PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Mam nadzieję że mnie mile zaskoczy bo jakoś strasznie jestem zawiedziona, że Batmana gra Ben Affleck. Już bym wolała chyba Rayana Goslinga albo Jensena Acklesa. Affleck jakoś mi nie pasuje do tej roli. A może jestem bezpodstawnie uprzedzona, sama już nie wiem.

MrGohut

To jest kostium Robina, nie Batmana.

jacob_filmweb

Dziękuję. :)

ocenił(a) film na 8
Dona121

Rayan Gosling jako Batman?? Chyba oszalałaś. NIEEEE!

ocenił(a) film na 5
Pulser_X

no może trochę przesadziłam :D chodziło mi o to, że po prostu nie pasuje mi tak jakoś ten Affleck :)

Dona121

Gdyby nikt nie patrzył przez pryzmat starych ról - pasowałby każdemu.

ocenił(a) film na 10
Dona121

Oglądałem film 23 marca w Szwecji.
Jest super. To jest film dla fanów.
Ben Affleck moim zdaniem najlepszy Batman w historii. Totalnie w stylu Arkham Knight.

ocenił(a) film na 5
Dona121

Moim zdaniem to będzie najlepszy Batman. Pasuje jak ulał. Dobrze że nie Bale bo chyba bym puścił pawia.

Dona121

To raczej męskie kino akcji a kobieta na takim filmie się wynudzi :) To zdecydowanie nie dla kobiet.

ocenił(a) film na 5
nudecroft

sam jesteś nie dla kobiet, nie mogę doczekać nowego Batmana, poprzednie części widziałam po minimum 4 razy :P

Dona121

No dobra. Ja tylko twierdzę że kino science fiction, fantasy oraz te na podstawie komiksów to zdecydowanie dla mężczyzn.

ocenił(a) film na 3
Dona121

Jesteś uprzedzona. Jak dla mnie Affleck to idealny kandydat na rolę Batmana

ocenił(a) film na 5
taksido

mam nadzieję że masz rację! :D

Dona121

to chyba nie widziałaś DAREDEVILA z 2003 roku !! dobry aktor ! zobacz sobie to go polubisz :P

ocenił(a) film na 5
pawlakohio

widziałam i to nie raz ale jakoś nie przypadł mi do gustu :P

Dona121

Najlepszy Batman to i tak Bale. Nikt go nie zastapi.

Sonny95

Bzdura. Ma tyle wspólnego z pierwowzorem co z baletem. Nie dość, że konwencja realizmu wymusiła zrobienie z niego chuderlaka charczącego jak pies, to jeszcze jego wersja Wayne'a była tragiczna - gamoń nieposiadający żadnej cechy geniusza-detektywa z kosmiczną intuicją i przenikliwością. Przykro mi ale jeśli ktoś pisze, że Nolanowski Batman to "prawdziwy" Batman - to pieprzy jak potłuczony. To zupełnie inna postać.

Dona121

Obawiam się, że będzie boleśnie przeciętnym blockbusterem. Etatowy autoplagiator Hans Zimmer, reżyser, znany z filmów efekciarskich i nic więcej... Jestem za to ciekaw jak wyjdzie Alfred Jeremy'emu Ironsowi.

ocenił(a) film na 5
Dona121

Z początku też nie byłem z tego powodu zadowolony. Byłem przyzwyczajony do Batmanów Nolana, w których główną rolę grał Christian Bale. Nie wyobrażałem sobie nikogo innego, ale z czasem zrozumiałem, że trzeba dać szansę Affleck'owi.
Swoją drogą, bardziej przypomina Batmana z komiksów i animacji.

Dona121

Affleck nie powinien być Batmanem z takiego samego powodu jak Evans Kapitanem Ameryką: pierwszy grał już Daredevilla a drugi Pochodnię. Nie wiem jak Wam, ale mi to bardzo przeszkadza jak obsadza się jedną gębą dwóch bohaterów, nawet jeżeli to Marvel i DC.

ocenił(a) film na 3
sajok

Sorry, ale nie wyobrażam sobie innego aktora w roli CA niż Evans, więc Affleck też ma u mnie drugą szansę.

ocenił(a) film na 4
Dona121

Ben Afleck - Malinowy Nietoperz

ocenił(a) film na 2
Dona121

Czytałem opinie Amerykanów, u nich premiera była trzy dni temu- są zachwyceni Affleckiem. Ogólnie wszyscy mówią, że film jest bardzo dobry, sceny walk Batmana z Supermanem są kosmiczne i generalnie cała historia trzyma się kupy.

ocenił(a) film na 2
Saddam_filmweb

Poważnie? No to czytaliśmy inne opinie: http://www.rottentomatoes.com/m/batman_v_superman_dawn_of_justice/. Wygląda to póki co bardzo, ale to bardzo słabo. I zaznaczam, mówię to bez satysfakcji, bo jestem wielkim fanem twórczości Snydera.

ocenił(a) film na 2
h_chinasky

Najwidoczniej. Ja czytałem recenzje z IMDb. Może tam tylko fanboje piszą. Trzeba zobaczyć samemu.

ocenił(a) film na 5
h_chinasky

Film dość specyficzny, krytyka go obrzuca błotem zaś publika wręcz przeciwnie.

ocenił(a) film na 7
Dona121

Musze przyznać że byłem sceptycznie nastawiony do wyboru Bena Afflecka ale okazał sie świetny.Uratował według mnie ten film , przyćmił reszte obsady ( na uwage zasługuje jescze irons i eisenberg) batman ogolnie dostał wieksza cześć filmu dlatego affleck mógł sie wykazać.

ocenił(a) film na 8
Dona121

Będziesz zadowolona z Afleka świetnie zagrał role batmana jego postać przebija sie na tle innych i bardziej podobała mi się ten Batman niż w Mrocznym Rycerzu

Dona121

Batman i Alfred ratowali ten film.

ocenił(a) film na 7
Dona121

Affleck moim zdaniem świetnie uciągnął tę postać. Batman jest przypakowany, brutalny i mroczny, taki jaki byc powinien.Nie musi mowic growlem, zeby budzic strach. Nie moge sie doczekac solowego Batmana z Affleckiem w roli glownej.

Dona121

Też byłam zawiedziona wyborem aktora i bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. To właśnie sceny z Batmanem ratują film i za niego i Lexa dałam dwie gwiazdki więcej niż powinnam ☺

ocenił(a) film na 8
Dona121

Ja też miałem mieszane uczucia co do Bena, ale po filmie... Jest ok;)