Po pierwszym obejrzeniu byłam zła i zniesmaczona. Film w ogóle do mnie nie trafił i jakoś klimat filmu przeszkadzał mi w odbiorze. Po czym wróciłam do niego po jakimś czasie....i tak...widziałam już z 5 razy i za każdym kolejnym podoba mi się jeszcze bardziej:))
a mogę wiedzieć co ci się w nim podoba ?:) Bo mnie zupełnie nic... Jedynie SuperMan jest jako tako, ale reszta to w ogóle nic
Mnie już za pierwszym razem przypadł do gustu. Po prostu od razu nastawiłem się na efektowny film akcji, a nie ekranizację komiksów z sensowną dramaturgią czy głęboką fabułą. Zazwyczaj to, co w książkach (lub komiksach) jest esencją, głównym wątkiem, to w firmie SF staje się tylko tłem dla bijatyk, strzelanin, różnorakich efektów i wartkiej akcji. No cóż, takie jest obecne kino dla dzieciaków i młodzieży, dobre (w sensie bardziej wartościowe) filmy skończyły się w erze filmów takich jak "Back to the future", "Goonies" czy "E.T."
Sci-Fi to na pewno, ale też jest filmem akcji , w końcu dużo w niej efektownych starć, pojedynków, strzelanin, wybuchów, ogólnie rozwałek. No, ale faktycznie "superhero move" stał się już osobnym gatunkiem i bardziej pasuje to określenie niż "SF-akcji" Jednakże portal Filmweb identyfikuje takie filmy z superbohaterami w kategorii "akcja" (https://www.filmweb.pl/ranking/film/Akcja/28)