PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129776
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Po pierwszym obejrzeniu byłam zła i zniesmaczona. Film w ogóle do mnie nie trafił i jakoś klimat filmu przeszkadzał mi w odbiorze. Po czym wróciłam do niego po jakimś czasie....i tak...widziałam już z 5 razy i za każdym kolejnym podoba mi się jeszcze bardziej:))

ocenił(a) film na 5
evolishek_2

a mogę wiedzieć co ci się w nim podoba ?:) Bo mnie zupełnie nic... Jedynie SuperMan jest jako tako, ale reszta to w ogóle nic

ocenił(a) film na 7
Mauna_Kea

Batman przecież jest genialny, tak samo Wonder Woman

ocenił(a) film na 7
evolishek_2

Mnie już za pierwszym razem przypadł do gustu. Po prostu od razu nastawiłem się na efektowny film akcji, a nie ekranizację komiksów z sensowną dramaturgią czy głęboką fabułą. Zazwyczaj to, co w książkach (lub komiksach) jest esencją, głównym wątkiem, to w firmie SF staje się tylko tłem dla bijatyk, strzelanin, różnorakich efektów i wartkiej akcji. No cóż, takie jest obecne kino dla dzieciaków i młodzieży, dobre (w sensie bardziej wartościowe) filmy skończyły się w erze filmów takich jak "Back to the future", "Goonies" czy "E.T."

ocenił(a) film na 7
OmniModo

To nie jest film akcji

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

No jasne, przecież to film biograficzny :)

ocenił(a) film na 7
OmniModo

To jest film superhero, ewentualnie sci-fi

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Sci-Fi to na pewno, ale też jest filmem akcji , w końcu dużo w niej efektownych starć, pojedynków, strzelanin, wybuchów, ogólnie rozwałek. No, ale faktycznie "superhero move" stał się już osobnym gatunkiem i bardziej pasuje to określenie niż "SF-akcji" Jednakże portal Filmweb identyfikuje takie filmy z superbohaterami w kategorii "akcja" (https://www.filmweb.pl/ranking/film/Akcja/28)

ocenił(a) film na 7
OmniModo

Film akcji to pew pew , polcjanci i wiu wiu samochodami

ocenił(a) film na 7
evolishek_2

Co najbardziej się podoba?