodobało. Strasznie dużo rzeczy pokazali z uniwersum. Może niska ocena spowodowana jest też pegi 13. Dzieciaki liczyli na klimat Lokiego i Spidermana nie wiem. Jeden z moich znajomych pisze, że mu się nie podobał bo to jak 3 filmy w jednym a moim zdaniem to właśnie fajnie cały czas akcja 2,5 h dobrej rozrywki. Dla niektórych to chyba naprawdę za dużo i za szybko się wszystko działo. Sorry za pisownie.