PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626318}

Batman

The Batman
2022
7,4 128 tys. ocen
7,4 10 1 127629
7,2 99 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Batman jest tylko jeden .Nazywa się Christian Bale.

użytkownik usunięty
jmz21

Jak dobrze wiemy Batmanów jest na pęczki, przez utworzenie w dc multiwersów.Batman jest tylko jeden, na jedno uniwersum.KaZdą wersje lubie za co innego,więc Pattinson z pewnością będzie całkiem inną wersja niz dotychczas widzielismy,zobaczymy to ocenimy

jmz21

Bale z tym głosem, jakby miał zatwardzenie? Śmiech na sali.

jmz21

Batman jest jeden to fakt ale nazwisko jest inne Michael Keaton

ocenił(a) film na 8
jmz21

Jakim cudem ten post ma 109 kciuków w górę i jest na samym szczycie forum? To tak jakby pisać, że James Bond jest tylko jeden i jest nim George Lazenby.

jmz21

Najlepsza rola Batmana ale Pattinson też może dużo pokazać jestem ciekaw napewno będzie więcej efektów specjalnych

ocenił(a) film na 8
jmz21

Owszem jest poki co tylko jeden batman. Michael Keaton. Reszta mu do pięt nie dorasta. Nawet ten Bale z tym swoim kretyńskim głosikiem. Ja rowniez daje szansę Robertowi. Ciąży na nim dosyć duża odpowiedzialność, ale wierzę że podoła i stanie obok Keaton.

ocenił(a) film na 8
jmz21

Tylko Michael Keaton. Bale z tym sztucznym głosikiem co najwyżej może homilię głosić w kościele. Mam nadzieję że Robert stanie obok Keaton po premierze.

jmz21

Masz literówkę, miało być "Michael Keaton"

ocenił(a) film na 7
Angrenbor

Pewnie autokorekta nie zadziałała właściwie.

ocenił(a) film na 7
jmz21

Ok, w takim razie ja też coś powiem na ten temat - Michael Keaton zagrał nalepiej ze wszystkich postać Człowieka Nietoperza, tak samo jak Jack Nicholson - Jokera. Ten film z tymi aktorami to był prawdziwy Batman, w pełni niepowtarzalny i wyjątkowy!

ocenił(a) film na 3
marler78

Tak.

ocenił(a) film na 7
jmz21

Jak dla mnie, numerem 1 w roli Batmana jest Michael Keaton, tak samo jak Jokera - Jack Nicholson. To był i jest, najlepszy film z Człowiekiem Nietoperzem, w pełni niepowtarzalny i klimatyczny.

ocenił(a) film na 10
jmz21

Bale to Batman w wersji dla Normików

jmz21

Christian Bale to najgorszy batman, jak i cala seria z jego udzialem. I ta jego maska z tym zatkanym nosem od spodu.

jmz21

Batman jest tylko jeden. Adam West xD

ocenił(a) film na 7
jmz21

Nieprawda! Batman jest tylko jeden i to jest Bruce Wayne

jmz21

I co jest jeden aktor na świecie który jest w stanie dobrze zagrać batmana ? Fanboje są śmieszni.

ocenił(a) film na 8
jmz21

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 9
jmz21

Bale jest najgorszym Batmanem, tak jak Nicholson jest najgorszym Jokerem. Zęby bolą.

ocenił(a) film na 1
jmz21

Chyba k u r w a kpisz gówniarzu. Tylko Michael Keaton.

ocenił(a) film na 9
jmz21

ten bedzie lepszy .uwierz mi

jmz21

Dla mnie numerem jeden zawsze zostanie Keaton.

jmz21

Bzdura, to tak jakby powiedzieć, że Bond to tylko Craig

ocenił(a) film na 6
jmz21

Batman jest tylko jeden , i jestem nim ja...!!!

ocenił(a) film na 7
jmz21

Dla ciebie...dla innych np michael keaton czyli klasyczny barman

jmz21

i Michael Keaton. :)

ocenił(a) film na 9
jmz21

I tak byśmy doszli do roku 2040 gdzie nowy Batman zawsze będzie zły i wgl to Bale powinien go grać do śmierci.Oczywiście rozumiem gust każdego,ale szufladkowaniem postaci z jednym aktorem kinematogarfia stała by w miejscu a James Bonda nadal grałby Lazenby a Poirota Suchet.

ocenił(a) film na 9
jmz21

Myśle że Pattinson da radę.

Tomek_323

A ja myślę, że wszystkie filmy, serie powinny się w pewnym momencie (najlepszym) kończyć, zakończyć. Nie jestem za kontynuacją bez końca, wraz z kolejnymi pokoleniami aktorów. Takie jest moje zdanie. Hej :)

ocenił(a) film na 8
jmz21

chyba chodziło ci o Michaela Keatona;)))

MisHeLLo

Najlepszy ! I na nim mogło by się zakończyć.

ocenił(a) film na 7
jmz21

Podobno Karolak dostał propozycję, ale odrzucił. Rola nie korespondowała z jego diastemą.

ocenił(a) film na 3
ruell

To nie jest jego wewnętrzny pejzaż.

jmz21

Nie. Jest tylko jeden = Michael Keaton.
Kobieta Kot = Michelle Pfeiffer.
Dam szanse Pattinsonowi bo młody jest.
Zoë z Michelle raczej nie ma szans. To nie ta liga.

jmz21

do czasu premiery może tak. Teraz Batman nosi imię Robert Pattinson :) film już tutaj dostepny > filmhit. pl

jmz21

xDDDDD

jmz21

Aż się zarejestrowałem, żeby tu napisać, bo oczy mi krwawią od tych bzdur!

NAJLEPSZY BATMAN to ten AUTORSTWA JOELA SCHUMACHERA,
a na 2 miejscu Tima Burtona,
podczas gdy CAŁA RESZTA TO POMYJE Z TRYLOGIĄ NOLANA NA CZELE - amen!!!

JOEL SCHUMACHER czuł temat jak nikt inny i jego filmy nie udają czegoś czym w rzeczywistości nie są, dzięki czemu wszystko w nich działa jak należy od genialnej obsady (Carrey, Schwarzenegger) i aktorstwa (Lee Jones, Thurman) po całą resztę: piorunującą muzykę Elliota Goldenthala, fenomenalne kostiumy i pełną widowiskowości fabułę.

A tym czasem U NOLANA:
* Bale w kretyńskim kostiumie
* Bale z jeszcze bardziej idiotyczną chrypą
* przesadna do granic absurdu powaga i patos
* wiadra bezsensu i braku logiki (z filmu na film coraz więcej - trójka to apogeum)
* bezpłciowa muzyka (tak bezpłciowa jakby jej nie było)
* tragiczne aktorstwo (śmierć Mirandy Tate dla przykładu).

Krótko mówiąc: TYLKO KLASYCZNA TETRALOGIA BATMANA ('89-'97)!!!

ocenił(a) film na 7
jmz21

Bale? Ten płaczek najlepszym batmanem masakra

jmz21

NIE. Batman jest tylko jeden i nazywa się Michael Keaton

marquerite

Poprawka: Val Kilmer i George Clooney, a Michael Keaton jest na 3 miejscu.

ocenił(a) film na 9
jmz21

Z rozbiegu w ścianę się #@$%#?!

Pulser_X

Leon Kennedy na probsie! :)))

jmz21

Najlepszy batman to Batman z serialu animowanego, kazdy wie o ktorego chodzi. A moj ideal to Batman z komiksow lat 90'. Wielki, umiesniony naparzajacy wszystkich po mordzie (tych zlych). Dobrze odwzorowany byl tez w grach z serii Arkham, oprócz tej najnowszej. Ciezko jest dobrac aktora do tej roli, gdy pasuje wyglad, to aktor slaby (Afleck). Jak aktor dobry, to batman za niski (Bale), jak wyglada dobrze i gra go dobry aktor to glos nie ten.

G_I_JOE_89

Bezapelacyjnym Numerem 1 jest "Batman Forever": obsada, kostiumy, muzyka i wy*ebany w kosmos Batmobil!

Joel Schumacher to Geniusz, a po nim jest Tim Burton i nikt więcej - tylko Klasyczna Tetralogia ('89-'97), amen!

ocenił(a) film na 9
jmz21

Bale to pierdoła z rakiem krtani, chooj z nim

Sommer234

Potwierdzam. Do tego tony bezsensu i nielogiczności wraz z przesadną powagą i brakiem dystansu, że o spie*dolonym Scarecrorze i Banie nie wspomnę.

Joel Schumacher i Tim Burton (w tej kolejności), a całą resztę: chrzanić!!!

ocenił(a) film na 6
jmz21

Batman jest tylko jeden - nazywa się Michael Keaton. Człowiek, który brzmi jak gruźlik udający Batmana jest tylko jeden - Christian Bale (bardzo dobry aktor ale jego Batman to katastrofa).

jmz21

Batman jest TYLKO! Jeden... Michael Keaton.

użytkownik usunięty
kasiajakubiec75

Z tym Keaton to przesada, na pewno nie!

"Z tym Keaton to przesada"xD Wiesz co to odmiana przez przypadki?