PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129776
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Mam nadzieję że mnie mile zaskoczy bo jakoś strasznie jestem zawiedziona, że Batmana gra Ben Affleck. Już bym wolała chyba Rayana Goslinga albo Jensena Acklesa. Affleck jakoś mi nie pasuje do tej roli. A może jestem bezpodstawnie uprzedzona, sama już nie wiem.

Dona121

Ben Affleck-człowiek który grał w słabych filmach a później zagrał w ZaginioniejDziewczynir,odzyskał honor złotej maliny(wprowadzono nową kategorię) i został Batmanem

ocenił(a) film na 5
LordVader345

Oglądałam Zaginioną Dziewczynę, Affleck dał tam popis swoich umiejętności aktorskich. Nie chodziło mi o to, że jest złym aktorem czy coś, po prostu jego twarz jakoś nie pasuje mi do Batmana.

ocenił(a) film na 6
Dona121

Affleck pasuje jak ulał. Z twarzy wygląda zupełnie, ZUPEŁNIE jak Bruce Wayne [ http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/14825/Screen%20shot%202014-01 -12%20at%2010.45.19%20PM.png ].

Blond-włosy Gosling to zdecydowanie materiał na Hala Jordana, zaś Jensen Ackles to tylko aktor serialowy, bez większego doświadczenia w superprodukcjach kinowych.

ocenił(a) film na 3
ash_williams85

Dokładnie i ten wkur... ny wyraz twarzy!

ash_williams85

Ackles mógłby zagrać czerwonego kaptura któremu podkładał głos w animacji.

ocenił(a) film na 8
Dona121

nie czytało się komiksów co? eh ta ignorancja dziecko poraża...

ocenił(a) film na 5
tyskacz87

wyglądać może sobie podobnie, chodzi mi o udźwignięcie tak ważnej roli...

ocenił(a) film na 7
Dona121

Hej. Polecam obejrzeć jeszcze OPERACJA ARGO i MIASTO ZŁODZIEI. O dziwo jak na drętwego Afflecka tam taż zagrał bardzo dobrze. Poza tym całkiem z niego dobry reżyser do tych dwóch co wymieniłem powyżej jeszcze zrobił GDZIE JESTEŚ AMANDO? oraz napisał scenariusz do BUNTOWNIK Z WYBORU moim zdaniem Oskary zasłużone. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
LordVader345

Slabych filmach? Ogladnij sobie W Pogoni Za Amy. Genialny film i swietna rola Afflecka (jak dla mnie to chyba jego najlepsza)

Arto0X

To jest wyjątek....

ocenił(a) film na 6
LordVader345

Akurat Affleck gral w kilku filmach Kevina Smitha, a wiekszosc z nich jest conajmniej dobra (choc moze niekoniecznie Affleck byl w nich tak dobry jak w Pogoni Za Amy, no, ale Twoj post odnosil sie do slabych filmow, a nie jego gry aktorskiej)

Dona121

Gosling w roli Batka... To już chyba wolę te drewno Afflecka. Ha! Może jeszcze Lexa niech zagra ta wywłoka od komedii familijnych J. Eisenberg, co? A nie... On naprawdę gra Luthora. Obsada tego filmu poza Ironsem to taka jakby flegmowa fuma w twarz fanów uniwersum. Dobierał ich chyba ślepy szympans z wodogłowiem. Nie wróżę sukcesu dla tego filmu, a po premierze będzie miał oceny max 6, nawet na filmwebie, gdzie kunszt filmowy jest oceniany poprzez ilość efektów specjalnych i popiep*zonych wątków, żeby zrobić z widza debila. Mam nadzieję, że te ścierwo obsadowe będzie chociaż zgodne z komiksem, ale znając życie znowu będzie to disneyowska opowieść o przyjaźni i miłości a'la MoS.

ocenił(a) film na 8
Darkonix12

Affleck jest idealny jako Bruce Wayne.w koncu zobaczymy duzego batmana typowo z komiksow

ocenił(a) film na 5
batman270319996

W jakim sensie Affleck jest duży przecież jego mięśnie to jakiś żart.

Norbert994

Oj coś mi mówi, że odezwał się suchoklates...

ocenił(a) film na 5
TheBlur

To się cholerny jasnowidz odezwał.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
tyskacz87

To może mi ją zamknij

ocenił(a) film na 8
Norbert994

chętnie i ci wpi... za te pisanie bzdur

ocenił(a) film na 5
tyskacz87

Jakiś ułomny jesteś człowieku czy jak. Płacz sobie gdzie indziej bo nie jestem zainteresowany bzdurami kolejnego cholernego frustrata internetowego.

ocenił(a) film na 8
Norbert994

chyba ty ułomny ;) sadząc po wpisach :) narka frajerze :)

ocenił(a) film na 9
Norbert994

To może ja odpowiem... Otóż Batman w komiksach to był kawał chłopa i praktycznie na każdego (zwykłego człowieka) patrzył z góry. Sprawdź sobie wzrost Afflecka i porównaj z poprzednimi odtwórcami roli Batmana, a stwierdzisz, że tak jak Batman jest kawał chłopa, tak i Ben Affleck jest kawał chłopa :D Wcale nie jest też mniej umięśniony niż jego poprzednicy i w dodatku nie ma takiej szczupłej buzi jak Bale czy proponowany powyżej Gosling. Podsumowując, Ben Affleck fizycznie pasuje do tej roli najbardziej ze wszystkich dotychczasowych jej odtwórców.

ocenił(a) film na 5
Buka_8

Co do wzrostu to się zgodzę napewno a jesli chodzi o budowę to może nie widziałem jakiś aktualnych zdjęć.

ocenił(a) film na 7
Buka_8

Zgadzam się ale ja bym jeszcze widział w roli batmana GERARDA BUTLERA.

ocenił(a) film na 9
simonetti

Ten aktor zawsze będzie mi się dobrze kojarzył dzięki 300. Ktokolwiek jednak nie gra Batmana, mam nadzieję, że produkcja Snydera będzie co najmniej równie brutalna i mroczna co kreskówki, które oglądałem końcem zeszłego stulecia, a sam człowiek nietoperz, chłodny i poważny, a jednocześnie nie tak bezbarwny jak ten z ostatnich produkcji Nolana (z całym szacunkiem dla Christiana Bale'a;)

batman270319996

Jestem po seansie,, i powiem tak Affleck wypada świetnie w roli Bruca W. , jest solidnie przypakowany, tylko reżyser zepsuł postać batmana, ale nie będę dawał spoilerów...

ocenił(a) film na 5
Dona121

Affleck to słaby aktor do tego bez cienia charyzmy. Nie mam pojęcia kto wpadł na tak głupi pomysł by grał Batmana.

ocenił(a) film na 8
Norbert994

twój stary

ocenił(a) film na 7
Norbert994

W OPERACJA ARGO zagrał przyzwoicie.

ocenił(a) film na 4
Norbert994

Ten co wymyślił wzory skróconego mnożenia, muzykę disco polo, Justina Biebera i hipsterów.

Dona121

Pan Affleck dysponuje nazbyt pulchnym, nieco obwisłym podbródkiem, wywołanym zapewne jakąś wrodzoną wadą kośćca twarzy, przez co nie wygląda jak superbohater. Być może to lekkie cofnięcie brody, szczęki oraz kości policzkowych, czyli niejako całej twarzy. Przypomina Pana Janusza Piechocińskiego.
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 9
szambelan

?
Przecież on ma właśnie masywny podbródek -przez co jego głowa wydaje się za duża/długa. Ale w masce Batmana wygląda chyba włąśnie dzięki temu bardzo dobrze, więc nie zgodzę się że nie ma "twarzy superbohatera".

Rozgdz

Pan Batman miał żuchwę kwadratową, Pan Affleck pucułowatą zaś, choć masywną, proszę Pana. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 9
szambelan

Idąc tym tokiem rozumowania to Hugh Jackman nigdy nie powinien dostać roli Wolverine'a bo jest do niego absolutnie nie podobny. A Afleck jednak trochę jest do Wayna, na pewno bardziej niż poprzedni odtwórcy.

ocenił(a) film na 9
szambelan

Akurat szczęka Batmana to zależała od rysownika.
Pucołowato to Affleck wyglądał trochę u Kimmela, ale pokazanych scenach to na pewno pucołowato nie wygląda :p
Również pozdrawiam serdecznie :)

Rozgdz

Ja zarzut czynię głównie do podbródka Pana Afflecka, proszę Szanownych Panów. Szczeka i żuchwa są w porządku. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 9
szambelan

Pzyjrzałem się owemu podbródkowi i już wiem o co Ci chodzi:P Ale słowo "pucołowaty" chyba tu nie pasuje i wprowadza w błąd. Pozdrawiam.

szambelan

W takim razie ja widziałbym w roli Batmana Pana, który się nazywa Ronn Moss :) On posiada prawdziwą, wręcz amerykańską facjatę :)

Zlota_Generacja

Niestety Pan Moss zbliża się już do granicy emerytalnej. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 7
szambelan

Proszę pana, on gra Bruce'a Wayne'a i wygląda identycznie jak jego komiksowy pierwowzór. To jest chyba najważniejsze.

Kadex

Doskonale fakt ów przyjmuję, proszę Szanownego Pana. Niemniej delikatnie suponuję, iż przesadnie zaokrąglony podbródek może Panu Affleckowi nadawać groteskowej aury. Jak na superbohatera nawet. Maska winna jednak ukryć ten niedostatek. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 7
Dona121

EE tam Batman, aktora do roli Lexa to chyba mocno po znajomości wybrali :F

Dona121

Powinien zagrac Bale

MatiNalbor

NIE, nie powinien. Bale to zupełnie inny Batman, nie pasujący do wizji Snydera. Całe szczęście.

MatiNalbor

Tak jak przedmówca odpisał - NIE POWINIEN. Batman Nolana to wypierdek w porównaniu z oryginałem tak jak i Wayne Nolana to gamoń i pierdoła.

ocenił(a) film na 7
Dona121

jak ktoś jest ciekawy to zrobiłem filmik który przedstawia filmowe wcielenia batmana od 1966 roku do 2016
http://www.youtube.com/watch?v=1hsdTVMBum4

ocenił(a) film na 6
mrPARADOKS

A mnie Ben Afflec pasuje do roli Bruce'a Wayne'a. W spolierach widać w nim mrok, oraz coś z milionera. Wygląda też ciekawie w kostiumie Batmana. Nie mogę się doczekać tego filmu, ponieważ niedawno powróciła fascynacja Batmanem, która została zachwiana przez Nolana. Bale nie pasował mi do roli Wayne'a i nie znosiłam go. 3 część obejrzałam ze względu, że ciekawiło mnie co stanie się z Mrocznym Rycerzem.

ocenił(a) film na 6
mrPARADOKS

Dlaczego będzie to Twoje ostanie video?

ocenił(a) film na 7
ash_williams85

ponieważ brak czasu mała oglądalność ale może jeszcze jak mi się uda zrobię wideorecenzje filmu batman v superman oraz suicide squad

Dona121

Może mi ktoś wytłumaczyć czemu Batman ma popisany kostium? Rozumiem, że ten film nie ma zupełnie związku z poprzednimi, więc czy to się dzieje jakoś od pewnego momentu z komiksów (Joker itp..) czy może tam początek też będzie pokazany?